Jerry a Míša v rozhovoru

Jerry a Míša v rozhovoru

13. 02. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Možná se budete divit, ale otázky vůbec nejsou směřované k Apokalypse. Naopak by se tento rozhovor dal charakterizovat spíše jako lifestylový.

Každý asi předpokládá, že když se objeví Váš společný rozhovor, a to pár dní před Vaší rezidentní akcí Apokalypsa, otázky budou směřovat hlavně k této party - a proto zde nebude o Apokalypse ani zmínka.

Jak dlouho už se spolu vlastně znáte?

Misa: Radka znám už poměrně dlouho, dřív jsem ho ale znala pouze jen jako „DJe Jerryho“, tedy ne osobně. Každopádně jako DJ měl můj velký obdiv a respekt.:) Blíže jsem ho poznala asi tak před čtyřmi lety.

Jerry: No vlastně tak nějak od roku 2002.:)

Oba dva vás momentálně spojuje významná rodinná událost – Míša se bude vdávat, z Jerryho je táta. Jak tohle změnilo vaše životy?

Misa: Myslím, že můj život se po svatbě moc nezmění, s Dalinem žijeme rodinným životem poměrně dlouho, bydlíme spolu, máme dva psy, trávíme spolu většinu času, takže žádnou výraznou změnu (tedy až na příjmení) neočekávám. Spíš se můj život změnil o té doby, co jsem s Dalinem začala chodit. Začaly mě zajímat jiné věci, „zklidnila“ jsem se, baví mě rodinný život, mám možná trochu jiné hodnoty, ale celkově to hodnotím jako změnu k lepšímu, teda doufám :)

Jerry: No myslím, že zažívám úplně od základu přehodnocení životní situace. Napřed je Zuzanka, potom je zase Zuzanka, pak dlouho nic a pak zase Zuza :-)

misa a jerry

Pro oba z vás má hudba v životě svůj význam. Jaký?


Misa: Hudba má pro mě velký význam, od doby, kdy jsem začala hrát, je nedílnou součástí mého života, provází mě téměř na každém kroku. Mám hudbu moc ráda, dokáže vytvořit určitou náladu, má na člověka vůbec pozitivní vliv, a to nemluvím jenom o hudbě taneční.

Jerry: Pro mě jsou na světě dvě nejpodstatnější věci, a to rodina a hudba. Já hudbu miluju od malička, a i když se jí někdy určitě vzdám profesionálně, tak se jí nikdy nepřestanu věnovat.

Máte nějakou představu o tom, jakým směrem se bude dál ubírat taneční hudba?

Misa:
To je těžká otázka, nevidím do budoucnosti, ale dle mého názoru se taneční hudba, tedy obecně se všemi styly co zahrnuje, stává více oblíbená i mezi lidmi, kterým dříve nic moc neříkala. V některých případech má daleko více komerční charakter. Sama ale nedokážu posoudit, jestli je to pro vývoj taneční scény dobře, nebo ne.

Jerry: Hudba se mění pořád a podle mého názoru se teď bude vracet takové houpavé funky techno s latine prvky a bude se to mísit s elektro groovy, ale samozřejmě, vše může být také úplně jinak, nechejme se překvapit.:)

Každý vás máte svůj charakteristický styl, ani jeden z vás nehraje to, co na začátku své djské kariéry. Necháváte se ovlivnit trendy? A pokud ano, je něco, co byste nikdy nehráli?

Misa: Nemůžu tvrdit, že se trendy nenechám ovlivnit, ale jen do jisté míry. Když u nás začínala vlna schranzu, určitě mě to nějakým způsobem ovlivnilo, i když nemůžu říct, že bych se tímto stylem nechala úplně strhnout. Mám ráda rychlejší techno, ale BPM kolem 160 je už i na mě moc. Za to třeba minimal se mi od určitých interpretů líbí, někdy ho poslouchám, ale nedokážu si představit, že bych jednou tento styl hrála. A asi nejdál mám k trance-u, tento styl mi opravdu nic neříká.

Jerry: Určitě se trendy trochu nechávám ovlivnit, ale hlavně si hledám svůj charakteristický sound, a to v každém stylu, který hraju v dané době. Určitě bych ale nehrál trance, takový ten klasický, s vokály, to prostě ně ...

Hráváte spolu velmi často. Představte si situaci, kdy by vás okolnosti donutily hrát z kufru toho druhého. Kterou deskou byste začali? A která by určitě zůstala v kufru?

Misa:
No, zase tak často spolu nehrajeme a hlavně nemám moc představu o tom, co má Radek momentálně v kufru. Ale určitě bych si nějak poradila a začala bych tím, co spolehlivě znám.

Jerry: Tak desky v kufru se docela rychle mění, nemůžu tušit, co zrovna Míšin kufr obsahuje, ale určitě bych dokázal zahrát nějaký hard techno setík jak se patří.:)

Vzpomínáte na nějaký významný moment v kariéře toho druhého? Úspěch, neúspěch… apod.

Misa: Tak některá Radkova vystoupení bývají opravdu nezapomenutelná.:) Spíš než úspěchy nebo neúspěchy si pamatuji výborné mejdany, které byly vždy tam, kde hrál, to byla zkrátka záruka dobré zábavy. Dodnes považuji ze jednu z nejlepších akcí oslavu jeho 30. narozenin.:)

Jerry: Tak určitě pamatuji na její neúspěch při „djském startu“, ale určitě i na úspěch získaný vstupem do Kne´Deep Berlin.

Představte si situaci, kdy máte vystupovat na nějaké velmi významné akci, např. Mayday… Po příjezdu zjistíte, že byly nejasnosti v line-upu, takže máte jednu hodinu v hlavním čase, ale pod podmínkou, že nesmíte hrát spolu, jen jeden z vás. Jakými argumenty toho druhého přesvědčíte, aby ustoupil?  Případně jak jinak byste to řešili?

Misa:
Já bych Radka nepřesvědčovala, aby ustoupil, nechala bych ho hrát. Zasloužil by so to asi víc než já.:) A taky, já už tam hrála.

Jerry: No Michala ví, že Mayday je pro mě NEJ akce od samého začátku, a že mě tato akce dost ovlivnila, takže by jsme to asi nějak neřešili, že?:)) Ne, ale určitě kdybych šel hrát já, tak bych ji pozval po pár deskách na společý set, to je snad jasný.:) 

Jak vnímáte akce, na kterých hrajete? Je to pouze práce? Nebo se po hraní bavíte a užíváte si party se vším, co k tomu patří?

Misa: Důležité je určitě oboje, tedy brát hraní zodpovědně, jako práci, ale zároveň i jako zábavu. Publikum určitě vidí raději někoho, kdo se za gramofony umí bavit, než toho, co pouze „otrocky“ hraje, kouká u toho na hodinky a čeká, až jeho set bude u konce.

Jerry: Je to práce a zároveň koníček, takže nejlepší kombinace, co může být.:)

Co pro vás znamená být DJ?

Misa:
Hraní mi nabízí velký prostor k realizaci, je to skvělá práce, která je zároveň zábavou a rozhodně není stereotypní. Člověk díky ní může zažít nádherné pocity, poznává nová místa, zajímavé lidi.

Jerry: To, že jsem DJ, pro mě znamená, že jsem si splnil svůj sen…

Která deska momentálně nechybí ve vašem setu?

Misa: Určitě nové album „Der Kanzler kommt wieder“ – novinka od Killaz rec.

Jerry: Boriqua tribez - celina ep 

Pokuste se výstižně charakterizovat datum 23.2.2007 :-)

Misa:
25. díl Apokalypsy, jednoznačně velmi zajímavě obsazený, nabízející velmi rozmanité žánrové složení. Myslím, že na tuto Apokalypsu budeme všichni ještě dlouho vzpomínat.:)

Jerry: Mejdan pro všechny, co mají rádi elektronickou hudbu. Zkrátka tuto akci nikdo nesmí vynechat!!!

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA CELEBRATION

Pátek 23. 2. 2007
Vstup: Předprodej 349 Kč, na místě 449 Kč
Vystupují:
Cari Lekebusch, Mark E.G, Torsten Kanzler, Christian Wünsch live, Carlos Rios live, Tobias Lüke aka O.B.I., Schimek, Breeth, Jerry, Misa Salacova, LaDiDa, Tvyks, Chris Sadler, Michal Poliak aka BB Mike, Hydrophonic
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Apokalypsa Celebration - 23.2.
1x 2 V.I.P vstup a 2x 2 volný vstup
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika