Wanastowi vjecy pod křídly Interkoncerts

Wanastowi vjecy pod křídly Interkoncerts

20. 03. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po na české poměry velkolepé show skupiny Tata Bojs v T-Mobile Aréně, kde kapela na konci roku 2005 završila Nanotour, si agentura Interkoncerts vzala pod svá křídla i Wanastowi vjecy a ty čeká 4. června rovněž velkolepá show v podobě koncertu v Sazka Aréně.
Dvojice Wanastowi Vjecy vydala na konci loňského roku dlouho očekávané album „Torpédo“. Nahrávku se Robert Kodym a P.B.Ch. rozhodli podpořit na největším koncertním turné ve své historii, jehož vrcholem bude koncert v pražské Sazka Aréně.

Po šestileté odmlce dvojice Robert Kodym a P.B.CH. připravila novinku v podobě třinácti písní a jednoho bonusu. Materiál na album vznikal zhruba rok a finální podobu dostalo během srpna a září ve studiu Sono. Přípravy nového alba s názvem „Torpédo“ začaly již v listopadu 2005 a celkem vzniklo kolem čtyřiceti písní, do finální fáze jich kapela dotáhla pětadvacet a na desku nakonec zařadila třináct a jeden veliký bonbón; mimo jiné je zde i Kodymova milovaná skladbu „Pal vocuď!“ z repertoáru skupiny Hudby Praha.

wanastovi vjecy

Na novém albu se pět rozezní řada exotických nástrojů, Robert Kodym se ve studiu obklopil vedle elektrických a akustických kytar třeba dobrem, banjem, apalačským dulcimerem, niněrou, mandolínou, charangem, sitárem, dilrubem, gopichandem, santoorem, barokním klarinetem, saw duangem, talamem, panovou flétnou, bolívijskými píšťalkami, jazýčkovým harmoniem, pianem Rhodes, zvonkohrou, perkusemi, skleničkami a řadou dalších nástrojů. A deska jako celek (natočená s bubeníkem Martinem Vajglem z kapely -123 minut – podle Kodymových slov proto, že je tady bezkonkurenčně nejlepší) pak podle jejích tvůrců potvrzuje především to, že Wanastowi Vjecy jsou rocková kapela jako řemen.

Wanastowi Vjecy jsou tedy zpět! A letos se vrátí i na koncertní pódia, kdy začne obří turné TORPÉDO 2007. A jak slibuje Robert Kodym: „Budeme k vidění v těch největších prostorech, které jsou v této zemi k mání.

www.wanastowivjecy.cz

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI
Vystupují:
Wanastowi vjecy
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika