Machine Funck: Kloudný povídání nebo našláplej dialog

Machine Funck: Kloudný povídání nebo našláplej dialog

13. 02. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na druhém pokračování Czechpointu, jež proběhne už tento pátek tradičně v  Abatonu, se pžedstaví i pražská populární dvojka, Machine Funck.  Rozhovor s Abuem a Nailou jsme tu na webu ještě neměli, tudíž potěšení je na naši straně. See ya v pátek!
Máme za sebou rok 2006, a tak první otázka nemůže být jiná než, jaký pro vás tento rok byl, co nového vám přinesl? 
Nový zážitky, novou muziku, nový kámoše, nový ehm...to vás nezajímá, nový mašinky, nový hlášky, nový nápady a inspirace, spoustu času nazbyt (a kdo ho nemá, ten je lama lamatá), Nové Město pod Smrkem (distrikt strejdy Kvásy), nový cíle, nový zkušenosti, ořezávátko na propasti (kde zůstal Resolu?) a hlavně nový možnosti ...! Radši stačí.
 
A co silvestrovské oslavy? Kde jste je strávili a jaké byly? Hráli jste na nějaké party, nebo jste je trávili s kámošema?
Nene, žádný hraní:) Užívali jsme poklidného ruchu jednoho báječného stavení v Sumrakově pod dohledem Viktora Čističe! Víte, že energy stimulant, kterej vás zaručeně udrží na nohou až do konce akce, je grill na verandě ;) ? Jo a Najler-Lamer byl doma a učil se, tenhle pinďa ještě musí do školy.

machine funck
 
A teď už k „mašinám a lidem“. Je o vás známo, že se zdaleka neupínáte pouze na jeden hudební směr, tak nám, prosím, přibližte, co všechno od vás můžeme slyšet a co vás třeba baví hrát nejvíc? 
Tak to je otázka... Asi by všichni čekali, že řeknem electro, ale... Oba s sebou na hraní přinesem nějakou fajn muziku. (Abu si ulítává na osmdesátkách a Najloš se to snaží zachránit nujazzem.) Z tý směsice se na místě pokoušíme sesmolit nějaký kloudný povídání nebo našláplej dialog. Záleží na co lidi slyšej. Když Ti nerozuměj, je fajn bejt schopnej začít mluvit vhodným jazykem. Když DJovi napovídá bezva odezva v publiku, je jasný, že to jde pěkně od ruky a je úplně jedno, jestli hraješ orchestrální minimal, synkopovanej breakbeat nebo 80’s electrofňuk.
 
Jak a kdy vás vlastně napadlo, že byste to mohli zkusit společně ve dvou, samozřejmě mám na mysli hraní?:) Znali jste se vůbec navzájem před tím, než jste se začali točit placky? 
Ne kdepak, neznali. Je to stará historka o soucitu, lince bezpečí a zoufalém elektrikáři s výhodným tarifem! To už jsme mockrát odříkávali a nechce se nám to celý opakovat. Ten tarif byl totiž fakt výhodnej...! Nehledě na to, že volání na linku bezpečí je zdarma…
 
Míváte předem domluvené nějaké schéma, kterého se během hraní držíte, nebo vaše hudba dostává konkrétní obrysy až na místě samotném v návaznosti na momentální atmosféru, či vaši náladu?
 He! Tady je vidět, jak to máme předem domluvené! Vidíš? Přesně na tohle jsme totiž už odpověděli před chvílí :-) Každopádně konkrétní obrysy se vynořej až v okamžiku, kdy to rozkopem.

machine funck
 
Na CzechPointu zahrajete společný set ze 4 gramofonů a 2 mixů, ale vím, že to není jediná sestava, kterou se při hraní prezentujete. Jaké jiné postupy tedy využíváte? 
Hlavně nikdy nepřestáváme bejt součástí publika, což při střídání za mixem ve dvou moc nehrozí. Jsme hrozný sobci, ale nosíme na akci muziku, co si sami chceme poslechnout na pořádným zvuku. Dva gramce a mixák budiž takovým základem, ale nezastavíme se skoro před ničím. Navíc na akcích občas venčíme naše mrňouse – mašinky:) Je s nima sranda, jsou hezky slyšet, a když jim sedne prostředí a rosnej bod, uměj to pěkně rozjet. Takovej pořádnej šum, co vás provede od breakdownu jedný desky ke breakdownu druhý desky je to, co to udrží zase o trochu kompaktnější, když se ze šrancu snažíte vybruslit najazzlým brokenbeatem. Případně ještě vykrademe a pustíme nějakej večerníček, znělku z rádia nebo vás přes mikrofon všechny pozvracíme.
 
Poslední otázka bude určitě hodně zajímat ty, co se do Abatonu na CzechPoint chystají vyrazit. Prozradíte, co si na nás tento večer připravíte?
Na posledním techno4gramo jsme to decentně rozjeli už na warmup párty (Shotgun chatka číslo 26 massive, yeah!). V Abatonu se ale shodneme na jiném postupu. S čistou hlavou si rozdělíme úkoly a následně začneme chladnokrevně budovat atmosféru :) Každou slabinu v publiku postupně odhalit a po zásluze trestat! Rozmělnit náznaky rebelie řádně nakřáplým synthem electrofunku, minimálovejma hajtkama znovu nastolit pravidelný režim, acidovou basou si vynutit poslušnost a následně vydiktovat kopákem poctivýho techna. Nebo jiným kopákem! Můžeš...

Tahej Mp3
machine funck - encounters (58 MB, 48 minut)
machine funck - encounters zkouška (48 MB, 48 minut)

www.machinefunck.info
www.nextwave.wz.cz

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CZECHPOINT II.

Pátek 16. 2. 2007
Vstup: Předprodej 100 Kč (Growshop), na místě 150Kč
Vystupují:
Medik, Touchwood, Brooklyn aka Juanita Juarez, Frock, Dioptrick & Spoq, Katcha s MC Jakobem, , MP, Martyzan, Zbořa & Andy Warhol (live flute), Ladič, Lolla, Matrix aka Fisguard, Machine Funck, Monotype, Unit, Wector a Zviry, Kutny, Siggy, Zero Point a Mushroom CHA.
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Czechpoint - 16.2. - Abaton
3x2 volné vstupy + malé překvapení
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika