LayDee Jane: Musela jsem hrát nudně

LayDee Jane: Musela jsem hrát nudně

18. 03. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po delší době se nám do rukou dostal zajímavý rozhovor s jedinou domácí zástupkyní v line upu na Amazing City.  V rozhovoru naleznete z velké části odpovědi na otázky o tranceové hudbě a také se dozvíte několik zajímavostí ze zákulisí velkých halových party. 
Jaká byla tvoje reakce na to, že budeš hrát s Paulem Oakenfoldem?
Že konečně si někdo z "megalomanských agentur na české taneční scéně" taky všiml mé práce a ne toho jak vypadám. :) Velice si cením, že jsem dostala důvěru právě od Clear Vision. Jsem přesvědčená, že CV dost zamotá dění na "klidné" české taneční scéně. A jen bych chtěla podotknout, že nebudu hrát s Paulem Oakenfoldem, ale budu vystupovat na akci, kde je on hlavní headliner :)

Kdo další z hvězdného line-upu Amazing City Tě nejvíce oslovuje a čím?
Je těžké říct, kdo mě nejvíc oslovuje, ale nejbližší je mi samozřejmě Johan Gielen – jak pracovně, tak osobně. Pak mě ještě zajímá vystoupeni DJs Eddieho Halliwella a Matta Hardwicka.

Připravuješ na Amazing City nějaký zvláštní set či speciální show?
Připravím se jako na každé jiné větší vystoupení. Pokaždé je to něco extra. :) Lidé, kteří chodí na akce, kde hraji, to už vědí a znají.A i když budu hrát úplně na začátku, tak i tak to bude jízda. ;)

Jak vnímáš strmý vzestup trancové hudby tady v České republice?
Můj názor je, že tady nikdy nebyl trance uznáván tak jak v jiných zemích a ani nebude, ale už dlouhou dobu to neřeším, protože dnes trance jako takový už není to, co byl dříve. Je několik stylů a podstylů trancu a i já už dlouho hraji více stylů dohromady, prostě to, co se mi líbí, co mě oslovuje a co si myslím, že je kvalitní.



Jinak co se týká ČR vs. trance, tak stručně bych to popsala asi takto: nejdřív byl trance krátce operován, pak nehorázně haněn... Kdo ho hrál, byl břídil (jako já) a kdo ho chtěl hrát, rychle hledal ještě k tomu jiný styl, aby kritika nepadla i na něj.. Pak nastala doba, že už to teda jakoby nikdo neřeší. Ale uvnitř těch lidí a medií, která tady v ČR „určují“, co je dobré a co ne, stejně je, že kdo hraje trance, nemá na taneční scéně co dělat. :) No a pak z toho v jednom nejmenovaném časopise udělají parodii tím, že sezvou všechny "trancové odborníky" pro jejich názor, a přitom to pak skoro o trancu není, a když trochu je, tak je opět shazován. To je více než úsměvné. :) Ale co, to je prostě ta naše povaha česká, a hlavně u těch. co si o sobě alespoň myslí, že něco znamenají a určují směr. :))

Jaké je to vystupovat s DJskou světovou TOP elitou, jako jsou např. Tiesto, Paul Van Dyk apod.?
Samozřejmé je to prestižní, když už je DJ po boku těchto DJs zařazen. To je jasná věc. Ale bohužel dost často je to jen obchodní tah, mezi agenturami a výměnami DJs mezi s sebou. Já jsem jen ráda, že v tomto směru mám čistý štít. Jsem přesvědčena, že když to má člověk „koupené“, tak ho ta práce tak nemůže bavit, než když to má zasloužené.

Možná to bude znít divně, ale vystupovat s DJs elitou není ani žádný med. A když už se ti to poštěstí, když hraješ v čase před nebo po nich, jsi postaven do situace, že musíš splnit podmínky jejich managementu, které ti jsou předem určené. Ať už to byl Tiesto nebo někdo jiný, když jsem hrála před nimi, musela jsem hrát "nudně", abych pro ně lidi jen „připravila“ a ne abych lidem ukázala, co umím. Je to legrační co? Přece když jsem hvězda, tak proč taková komedie... Anebo že by si DJs z top ten nebyli až tak úplně jistí sami sebou? :D

Hodně jezdíš hrát i do Polska. Popiš nám atmosféru na parties tam.
Polsko je velice zvláštní země. Lidé na party tam jsou velice milí a vděční. Rádi se baví a rádi tvoří atmosféru, aby se cítili dobře. A i když se mi nějak zvlášť v Polsku nelíbí :), tak toto je jeden z důvodů, proč se tam stále ráda vracím a přijala jsem tam dokonce minulý rok rezidenci v klubu Blue, kterou mi nabídl místní rezidentní DJ W. Před 5 lety to byla jen diskotéka. Ale on naučil místní publikum poslouchat kvalitní klubovou hudbu. Takže do klubu teď chodí cca 1200 tolerantních lidiček každý pátek a sobotu a takové skvělé publikum se vidí opravdu málokde. Je to paráda!

Pověz nám svůj názor na nové technologie pro DJe, jako je např. Ableton apod.
Ještě jim stále statečně odolávám.

Jak to vypadá s tvojí produkcí? Chystáš na rok 2007 nějaký release?
Chystám, s italským labelem RMS, a bude toho daleko víc, ale ještě je předčasné o tom mluvit více. Vše se včas dozvíte. 

Jaké zajímavé hraní, samozřejmě kromě Amazing City, tě ještě letos čeká?
Tak ještě před AC je to druhé pokračování brněnské halovky Cybertronic v Rondu s Fredem Bakerem, Ericem Prydzem a dalšími. Já si velice cením právě Freda, jsem velice ráda, že již podruhé přijal mé pozvání. Potom v druhé polovině dubna Antistatic - Gayle San, dále 2x Ukrajina, kde nevím, co mě čeká, a jsem na to opravdu zvědavá. ;) Dále v květnu vystoupení v Lausanne ve Švýcarsku, kde vystoupí Ferry Corsten na mé rezidentní noci a týden na to vystoupím v Brně na Flédě na akci s DJem Marco V. Mám tam už i nějaké zajímavé letní akce, ale o tom je ještě předčasné mluvit.

Co bys ráda vzkázala návštěvníkům Amazing City?
Že jim konečně ryze česká agentura sestavila po delší době velice zajímavý line-up! Ať jsou za to moc rádi, protože tohle je na naší taneční scéně opravdu unikát! Věřím, že se tam všichni uvidíme. :)

www.laydeejane.eu

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

AMAZING CITY

Pátek 13. 4. 2007
Vstup: online předprodej 550 Kč, na místě 650 Kč
Vystupují:
Paul Oakenfold, Judge Jules, Eddie Halliwel, Johan Gielen, Laydee Jane, Daniel Divoli
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika