BB Mike v rozhovoru

BB Mike v rozhovoru

05. 03. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Michal Poliak aka BB Mike odpovídá na otázky nejen ohledně spolupráce s Cybertronic týmem.
Ahoj Michale. První otázka se týká Tvé pomoci s realizací vystoupení dje Preache na party Cybertronic II. Prozradíš jak se to všechno podařilo?
Ahoj, využil jsem svých kontaktů v Holandsku a zavolal pár lidem. Pak už se jen čekalo jestli se jeho bookingu Blackhole podaří domluvit s Marokem.

Co si myslíš o změně místa konání tohoto typu akce z Boby centra do haly Rondo?
Boby je Boby, ale velké trancové akce, které bývají na zimáku v T-mobile aréně v Praze nemají chybu. Takže pokud se pořadatelům Cybertronicu II podaří prostor pro návštěvníky upravit stejně dobře jako tomu bylo např. na Vibrations, můžeme na Boby zapomenout, Rondo má jiné možnosti

Jak se těšíš na Rondo? Byl si tam již někdy na hudební akci?
Těším se opravdu hodně, byl jsem tam několikrát na již pomalu zapomenutých akcích Bassblaster, ale to bylo o technu. Teď se opravdu těším na v podstatě první pořádnou trancovou akci v Brně! Pokud tedy nepočítám „housistu“ Prydze.

Cítíš nějaké změny v hudbě kterou prezentuješ? Posunuje se nějak tvoje cítění a sympatie k různým stylům?
Rozhodně nepodléhám „módním“ trendům, ke kterým inklinovala spousta domácích djs např. ke schranzu nebo electru. Najednou se všichni zbláznili a kopírují ostatní, ale to není dobrá vizitka dje… Já si stále snažím držet „svůj“ sound, aby člověk dokázal podle skladby setu i techniky mixování poznat, kdo právě hraje. Samozřejmě jsem také „změkčil“ svoje sety za ty roky - hrávám teď více funky techno-electro stejně jako energický a živý prog. trance / techtrance s basovými linkami vibrujícími do electra.

bb mike

Co tě nejvíce ovlivňuje, resp. tvoji hudební stránku? Odkud čerpáš inspiraci a do jaké míry se přizpůsobuješ publiku při živých vystoupeních?
Nejvíce mě ovlivňují emoce, což si člověk jinak v životě dovolit moc často nemůže, pokud chce být úspěšný. Hrával jsem na housle, takže potřebuji melodie a jsem velmi energický člověk, takže potřebuji neustále rytmus. Inspirace je všude kolem, příroda, rádio, populární hudba, folklor, filmy. Jde spíš o to, zaměřit se na konkrétní věc a jít za tím. Z publika se snažím vycítit „jak to chtějí,“ jestli třeba čekají více melodický set nebo naopak pořádný tepec. Pak už je na mně, abych je přizpůsobil svému rytmu.

Jak na Tebe působí velký boom halových akcí (především v Praze) zaměřených na megalomansky drahé a známé trance hvězdy?
Asi to bylo nevyhnutelné, tyhle hvězdy jsou přesně článkem který spojil undeground a komerci a vzhledem k narůstajícímu počtu příznivců elektronické hudby to muselo jednou přijít z venku i k nám.

Myslíš si, že z tohoto holandsko-německého trancování v nejbližší době zdejší publikum „vyroste“ a začne si vážit hodnotnějších (alespoň hudebně) jmen, které jsou zde také „čas od času k dostání?“
Tohle záleží hlavně na promotérech. Pokud budou stále sázet na jednu kartu, může to lidi omrzet. Ale vzhledem k neustávajícímu boomu to takhle určitě ještě nějaký čas zůstane.

Jak to vidíš s novými promotérskými teamy? Konkrétně např. Cybertronic, jakožto všestranný projekt realizující jak velké eventy v hale, klubovky, tak i open air festival?
Tento mladý tým je velice ambiciózní a dokázal na první akci, že dodrží, co slíbí i za cenu dalších nákladných investic. Myslím, že si začíná budovat velice slušné jméno. To je pro nově vzniklé promotérské teamy to nejdůležitější, bohužel ne všichni si to uvědomují. Ale držím jim všem palce, protože dobrých nových akcí není nikdy dost.

Co tvoje vlastní produkce? Prozradíš aktuální rozpracované věci, popř. vize o kompilacích či albech apod.?
Podařilo se mi v loňském roce vydat tři desky, dokonce za pouhé tři měsíce, ale mám pocit, že se tato informace nedostala kam měla v dostatečné míře. V současné době chystám vydání dalších „ýpýček,“ prozradím zatím ale pouze to, že nejaktuálnější bude vydání mého nového EP – World Republic, kde bude obsažen i remix od Filterheadz a Eltona D. V příštím roce mám v plánu svoje album a chystám také videoklip. Chtěl bych také znovu připomenout spuštění mého nového osobního webu na adrese www.michalpoliak.com. Je zde i možnost stát se VIP členem a mít tak přístup do samostatné sekce, plné např. exkluzivních setů ke stažení, či možností vyhrát VIP vstup na akce kde hraji, trička, cdčka, dvdčka apod. 

Kromě hudby daří se ti podobně i v jiných tvých aktivitách, věnuješ-li se něčemu v podobné míře?
Priorita je pro mne hudba a vše co dělám směřuji k plné profesionalitě.

Těšíš se na letní festivaly? Budeš je navštěvovat více jako dj nebo jako clubber?
Určitě se těším! Věřím, že se podívám více jako dj, i když třeba na holandský festival Dance Valley se jako každý rok chystám jako návštěvník.

Nakupuješ hodně přes internet? Myslím hlavně hudbu, ale klidně i cokoliv jiného… Jak moc Tě internet zasáhl a jak ti pomáhá v každodenní práci a zábavě?
Nakupuji pouze vinyly a mp3. Internet mě zasáhl celkem pomalu, ze začátku jsem byl docela nedůvěřivý. Teď je ale nezbytnou součástí mojí každodenní práce.

Sleduješ hodně často televizi? Např. nějakou hudební… Nebo dáváš přednost rádiím? Máš nějakou oblíbenou relaci, kterou pravidelně sleduješ?
V televizi sleduji hlavně NHL, Ligu Mistrů a dokumentární pořady. Celkově u ní ale trávím málo času. Na film se podívám buď na DVD nebo v kině. Rádio si občas pustím v autě, většinou Evropu 2, Kiss Hady nebo slovenské Rádio FM.


INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CYBERTRONIC II.

Pátek 30. 3. 2007
Vstup: Předprodej 350 Kč, V.I.P. 690 Kč
Vystupují:
Eric Prydz, Filterheadz (BE), Fred Baker (BE), Filterheadz (BE), Dandy (HUN), LayDee Jane, BB Mike, Orbith, Preach, Budai
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Soutěž s Cybertronicem II.
1x vstup + sada od Pepsi kšiltovka, trenýrky, tričko a klíčenka)
Soutěž se Cybertronicem
2x vstup + 2 certifikáty opravňující držitele k bezplatnému odběru zpáteční autobusové jízdenky na linku Student Agency express a to do zemí : Švédsko, Německo, Švýcarsko, Rakousko, Itálie, Maďarsko
Cybertronic II. - 30.3.
4 x 1 volný vstup
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika