Techno v Praze vstoupilo do nového Millenia

Techno v Praze vstoupilo do nového Millenia

20. 03. 2007  |  Autor: Jervin  |  Komentáře (0)
Po dlouhé době opět v Praze proběhla party, kde hlavní podium okupovaly zahraniční techno hvězdy. Hlavním tahákem byl, zatím jen z Brna známý Dylan Drazen, kterého v line-upu obklopila další dvě významná jména. Maďarský dj Newl a náš techno matador dj Agent. Spolu s poměrně hodně návštěvníky vznikla důstojná uvítací atmosféra pro první díl této nové párty.
Main techno stage: Dylan Drazen, Newl , Agent, Zig Zag, Techpower
Second house stage: Lafayette, Bon Finix, Tripmain, Mara


K prostoru Abaton se mílovými kroky přibližuji okolo půl jedenácté s vidinou, že budu jeden z prvních návštěvníků, kteří proplují dovnitř. Moje intuice byla z poloviny správná. Když jsem zanechal oděv v šatně a proběhl do prostor, kde byly tentokráte umístěny červené fotbálky, bylo ke spatření lidi opravdu pomalu. Ovšem když jsem se přesunul přes house stage po schodech úplně nahoru na techno stage, už něco okolo dvaceti lidí podupávalo v rytmu techno beatů a podporovalo tak dje Zig Zaga. Než jsem se ovšem rozkoukal rožnul cigárko, upil trochu z nevalně chutnajícího pivka, tak za gramofony byl už dj Agent. Jeho výkon dost lidí, s nimiž jsem v průběhu večera mluvil, vyzdvihovalo jako nejlepší. Můj názor je takový, že mě osobně nedostal a nepůsobil na mě moc záživně, přišel mi místy až moc rychlý na to, kdo hrál. Proto jsem zvolil procházkovou taktiku, která znamenala i výlet na house stage. Poslechnout si, co servíruje „manipulátor“ dj Tripmain a jak to vůbec vypadá o patro níž s atmosférou. Po asi půl hodince jsem usoudil, že cca patnáct lidí na stagi a směs „kroutících“ tónin není právě ta hudba, co jsem přišel nasávat. Opět se proto vydávám směr vzhůru na techno.

To už mě pro změnu rychlejší tempo dostalo do obrazu a tak si konečně i já začínám užívat a zároveň sleduji animace promítané na dva velké bílé nafukovací „polštáře“ umístěné po obou bocích djského pultu, mé pozornosti neuniká ani zelený laser odstřelující stěnu pod balkonem. Právě když jsem v nelepší taneční formě, tak se za mixem objevuje headliner číslo jedna pro dnešní večer.

dylan drazen

Dylanův set byl směřovaný trochu jinam, než svižný Agentův. Přišel mi o poznání šťavnatější, ale srovnávat se nemá a v tomhle případě ani nedá. Oproti mixu, který jsem si vyslechl na Imperiu a ještě před tím na Citadele mi toto jeho vystoupení přišlo jako nejvíce odlehčené. Našlo se v něm ke slyšení i pár hitu jako je například staré dobré známé manipulated. Ale slyšel jsem i věci mému uchu neznáme a pokud se podíváte na Dylanovy stránky na jeho top ten dostanete se zase o kousek blíž, k tomu co na party Millenium předvedl. Hudebně velmi kvalitní, bohužel však rychle utíkající, šéfování mixpultu a cd-playerům jsem si s nadšením užil.

newl

Když se nachýlila třetí hodina ranní, začal šoupat na talíř gramofonu desky Sándor Nyújtó ( skutečné jméno ) dje Newla, jakožto maďarského techno veterána. Tento dj mě zajímal trochu více, než jeho kolega ze Spojených Států a to hlavně protože jsem ještě neměl tu čest poslechnout si jej na živo. K jeho výkonu musím říci, že mě osobně překvapil. Působivý výběr lehčích desek s těmi poněkud více našlapanými v kombinaci s delay efekty, vznikala poměrně hutně našťouchaná směs, která obsahovala známější i ty méně známé kousky a která reagovala u publika více než kladně. Přestože se počet rukou a nohou zmenšoval, ovšem ti co zůstávali si to maximálně užívali. Patřil bych k nim i já, ale práce která mi stanovila budíček již na půl osmou ranní, mě odvelela směr domov a tak jsem vyslechl z jeho vystoupení pouze hodinku a pomalu, ač nerad, jsem prostory opustil.



Jednoznačné plus je, že se v Praze taková party vůbec uskutečnila. Dále jsem byl opravdu překvapený výzdobou, na které bylo vidět, že se na ní poctivě pracovalo a na mě osobně udělala dojem. V tomto prostoru jsem zažil poměrně už dost parties a výzdoba téhle party byla opravdu jednou z nejlepších. Po stránce výkonů djs, myslím, že spokojenost je to správné slovo. Atmosféra a počet lidí byla taktéž více než uspokojivá. Abych ale jen nechválil, zaznamenal jsem i problém a to se zvukem. Vím, že dobře ozvučit tuhle železo betonovou kostku není sranda, ale přišlo mi, že bedny zavěšené po stranách byly moc předsunuté a tak když člověk stál pod djem, zhruba v prvních dvou řadách měl dost bídné hudební zážitky, resp. žádné. Stejně tak nahoře na balkónku byl zvuk dost „plechový“. Nicméně celkově nic se nemění na tom, že první díl byl povedený a již teď se těším na další pokračování.

Fotoreport z Millenia od Darkiny

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika