Představujeme Raekwona

Představujeme Raekwona

14. 02. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Člena legendárního Wu Tang Clanu a hlavní hvězdu akce Hip Hop AllStars v Průmyslovém paláci.
Raekwon (Shallah Raekwon, The Chef, Lex Diamonds, Louis Diamonds, Rick Diamonds aka Louis Rich) přijíždí 24. února na party Hip Hop AllStars, kdy v Praze v Průmyslovém paláci společně vystoupí s nejznámějšími tuzemskými interprety z hiphopové scény. Člen legendárního Clanu se před 14 lety stává jeho součástí a podílí se na prvním albu „Enter the Wu-Tang: 36 Chambers„ (1993), která zahajuje nový fenomén. Fenomén Wu-Tang.

Debut samotného Raekwona vychází o dva roky později u Loud Rec. pod názvem „Only Built 4 Cuban Linx…„, na které spolupracují i další členové rodiny - Ghostface Killah nebo RZA. Titul s hity jako „Cream“ nebo „Criminology“ ukazuje Shallahův vypravěčský talent, zaujímá gangsta, mafioso rapem v téměř filmových příbězích a stává se platinovým.

                                      Raekwon - Incarcerated Scarfaces


V roce 1997 pracuje na druhém albu klanu „Wu-Tang - Forever„ a poté na druhém titulu „Immobilarity„, který je i přes spolupráci s producenty mimo Wu-Tang Clan zlaté a podílí se na něm například Pete Rock nebo Method Man. „The Lex Diamond Story„ se singlem „The Hood“ vyšlo na značce Universal před třemi lety, ale kromě práce na nové desce spolupracuje Raekwon s mnoha dalšími rapery a producenty.

Kromě kolaborace s členy svojí rodiny Wu-Tang je potřeba připomenout „Right Back At You“ nebo „Nighttime Vultures“ od Mobb Deep, další featuringy z devadesátých let jako je „John Blaze“, který nahrál s Big Punisherem, Nasem a Jaddakiss na album Fat Joeho „Don Cartagena“. Z nejnovějších můžeme kontrolovat „Where It Started At (NY)“ z Hi-Tekovy „Hi-Teknology 2: The Chip“ a „The Glide“ & „Presidential MC“, kde s RZA hostuje na Method Manovi na LP 4.21. The Day After-2006.

S distribucí Aftermath Entertainment plánuje v létě vydat pokračování prvního alba „Only Built 4 Cuban Linx II„. Na avizovaném titulu budou rapeři GZA/Genius, Masta Killa, Inspectah Deck, Ghostface Killah a produkce převážně od RZA, dočkáme se ale dalších jmen mimo crew, jako Dr. Dre; track s názvem „House Of Flying Daggers“ má na kontě legendární J Dilla (R.I.P.).

www.hiphop.cz

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HIP HOP ALLSTARS

Sobota 24. 2. 2007
Vstup: 290 - 390 Kč předprodej, na místě 490 Kč
Vystupují:
Raekwon (Wu-Tang Clan; USA) PSH, Indy & Wich, Rytmus, Vec, Supercrooo, Moja Reč, Pio Squad
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika