Dylan Drazen: Ukažte světu, že techno stále žije!

Dylan Drazen: Ukažte světu, že techno stále žije!

19. 02. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Rozhovor s techno djem a producentem z New Yorku, který se českému publiku naposledy představil před rokem na posledním Imperiu a letos v březnu zavítá do Prahy, na novou techno klubovku v Abatonu, Milenium.
Ahoj, tak jak jsi strávil letošní Vánoce a Silestra?
Svátky jsem strávil s rodinou doma v New Yorku a o Silvestra jsem hrál na jedné soukromé party na Manhattanu. Potom jsme se všichni přesunuli do klubu Crobar poslechnout si Victora Calderoneho a zůstali jsme tam až do příštího odpoledne!

V březnu se českým partypeople po více než roce představíš na nové akci Milenium v Praze, naposled jsme tě mohli slyšet na brněnském Imperiu, co jsi za tu dobu všechno stihl a kde všude ses představil? A co pro tebe bylo nejpůsobívější v uplynulém roce?
Od doby,co jsem byl naposled v České republice,jsem hrál mnohokrát ve Španělsku,ale taky v Bulharsku a párkrát jsem hrál na festivalu Awakenings v Amsterdamu. To pro mě byla asi nejpůsobívější zkušenost v roce 2006, hraní pro velké davy jako na Awakenings mě vždycky dokáře dostat do varu

Jak hodnotíš line – up, zahrál sis někdy s rezidentem této nové akce Agentem nebo maďarským Djem Newlem?
Ještě ne, ale jsem vždycky okouzlen talenty a chutí techno umělců pocházejících z výhodní Evropy. Často se cítím, jako kdybych přicházel domů, když vstupuju na party v této části světa, vyplněnou temnou muzikou a mými lidmi. Není to moc známo, ale mám východoevropské předky!

Co Dylan Drazen jako producent? Prozradíš nám nějaké novinky?
Pracoval jsem hodně jako mix engineer pro pár CD DJ kompilací,konkrétně re-editování tracků, mastering, and čištění zvuku. Dva z mých současných projektů jsou New York 2 'tha' Bone od Dje Leona a jedno komerční mix CD na Ultra Records. Dál jsem upravoval hodně tracků a dělal z nich "své" verze, které hraju ve svých setech. Dělá to tak mé sety více výjimečné.

Ještě se na chvíli vrátím k tvé Djské činnosti, shledáváš na sobě nějaký posun či změnu v tom, co hraješ?
Vždycky jsem se zajímal o hodně stylů taneční muziky, ale nikdy jsem nehrál tak tvrdě a rychle jako na konci 90.let .To nejtvrdší z hardtechna bylo stale těžší hledat a zdá se, že už není tak oblíbené jako dřív. Tribal house frčel před pár lety a teď je to elektro. Nemusím většinu elektra či minimalu, prostě se držím toho, co mě dokáže rozhýbat bez ohledu na to, co zrovna teď letí.

Jak se ty osobně díváš do budoucna, co bude hrát Dylan Drazen řekněme za šest let, bude kráčet ve šlépějích většiny svých techno kolegů, kteří znatelně zpomalili a začali koketovat s minimalem a jinými v současné době módními odnožemi techna?
Mnoho mých technokamárádů přestoupilo na minimalovou stranu. Pravdou je, že jsem hrával německé minimal techno od roku 1995 a lidé nevěděli, co si mají myslet. Nyní je to konečně populární, ale v každém případě mi tento druh muziky nepřijde příliš inspirativní.Dříve jsem začínal své hardtechno sety s minimal/elektro tracky. Ty nejlepší tracky jsou samozřejmě úžasný (jako v každém hudebním stylu), obecně ale upřednostňuju tracky, které mají silnější basy a beaty, které nenechají vaše tělo v klidu. Minimal a elektro tohle prostě u mě nedokáže.Dokážu při něm doma srkat sklenku martini a odpočívat,ale když jdu ven, si chci pořádně zapařit. Nedokážu předpovědět, co budu hrát za 6 let, ale můžu ti říct, že cokoliv budu hrát, tak to bude proto, že prostě tu muziku miluju a ne protože na sebe cítím tlak hrát ňáký určitý styl.

Posloucháš ve svém soukromí i jiný styl hudby? Na jaké hudbě jsi vlastně vyrůstal?
Neposlouchám tolik taneční muziku ve svém volném čase, ačkoliv jsem si teď nahrál na svůj iPod nějaké nové tribal house mixy, které poslouchám, když jdu na metro nebo cvičím. Když jsem doma nebo hraju poker s přáteli rád si poslechnu chill out, moderní elektronický jazz, pop z 80. a začátku 90.let a také RB či nějaký klasický rock. Mám obrovské množství muziky.Hodně jsem poslouchal rádio, když jsem byl malý, tudíž jsem opravdový product popover generace 80.let.Jako teenager jsem hodně poslouchal rap předtím než hip hop zažil opravdový boom v polovině devadesátých let.

Blížíme se už ke konci našeho rozhovoru, zeptám se tedy čistě osobně, dal sis do nového roku nějaké předstevzetí?
Jo,jo,abych zacházel se svým tělem s větším respektem a abych se dokázal více koncentrovat v důležitých momentech.

Můžeš něco vzkázat českým partypeople?
Uvidíme se 16.března. SlibujuVám takové techno, které nemůžete slyšet každý víkend. Nepřestávejte pařit a ukažte světu, že techno stále žije!

Party info: 16.3. Abaton, vstupenky v předprodeji na Ticketportal za 210,-Kč včetně poplatku, na místě pak 250,-Kč.

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MILENIUM

Pátek 16. 3. 2007
Vstup: Předprodej 210 Kč, na místě 250 Kč
Vystupují:
Dylan Drazen (USA), Agent, Newl (HUN), Techpower, ZigZag, Lafayette, Bon Finix, Tripmain, Mara
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Milenium - 16.3. v Abatonu
3x 2 volné vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika