Kosheen: České publikum je nejlepší!

Kosheen: České publikum je nejlepší!

19. 03. 2007  |  Autor: Obsession  |  Komentáře (0)
Před dubnovým koncertem skupiny Kosheen, která k nám přijede 22.4. v rámci svého Damage Tour, se nám naskytla jedinečná možnost udělat s nimi rozhovor. Za Velšsko-Skotsko-Anglické trio odpovídal Markee Substance.
Ahoj Markee, začneme Vašim koncertováním. Užíváte si spíše uvolněnou festivalovou atmosféru, nebo máte raději bližší kontakt s publikem, které se přišlo podívat jen na Vás do klubu?
Milujeme obojí! Na festivalech jsou skvělé davy lidí a ohromná live show. Vystoupení v klubech jsou výborná pro hraní nového materiálu. Tam vidíš bezprostřední reakce lidí v prvních řadách.

Naposledy jste u nás jako kapela hráli na Semtex culture festivalu v Brně. Tu noc výrazně klesla teplota, a všichni měli co dělat s pořádným chladem. Jak se vám hrálo?
Nám bylo docela teplo, protože jsme přitom notně poskakovali po pódiu.

Těšíte se na koncert v Číně? Už jste tam někdy hráli?
Ano, hráli jsme tam v roce 2005.

V ČR máte ohromnou fanouškovskou základnu, pravděpodobně větší, než jakákoliv jiná „taneční“ kapela. Vnímáte nějak rozdílnost publika všude po světě? Někteří muzikanti tvrdí, že čím více na východ hrají, tím je publikum spontánnější a víc si koncertu užívá.
Vždycky se nám dostane skvělých reakcí, bez ohledu na to, kde hrajeme. Avšak české publikum je prostě nejlepší!! Švýcarské publikum bývá občas hodně klidné, a Číňané zase jenom vyjeveně koukají.

kosheen

Jak vlastně vnímáte to, že hrajete pro lidi žijící v diktátorském režimu? Kdyby se vám naskytla ta možnost, zahráli by jste si na Kubě?
Rád bych si zahrál na Kubě, je to překrásná země. Nemyslím si ale, že bychom hráli pro Stalina, nebo snad Hitlera!!!

Jak moc je pro vás důležitá show? Improvizujete rádi? Museli jste někdy hrát na playback?
Samozřejmě, že je show pro nás důležitá. Improvizujeme trochu s kytarou a s texty, ale nepouštíme se do jazzových odyseí!!! :-)

Jak si vlastně vy tři rozumíte jako lidé? Jste přátelé, nebo by se dalo mluvit spíš o profesionálním vztahu?
Vycházíme spolu dobře, když jsme v dobrém rozpoložení. A někteří jsou větší profesionálové, než ti druzí !!

Vy všichni jste prožili rannou fázi rave, což je něco o čem Češi vědí jen z doslechu. Jaké to bylo pro vás?
Do dění kolem rave scény jsme byli hodně zapojení díky hraní na akcích a pořádání mejdanů. Měli jsme vlastní undergroundové labely a také obchod s deskami. Pro nás to byla významná učňovská doba.

Jsou lidé, kteří byli trochu zklamaní Vašim druhým albem Kokopelli. Byl posun ke kytarovkám nějak ovlivněný i vývojem v taneční muzice obecně a nebo bylo album Resist produktem počátečního kreativního tlaku a s Kokopelli pak přišlo uvolnění a chuť dělat řekněme snáze poslouchatelné písně?
Kokopelli jsme udělali po dvou letech strávených na cestách a hraní live, takže když jsme se po tom všem vrátili zpátky do studia, nechali jsme si prostě kytary na sobě. Na novém albu Damage došlo ke kombinaci většího množství elektronických zvuků s kytarami a klavírem.

Líbí se Vám Sandstormův Hide the Bitter Pill Mash remix? Slyšeli jste někdy nějaký opravdu hrozný remix vaší produkce?



Měli jsme nějaké skvělé remixy, ale některé byly taky dost děsivé!!!

Uvažujete o tom, že ještě někdy vydáte free kompilaci podobnou Kosheen presents drum and bass reborn? (pozn. red. CD bylo přílohou časopisu Mixmag v r. 2002)
Jasně.Ostatně, proč ne?

Otázka pro Decodera a Substance: vytváříte ještě pořád vlastní dnb tracky? Někteří lidi, zvlášť dnb djs Vám ten posun k jinému zvuku pořád nějak nemůžou odpustit :-) Zahrajete si občas sólo, nebo pouze jako tandem Kosheen Djs?
Je fakt, že dnes už neděláme moc drum and bassových tracků, poslední dobou nás spíš baví víc elektro a deepové záležitosti. My dva jsme prostě společný podnik, který funguje výborně, a kdybychom to dělali sami, nebyla by to prostě taková sranda.

Jakou hudbu posloucháte doma? Zkuste uvést i nějaká jména.
Já poslouchám doma hudbu vlastně neustále. Filmové soundtracky, a v poslední době Blondie.

www.kosheen.co.uk

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: KOSHEEN

Neděle 22. 4. 2007 až Pondělí 23. 4. 2007
Vstup: online předprodej 690 Kč
Vystupují:
Kosheen (uk), The Vincent Black Shadow (can)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika