Red Bull Music Academy

Red Bull Music Academy

26. 03. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Producenti, hudebníci, MCs a DJs, pozor! Red Bull Music Academy se letos i se svými zvukovými dobrodružstvími teleportuje do Toronta.
Producenti, hudebníci, MCs a DJs, pozor! Red Bull Music Academy se letos i se svými zvukovými dobrodružstvími teleportuje do Toronta. Akademie je místem, kde se každoročně potkává 60 beat-makerů a pouštěčů, aby si poslechli nové objevy a čerstvé nahrávky těch nejpovolanějších z oboru – z historie i současnosti. Ale nemusí jen sedět. Akademie nabízí unikátní příležitost výměny, objevování a spojování hudebních talentů libovolného věku a stylu.

A jak to teda všechno je? Red Bull Music Academy se každoročně přesunuje z místa na místo a zve dvě skupiny (nejen elektronických) hudebníků, vokalistů, producentů a DJů ze zemí celého světa, kterým naordinuje moudro přímo od zdroje. Odborníci na slovo vzatí nechávají slávu a pýchu na letišti a vypráví svoji cestu - co, jak a proč dělají. O pár místností vedle čeká sestava vysněných analogových mašinek, gramců, mixáků, mikrofonů, všemožného software a akustických nástrojů a čekají vám u nohou, až je zvednete pro další kolaborační jam. Dny a noci splývají v mlze basových frekvencí a vydýchaného vzduchu, místní studia opouštějí další a další nápady, DJs roztáčení svá kola na živých programech rbmaradio.com, a občas se všichni zvednou a jdou se na chvíli vyvětrat do města, do klubu nebo na výstavu. A to nejlepší? Ať jejich jména patří do funkové kroniky nebo do budoucnosti polyrytmické digitaliny, rozdělení na účastníky a přednášející je neustále stíráno, učení probíhá na všech stranách - přednášející se rychle a rádi ocitnou na „druhé straně“ a nechají si předvést něco z umu ostatních participantů.

red bull music academy

Předchozí ročníky akademie navštívily Berlín, Dublin, New York, Londýn, Sao Paulo, Kapské Město, Řím a Melbourne. Letos zakotví v Torontu, jedním z největších a nejkosmopolitnějších měst Severní Ameriky přitisknutém na břehu jezera Ontario. Kanada je zemí s nejvyšším počtem obyvatel, kteří mluví cizím jazykem, ale hudba je pro všechny společná. Daří se hiphopu, tradiční torontský jazz stále ještě má své místo, deep house a (minimal) techno také zasekly svoje drápky. Z menších barů zaznívají dozvuky dubu, electro rapu nebo indie rocku. Jednotlivé bloky v Torontu se liší svojí kulturou, architekturou, sem tam jsou zabarveny parkem, nebo zalesněnou roklí. Nezávislé galerie a obchody s deskami hledejme na západ od Chinatownu, blýskající se kluby v zapadlých uličkách Little Italy. Mathew Jonson, Black Uhuru, Gino Soccio, Oscar Peterson, D.F.A. 1979, je opravdu co odkrývat. A hodinky už tikají!

Kdo by měl zájem se zúčastnit letošní akademie, musí podstoupit jednoduchou proceduru. Nejdříve sehnat dotazník – najdete ho na speciálním CDromu, které dostanete ve svém DJ shopu nebo přímo od zástupců RBMA. Lze ho taky stáhnout z webu www.redbullmusicacademy.com v sekci APPLY. K vyplněnému dotazníku pak přiložit CD s djským mixem nebo vlastní tvorbou a přihodit ještě vlastní fotku a celý balíček odeslat do 4. května 2007 na adresu, která je uvedena na přihlášce - do centrály RBMA do Německa.

Na konci aplikační fáze bude 60 nejslibnějších talentů pozváno na workshopy do Toronta. Letenka a ubytování je plně hrazena, na vás je jen zařídit si dovolenou na vybraný workshop (Term 1 – 23. září–5. října, Term 2 – 14. října–26. října).

Výsledky výběru se všichni dozví emailem po 6. červnu. Pokud jste již v minulosti přihlášku (neúspěšně) posílali, nic vám nebrání zkusit štěstí znovu! Pěkná řádka těch, kteří byli vybráni na druhý nebo až třetí pokus dosvědčí, že trpělivost se vyplácí!

www.redbull.cz/redbullmusicacademy  
www.redbullmusicacademy.com  
www.rbmaradio.com

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika