Cybertronic II: Najdi 10 rozdílů

Cybertronic II: Najdi 10 rozdílů

02. 04. 2007  |  Autor: Acid  |  Komentáře (23)
Stále nedokážu zapomenout na druhý díl Cybertronicu a nemůžu se smířit s myšlenkou, že tohle všechno může někomu jen tak lehce projít. Tak jsem zabrousil v našem archívu a našel jsem rozhovor s pořadatelem Martinem Krechlerem, který jsem si dovolil teď po akci okomentovat.
Stále nedokážu zapomenout na druhý díl Cybertronicu a nemůžu se smířit s myšlenkou, že tohle všechno může někomu jen tak beztrestně projít. Tak jsem zabrousil v našem archívu a našel jsem rozhovor s pořadatelem Martinem Krechlerem, který jsem si dovolil teď po akci okomentovat.

Opis rozhovoru ze dne 7.3. 2007 - Ozzby a Martin Krechler

Čau taťko, druhé pokračování tvého děcka se blíží a tak je opět správný čas na rozhovor o přípravách a tak vůbec. Začal bych ale prvním dílem – jak se to vlastně povedlo, jaký jsi z něho měl pocit a určitě také bylo i něco, z čeho ses musel ponaučit. Povídej.
V první řadě chci ještě jednou poděkovat všem účastníkům za hojnou účast i přes nedůvěru, která nás provázela. Právě díky nim a atmosféře, kterou provázel celý event bylo pro mě to největší uspokojení na srdci. Jsem hrdý na svého synka, ale na druhou stranu jsem vnímal spoustu bodů, které musíme pro příště zlepšit. Hlavně vstup a ochranka.

Na C II jsem se těšil, protože jednička pro mě i přes malé problémy byla skvělou párty v prostoru luxusního Boby, ze které jsem si odnesl perfektní zážitky. Na C II byl vstup řešen naprosto katastrofálně. U vstupu k akreditacím postával jeden sekuriťák, který podle mě ani nevěděl, co má dělat. Kontrola totálně žádná. Kromě toho, že se ochranka vevnitř chovala hrubě, jsem si nevšiml, že by byla k něčemu užitečná. Jinak do Gold VIP s pitím zadarmo se dostala bez jakéhokoliv problému spousta lidí bez potřebné pásky. Na rozdíl od obyčejné VIP, což je trochu paradoxní.

Těsně po prvním dílu v Boby jsi oznámil, že Cybertronic přestěhuješ do haly Rondo. Proč ses tak rozhodl a co od nového prostoru očekáváš?
Rozvoj a vývoj celého eventu výš je to hlavní proč odešel Cyber do Ronda. Tento krok jsem, ale avízoval při zrodu . Rondo je prostorem, který je pro nás přínos, ale nechme hodnocení na ráno po akci..

Co dodat… Krom neschopnosti pořadatele zajistit si halu Rondo (nevěřím, že hala byla zaplacená, protože poté by v Rondu nemohli tak lehce odstoupit od smlouvy). Takže asi proběhla jen mejlová komunikace. A hala Bauhouse? Středověk! Smrad, zima, tma, mlha, prach, absolutně neútulné prostředí bez dekorací. A na hluk taky jen tak brzy nezapomenu.

A otázka k bookingu Marca V. Mysleli jsme, že první nešťastné komplikace okolo bookingu Bennyho byly jediné, ale hned při druhém dílu nastala nepříjemnost s Marcem V, který i přes původní sliby na březnovém Cybertronicu nevystoupí. Prosím tě, co se kolem toho vše dělo? Narovinu! :-)
Komplikaci k B.B., se už nechci vracet, hrozné období a i když se nám povedlo situaci vyřešit, tak to stejně zanechalo časový posun v hraní v 3/3 eventu, je to škoda. Co se týče Marca V a přesun a zase odsun zpět, to je hříčka nesmyslného boje do kterého návštěvník nevidí. Je velká škoda jeho neúčasti na dvojce, ale právě proto ho děláme na Flédě, když to takto dopadlo. Česká scéna má dle mého nazoru ještě daleko do civilního světa, ale snad se toho dočkáme :-)

Pouze kopíruji tuhle perlu: „Česká scéna má dle mého názoru ještě daleko do civilního světa, ale snad se toho dočkáme :-)“ Obávám se, že víc dodávat nemusím.

Kdo a jakým způsobem připravoval Line up druhého dílu a jak bys ty sám odůvodnil tento výběr?
Připravit line up na papír je jedna věc a dát ho do reality je někdy či spíše nereálná záležitost, kterou se nám pomalu začíná dařit i díky zvuku eventu v zahraničí a na Openu už bude znát výsledek v obsazení :-)

Zajímalo by mě, jaký zvuk měl tenhle „event“ v zahraničí, před C II a jak si ho stihl vybudovat. Dobrá tedy, pokud nějaký, tak teď určitě nemá ten správný zvuk v kladném slova smyslu. Dj Preach musel být nejšťastnější člověk na světě ve chvíli, kdy místo vystoupení na Mallorce hrál ve studené tmavé hale a jeho manager mu oznámil, že nedostane zaplaceno. Samozřejmě ihned odjel.

A ty sám jsi s Line upem druhého dílu zcela spokojený? Objevily se totiž i spekulace, že Line up druhého dílu je slabší,než toho premiérového.
Dělat event zase na Boby, tak z ekonomické stránky bude line up vypadat opravdu o hodně jinak, protože většina lidí nemůže mít přesné info kolik to co a kdo stojí. Dvojka přesahuje svým nákladem markantně jedničku. Já jsem spokojen s jmény umělců na dvojce.

Tady nám pořadatel pomalu ale jistě naznačuje, že na tom nebude po finanční stránce až tak dobře. Přece jenom Dalin (a ten z toho teď bude těžit nejvíc) dokáže na Apokalypsu přivést spoustu zvučných jmen a to i do drahého Boby. A když to budu brát podle toho, kdo a jak dlouho hrál, tak line-up opravdu slabý, za ty peníze.

Mě překvapilo, že hned na druhém pokračování zopakuje své vystoupení Afrika Islam. Čím to?
Právě pro ten posun v časech, který nastal, bylo jeho vystoupení časově omezeno i když se potom vyřádil v afteru. Patří tam a je to taková moje omluva. Cybertronic jde jiným směrem než třeba Apokalypsa a proto technu patří druhá stáge.

Dávám za pravdu, že C jde jiným směrem než Apokalypsa ;)

Nechme ale už hudební stránky a pojďme se vrhnout na specialitky a vychytávky. Pověz nám co chystáte a v čem budete originální?
Má to být show , vystoupení Argolly bude velkým zážitkem, Led panel. Obrazovka o rozměru 8x6 m na hl. stage celý prostor jen umocní a spec. Efekty od fa. King , já myslím že je se nač těšit :-)

Jedno z mála pozitiv na celé akci. Vystoupení Argolly bylo opravdu vynikající! Dal bych 1+ . Jinak jestli je myšleno efekty od firmy King to, že člověk bude po akci týden na půl hluchý, tak se to zvukařům opravdu povedlo rovněž na 1+.

A co catering? Na jaké ceny se máme připravit a budou třeba nějaké speciální drinky za akční cenu?
Ceny ? Mám svojí politiku a dříve jsem se pohyboval v pohostinství a zde platí jedno pravidlo : „je lépe prodat více za méně než naopak“ .Chystám změnu v zóně v.i.p. ohledně cen na baru a akce na drink 1+1.

Jestli je 40,- Kč za 500 ml Pepsi akční cena , potom si nedovedu představit tu „neakční“ . Jak je možné, že se nikde neprodávaly cigarety? Malý zisk?

Teď něco málo ze strategie :-) Ve stejný den se v Ostravě otevře ČAS Aréna, kde odstartuje turné Havany populární britská dvojka Layo & Buschwacka. Nemáš obavy, že ti tahle akce vezme hodně lidí ze severní Moravy? Upřímně…
Myslím, že když věříš tomu co děláš, tak konkurence je zdravá a pro nás to bude taková malá zkouška :-)

Konkurence je zdravá, souhlas. Proto bude teď v Brně Dalin za best of managera.

Otázky k Cybertronicu bych završil tou na V.I.P. zónu. Co v ni chystáte, kolik stojí lístek a tak dále.
Jsou tři zóny a v té nejvyšší gold je vše zdarma, v.i.p. nabízí co už jsem psal a doufám, že budou všichni spokojeni. Ceny lístků jsou uvedeny na našem webu : www.cybertronic.dj

Ve VIP Gold bylo opravdu pití zadarmo (a to kupodivu i pro ty bez Gold VIP pásky). Ale ten prostor…. Jeden minibalkon postavený na lešení, pár židliček a stoliček utopených ve tmě.

Blížíme se k závěru a mě by ještě zajímalo, co dále plánuješ. Uvažuješ už nad třetím pokračováním v Rondu, nebo zatím jen soustředíš na vystoupení Marca V, nebo něco úplně jiného? Slyšel jsem, že se chystáš udělat na brněnské Riviéře open air. Pověz nám o tom něco prosím.
Co se týče trojky , tak už dnes dostává svou podobu a konat se bude dne 21.12.07. Open je v závěrečném tažení a myslím, že bude hodně zajímavý, ale více až 30.03 při odhalení :-)

To je velmi sebevědomý názor. Jestli nějaký třetí díl bude, tak by mě zajímalo, kolik lidí se ho zúčastní. Já rozhodně ne. A nevzpomínám si, že by někdo něco odhaloval?

Jsi člověk, který na scéně není zas tak dlouho, takže by mě ještě zajímalo, jaký je tvůj pohled na ní a jaký máš na ni názor.
Pohled na scénu mám a raději mám zavřené oči :-) U nás v Brně je Áčko a tady jsem žádný naschvál nepocítil. Jdou jiným směrem a spolupráci s klukama hodnotím jakou férovou. Jinak si připadám, že žiju v dávné době socialismu s majetnickým přístupem k některým umělcům. Velmi kladně hodnotím nástup Clear Vision a na dvojce poznáte proč, konečně se lámou ledy na lepší časy :-)

K tomuhle snad jen to, že si po C II taky připadám jako v socialismu, to bylo také možné všechno.

A prostor v poslední odpovědi pojmi jako pozvánku na druhý díl Cybertronicu.
Samozřejmě zvu všechny na náš druhý díl, protože děláme vše proto, aby byl lepší než první. Děkuji všem co příjdou vytvořit minimálně tak perfektní atmošku jako na jedničce :-)

A na závěr? Kdo tuto párty navštívil, si udělá obrázek sám. Je mi líto, ale celá akce na mě od prvního vstupu do haly Bauhausu působila naprosto amatérským dojmem. Neprofesionální ochranka, neprofesionální obsluha na barech, nevytopená odporná hala bez tekoucí vody, hlavní hvězda nedorazí. To, že nepřijel Prydz, kvůli které si spoustu lidí koupilo lístek, vypadá na chybu pořadatele - viz vyjádření na webu našich kolegů z Techno.cz . Na druhou stranu, ale dle korespondence mezi MK a Prydzovým týmem na Rave.cz můžeme vidět, že u týmu Erica Prydze asi taky nebylo vše v pořádku. Bohužel, jak to bylo ve skutečnosti se asi nikdy nedozvíme. Je sice smutné, že se na naší taneční scéně stávají i takové věci, ale nezbývá než se otřepat, ale  hlavně se poučit a příště si rozmyslet, na kterou párty jít, a za co utrati své peníze.

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CYBERTRONIC II.

Pátek 30. 3. 2007
Vstup: Předprodej 350 Kč, V.I.P. 690 Kč
Vystupují:
Eric Prydz, Filterheadz (BE), Fred Baker (BE), Filterheadz (BE), Dandy (HUN), LayDee Jane, BB Mike, Orbith, Preach, Budai
Další informace
23 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

23. 10. 2007 | 03:17:19
+0 | -0

nejchytrejisi

kdyz napisu ACID JE PICA, neveris nechces nevadi nemusis ! !!!! bude to mit stejny osah jako komentar kterj si nap vtipalku :)
s.w.i.ne.
05. 04. 2007 | 09:14:59
+0 | -0
to Pepe: možná bude rozdíl v tom, že svojšky jsou zajetý a tohle byla prostě výjimka. a věř tomu, že svojšky budou letos zase plný. na cyber už ale asi moc lidí nepřijde, a jak psal andrew, nešlo jen o hlavní hvězdu. to, že nepřijede hlavní hvězda se prostě může stát, ale aby se po*ralo tolik věcí najednou? a když si projedes fóra na ostatních webech, tak zjistíš, že lidem spíš vadily nejvíc ty ostatní věci jako smrad, hluk... a ne absence hlavní hvězdy. a pokud sem četl dobře tenhle článek, tak autor ani nekritizuje absenci Erica :)hafk :)

04. 04. 2007 | 23:23:04
+0 | -0
to andrew w: No jeste neprijela druha hvezda na svojsky. A nevenoval se tomu ani jeden clanek. Ktery by to okomentoval. Snazim se tu rict ze nase media nemeri stejnym metrem...

A uz sem nenapisu ani slovo. hafk domluvil sem :)
andrew w
04. 04. 2007 | 20:01:31
+0 | -0
to pepe: to srovnání svojšic a cybertronicu II trochu pokulhává, svojšice kromě Wilsona problém neměly, ovšem na Cybertronicu II toho moc nefungovalo

04. 04. 2007 | 17:34:58
+0 | -0
to Dáda: a na prvni misto davam Aposku taky kvuli tem prostorum. Nic proti prazakum, ale nemam rad megaakce v T-mobile arena atd. Neni tam kde si poradne sednou a odpocinout. Nejaka drevena lavicka me naprosto neuspokoji :)

04. 04. 2007 | 17:32:59
+0 | -0
to Dáda: Ano mas pravdu ze sem z Brna :) Cyber. neobhajuju jen rikam ze by se melo se vsema nakladat stejne. Velkej pruser (C2) velky rozmaznuti. Mensi pruser (mensi rozmaznuti). Mozna to vypada ze si protirecim oproti tomu co pisu dole. Ale vpodstate rikam jen nazor ze treba ty zminovany svojsice nebyly vubec rozmaznuty a do C2 se opira kazdej... Jinak myslim ze Marco Bailey, Umek schranz neni. A pokud si myslis ze sem nejakej odrostlej schranzista tak si na omylu ;) Protoze 80%casu travim na La-grotte. A v hudbe se trochu orientuju ;)
Fenix
04. 04. 2007 | 11:41:00
+0 | -0
No vidim ze stejny nazor tady sdili vice lidi. Tato akce se proste poradne nepovedla. Investoval sem litr a ve 2hodiny se jel domu zmrzly no hrozne a jeste k tomu sem ridil.Ted jestli jeste nekam vyrazim na akci tak si to RADNE rozmyslim!

04. 04. 2007 | 11:25:07
+0 | -0
to pepe - soudím, že jsi z Brna..Chápu, že se zastáváš akce, která je tam od vás. Ale sorry..tahle akce si to fakt nezaslouží.

Jediní, kdo tam odvedli dobrou práci byli vystupující Djs a Argola.

Je to obrovská škoda, protože Brno novou dobrou párty moc potřebovalo..

Teď je Apoška monopol..a ten, kdo neposlouchá schranz..má smůlu. :((

Cyber pod taktovkou profesionála a ne amatéra..mohla být skvělá akce.

Fakt škoda...

04. 04. 2007 | 11:19:42
+0 | -0
to Darush - já to včera na tom Raevu taky četla..a mám naprosto stejný pocit, jako ty. Že to bylo ze strany pořadatele upravený..Místo, aby se rozčilovali, kde Prydz vězí ( když jízdenka stála takový prachy ) tak se jen ujišťovali, zda to takto můžou podat lidem..Ta konverzace je fakt divná..

Ačkoli vím od spolehlivého člověka, že jízdenka skutečně zaplacená byla.

Asi mu na ní půjčili ty držky, co stáli u vchodu...ptž ti s profesionální ochrankou neměli vůbec nic společného..
Julda
03. 04. 2007 | 23:41:04
+0 | -0
to pepe: tak to vis ze Cyber rozmazava cela scena. divis se? Pomatujes si snad v posledni dobe vetsi pruser? Jako sorry ale 500 kc za smrad a zimu bez Erica Prydze? Zkratka tohle se veci, ktere se nesmi opakovat a jak jinak se tomu da zabranit, nez prudou medii? Tohle je naše jedina zbran proti sprostým zlatokopum. Samozrejme, nemusis jit, ale pokud ses clovek ktery se o to vice nezajima, krom jmen, ktery ti reklama avizuje, tak nemas sanci se spravne rozhodnout.

03. 04. 2007 | 23:38:08
+0 | -0
A abych rekl pravdu tak jedina akce, ktera je u nas dotazena do nejmensich detailu,tak je Apokalypsa. Ackoliv se mi to prici v ustech... A ty lidi co delaj APo tak delaly kingdom... tak uvidime treba pan Krechler prekvapi a Cybertronic 3 bude ten slibovanej megagigaluxus :)

03. 04. 2007 | 23:34:56
+0 | -0
to acid: No jako to ze se rto rozmazne by mi tolik nevadilo jako to ze nekterej pruser (jina akce) se nerozmazne a jiny akci se venuje cela "scena". Jinak ja se tesil jak se tam pobavim ale nakonec sem dal par vodek. Ale kdyz sem mel spis dojem ze sem do sebe nalil spis jen vodu nez ohnivou vodu. Tak sem celej vecer pil zelenej caj :)

03. 04. 2007 | 22:44:03
+0 | -0
2 pepe: hele, omlouvam se, ze sem tak vyletel :) taky se nechci hadat. jinak mas pravdu s tim, ze se tam spousta lidi bavila. ja sem si to ve finale taky nakonec uzil, ae jen diky tomu, ze tam bylo hafo kamosu a vypil sem trochu vic alkoholu :) a ze ti prijde detinsky to rozmazavat? ja si prave myslim, ze by se to rozmazavat melo uz jenom kvuli tem, kteri za tuhle show platili vstup a urcite nedostali to, co cekali. peace :)
Mick
03. 04. 2007 | 22:29:52
+0 | -0
ja si take myslim, ze by se to rozmazavat melo. Podivejte co poradatel v rozhovoru pred akci sliboval aby z nas vylakal prachy a co z toho splnil. Ano, clanek je sice trosku bulvarni, ale alespon to bude bavit i ty, kteri se o to s vaznosti nezajimají a jen konzumujou. Za XX let se tu vyprofilovali promoteri, kterym se da verit a promoteri, kterým ne. Nebudte blby, nechodte na akce typu Cybertronic.
Darush
03. 04. 2007 | 22:08:03
+0 | -0
4 Acid

Mas 100% pravdu a souhlasim s tebou. Pana poradatele sleduji jiz nekolik mesicu s otevrenymi usty. Nesolidni, neprofesionalni amater a jezte ktomu bez penez. Nema v teto branzi co delat. Na zaver chci rict jedno... na Techno Cz maji zverejnenou komunikaci primo mezi Tecnem a managementem, nadruhou stranu na Rave Cz maji zverejnenou komunikaci mezi Poradatelem a managementem, ktera je velice snadno poradatelem upravitelna - proto se domnivam, ze pravda je jednoznacne ta, ze poradatel nezaplatil vcas a v dostatecne vysi EP jizdenky. A to predevsim proto ze nema, nemel a nebude mit penize

03. 04. 2007 | 20:15:34
+0 | -0
to acid: Klasika... jen do tebe nekdo rejpne tak se hned branis tim ze neumim psat cizi slova (bohuzel slovnik mam doma a ne na private... :) ) Nicmene k tomu C2 ja tam byl. A videl sem to co sem videl. Rikam nechcu omlouvat promotera, ale prijde mi detinsky to rozmazavat. A taky nezapomen jaky si to udelas takovy to mas. Kupa lidi se bavila i za tehlech katastrofalnich podminek.

Jo a doufam ze se tady nezacnem hadat, protoze z tehlech duvodu nepisu na ruzny fora. A ani teda nevim proc sem se rozepsal tady :)

03. 04. 2007 | 19:59:27
+0 | -0
xichtos - mě to naopak přišlo super. Moct si přečíst sliby a kecy promotéra před akcí..a porovnat to s realitou..;) ( katastrofální realitou )

03. 04. 2007 | 19:54:16
+0 | -0
Vy, co tady kritzujete autora článku..Byli jste na tý akci???..Mám pocit, že ne...

Sorry, ale oceňuju, že se někdo nebojí navést do planých slibů "rádobypromotéra" !!!

Já na té akci byla. Jeli jsem až z Prahy a tešili jsme se dost!.. Přesto jsem odjeli ani ne po 2 hodinách. Za ty 2 hodiny sem ze sebe nesundala zimní bundu..

Horší akci jsem od ruku 2002 nezažila..a doufám, že nezažiju!

03. 04. 2007 | 13:33:31
+0 | -0
tak to bude asi tim, ze nejsem rozumny a uznanihodny redaktor, ale fotograf. a k redaktorine jsem se nikdy nehlasil. jen sem vyjadril svuj nazor :)

2 xichtos: vstup sem mel zadarmo, a co? to znamena, ze jen diky tomu, ze mam nekam vstup zadarmo budu o akci psat jen samou chvalu? a ze jsem zaujatej? jak? duvod? jestli o nejakym vis, sem s nim...

03. 04. 2007 | 13:15:26
+0 | -0
Rozumný a uznáníhodný autor by ani nenapsal podobný článek, tak nevím, Jiří, čemu se divíš. Stačilo, když jsem si přečetl začátek a dál jsem číst nemusel. Nechápu, na co si "Acid" stěžuje. Jako redaktor měl vstup zadarmo (pokud se nemýlím) a svůj názor píše hodně zaujatě. Navíc toto přepisování dialogů mi připadá dost dětinské.
Jirka
03. 04. 2007 | 12:47:41
+0 | -0
Rozumný a uznáníhodný redaktor by na takový příspěvěk nereagoval jak malý kluk oplácením a výsměchem.

03. 04. 2007 | 12:00:28
+0 | -0
2 pepe: hm pan pisalek na to muze rict jediny. na party jezdim od roku 1996, takze jsem uz neco zazil. mj. i to, ze neprijela hlavni hvezda (tak jak se to bohuzel stavalo i cele leto skoro na vsech festivalech!!) ale pokud umis cist, tak sis musel vsimnout, ze nekritizuju jen to, ze neprijela hlavni hvezda, ale hlavne totalni amaterismus pana poradatele, kterej podelal co mohl, a kteryho ucelem bylo jen vytriskat co nejvic penez. tahle akce byla velice podobna akci Kingdom 2004. kdo byl, tak muze srovnavat. a kdo vidi trochu do zakulisi sceny, ten si uz udelal obrazek o Cybertronicu davno. a nakonec mala rada na zaver, kdyz chces pouzivat cizi slova, jako treba "entuziazmus" (drive entusiasmus), tak si napred kup slovnik!!! :p

03. 04. 2007 | 08:59:38
+0 | -0
Nebudu se tady zastavat promoteru C2. Ale pokud bych to videl tak cerne jak tady pan autor cerveneho textu tak uz bych vickrat nemohl jet ani na Svojsice. Pokud vim tak vloni neprijel Glenn Wilson a jeste druha hlavni star. Sice tenrkat chyba nebyla na strane promotera(udajne), ale to me jako navstevnika nemusi zajimat. Takze kdyz to shrnem tak clovek u nas nemuze jit na zadnou akci. At to je novacek Cybertronic nebo zajetej event kterej ma zvuk... (Svojsice sem bral jen jako precedens.) Takze pane pisalku priste piste nazory s vetsim odstupem casu a ne kdyz ste plny eutaismu.
SOUTĚŽTE
Soutěž s Cybertronicem II.
1x vstup + sada od Pepsi kšiltovka, trenýrky, tričko a klíčenka)
Soutěž se Cybertronicem
2x vstup + 2 certifikáty opravňující držitele k bezplatnému odběru zpáteční autobusové jízdenky na linku Student Agency express a to do zemí : Švédsko, Německo, Švýcarsko, Rakousko, Itálie, Maďarsko
Cybertronic II. - 30.3.
4 x 1 volný vstup
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika