Ohlédnutí za O2 Dance Music Awards 2006

Ohlédnutí za O2 Dance Music Awards 2006

07. 04. 2007  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (20)
Je to za námi. Tři měsíce očekávání přineslo rozporuplné názory na její průběh, organizaci a především výsledky. No fórech se toho už napsalo mnoho, ale pojďme si to i tak celé střízlivě zrekapitulovat a také trochu nahlédnout do zákulisí ankety.
Dance Music Awards 2006. Pojaté jako nultý ročník s novým konceptem, novými pravidly a vlastně i celkově novým rozměrem. Zásadní změnou je pořadatel, kterým poprvé v historii není Techno.cz společně s časopisem Xmag. Ty se nyní v anketě angažují pouze jako jedni z mediálních partnerů. V pořádání dále pokračuje jen Dan Kafka za společnost Fragile line, s.r.o.

V prosinci loňského roku probíhá první schůzka se zástupci všech významných tanečních médií, aby se společně domluvili na hlasovacích podmínkách, pravidlech celé ankety a dalších postupech. Ankety se letos nově aktivně účastní i k ni dříve skeptický server Rave.cz. Výsledkem schůzky pak je výběr odborné poroty složené především ze zástupců médií, která navrhla nominace, neboli nápovědu, jež se u každé povinné kategorie nabízela, a že podmínění platného hlasu je jeho ověření pomocí SMS, aby se zabránilo prostému falšování. Jednoduše řečeno – jeden hlas z jednoho telefonního čísla.

Současně se začátkem nového roku startuje hlasování na nové adrese www.dancemusicawards.cz (dříve danceawards.cz) Aktivně se hledají produktový partneři a připravuje se také nabídka titulárního partnera. Nedlouho na to nabídku přijímá Telefonica - O2, a hlavními partnery se stávají Diesel, Mattoni a Pioneer. Dalšími partnery pak jsou tématicky zaměřené společnosti, viz. seznam 200 výher.

Ještě v lednu tedy oficiální stránky dostávají nové grafickém provedení kopírující modrou barvu titulárního partnera a anketa se přejmenovává na 02 Dance Music Awards. Díky němu se za účelem propagace ankety rozšiřuje nákup médií s všeobecně širším záběrem a využijí se i městské inzertní plochy, jako jsou Lavičky a Billboardy po Praze.

Rozjíždí se série warm-upů, především za účelem podpory lokální scény. V Praze (2x Abaton, Roxy, Mecca), Brně (2x Fléda, Apokalypsa), Plzni (PH+) a v Ostravě (Fabric), s možností on-line hlasování přímo z klubů. Na konci února se také rada DMA rozhoduje prodloužit hlasování o dva týdny, tedy do poloviny března.

Ihned poté začíná sčítání téměř 6000 hlasů. Toť úkol zástupců serverů Techno.cz, Poslouchej.net a Rave.cz. Nezávisle na sobě počítáme všechny kategorie a brzy na to s lítostí zjišťujeme, že sice máme oproti loňskému ročníku více než jednou tolik hlasů, ale k čemu to je, když se jedná hlasy Main streamu, které se do ankety připletly pravděpodobně z důvodu vidiny krásných cen pro hlasující. V objevu roku se nám objevuje například Eva Farna, album roku vítězí Madonna, nejlepší rádio je Evropa 2, a umísťují se také Verona, Kryštof, nebo server Libimseti.cz.

Stojíme před rozhodnutím, jak se k tomu postavit. Dle pravidel se jedná o platné hlasy, ale v předem stanovených podmínkách však chybí možnost vyřadit nežádoucí umělce, a tak se smutkem na tváři a se strachem z vašich reakcí necháváme výsledky neovlivněny.

Vrchol příprav finálního večírku začíná v Abatonu už v úterý a kompletně se o něj produkčně stará agentura M-Ocenan, která má na svědomí například Olmecu Gold Party, nebo Havanu na Václavském náměstí. Kdo v pátek v Abatonu byl, musí uznat, že vyjma zmíněné Olmeca Party tolik práce s prostorem Abatonu dříve k vidění mohlo být snad jen po málu a rozhodně ne na akci tanečního charakteru.

Pro vyhlášení výsledků byla vybrána moderátorská dvojice složená z Makse a Lejly. V úvahu připadal ještě Béla En a Libor Bouček. Osobně si myslím, že jsme společně vybrali nejlépe, jak jsme v rámci možností mohli. Přeci jen Libor by se do této ankety příliš nehodil a Béla ji již moderoval mnohokrát.

Takže abych to shrnul. Z letošního ročníku máme opravdu velmi dobrý pocit. Bylo na něm vidět spousty práce a velký posun především z pohledu profesionální produkce. Samozřejmě shledali jsme na něm také několik chyb, které se ukázaly až v samotném závěru. Omluvou nám buď, že tak velký projekt jako byl Dance Music Awards 2006 jsme dělali poprvé a nyní již máme zkušenosti, které jsme v prosinci loňského roku ještě neměli.

Momentálně sledujeme Vaše reakce a společně je budeme brzy zpracovávat. Mohu říct, že současně už začínáme řešit DMA 2007, tak doufejme, že anketa bude zase o kus lepší a bez zbytečných chyb.

Kompletní výsledky
První fotky od Darkiny
Druhé fotky od Keepsmila

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI
Vystupují:
Skyline, Lucca, Michael Burian, Orbith, Michael C a Ladida
Další informace
20 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

29. 11. 2007 | 16:30:16
+0 | -0

Pripominka

Zminil bych uz asi omylany a nestastny system hlasovani. Uplne na zacatek pripominam, ze akce se nazyva Dance music Awards!!!! Cili bych cekal, ze se to bude tocit kolem tanceni music a ta muze byt komercni i nekomercni!!!!!!!!! Takze Krystof a spol tam vubec nema co delat a pokud chcete mit v ankete jen underground tak bych uvital zmenu nazvu ankety. Takze pokud to budou Dance music Awards cekal bych ze se tam objevi tanecni veci - v zahranici jich je dost u nas uz tolik ne. Napr tancenich skupin tu mame hodne malo : INFINITY, VERONA, SKYLINE - pricemz Skyline je special neni to klasicka dance music. Tak si z toho neco vemte:-) Ice.J

10. 04. 2007 | 13:16:04
+0 | -0
HLAVNĚ BYCHOM MĚLI VŠICHNI OCENIT, ŽE SE NÁS PO X LETECH KONEČNĚ TÝKAL ZÁVĚREČNEJ VEČÍREK, KTERÝ BYL DO TÉ DOBY JEN PRO ZVANÝ..A ZNÁMÝ ZVANEJCH. ;))



Můžu s čistým srdcem říct, že tenhle byl ze všech nejpovedenější! ;))



DÍKY OZZBY A DANE a spol. !!! ;)

10. 04. 2007 | 13:10:29
+0 | -0
Na DMA se projevuje, že jsme národ ovcí..DJ špička je furt o těch samejch lidech..TŘI JMÉNA POŘÁD DOKOLA..!!! ( jak u českýho slavíka.. ):((

Naprosto souhlasím s někým zde, co se týká "producenta roku" - opět se tam objevují jen chronicky známý jména, ačkoli tento rok nic zásadního neudělali..JEN MAJÍ DOBREJ MANAGEMENT..A JSOU NA TO KONTO VIDĚT V MÉDIÍCH..

A x lidí je volí, protože nikoho jinýho snad ani neznaj..a logicky předpokládají, že "ty hvězdy" jsou zároveň určitě i dobrý producenti..Přitom velká většina našich obdivovaných Djs by se při komponování bez cizí pomoci ani neobešla..:((



Znám pár jinejch mnohem aktivnějších a 100x lepších producentů, kteří maj plnej šuplík vlastních věcí..jen o nich zatím nikdo neví !



Je těžké správně určit, jak by příští DMA měla vypadat..Ale rozhodně na těch nominacích něco je.

V jinejch udíleních cen to taky funguje.

Lidi by dál hlasovali pro svý favority..Ale dostali by vybrat kanditáty.

Nebo rozdělit hlasování na vyhlášení podle odbroné poroty..a vyhlášení podle lidí.

Ale to by nejspíš bylo dost složitý.



Nicméně, DMA SE HLAVNĚ POTŘEBUJE VRÁTIT KREDIT DŮVĚRY, KTERÝ TU V MINULÝCH LETECH ZTRATILA..PAK MOŽNÁ KONEČNĚ BUDE HLASOVAT VÍC LIDÍ, KTEŘÍ TUHLE HUDBU POSLOUCHAJ..


10. 04. 2007 | 11:06:17
+0 | -0
Rikal sem ze uz nebudu psat do zadny diskuze ale nemuzu si pomoct :) Osobne si taky myslim ze by prospelo kdyby "odborna" porota vybrala kandidaty. A pak lidi by je volili. Vzdyt to tak je u Miss CR, auto roku atd... si predstavte ze by v miss vyhrala nejaka plnostihla 28leta slecna (nic proti plnostihlim samozrejme). Jo a k tomu libimseti.cz. Ja osobne na LST ziskal vic volnejch vstupu na akci nez na kterymkoliv jinym servru. A zajimavy je ze vam vadi jen LST a ne treba youTUBE, kterej s ceskou tanecni scenou taky nema moc co docineni :) PEACE :)
FNOP
09. 04. 2007 | 22:20:23
+0 | -0
přemýšlím, že by snad mohly pomoci nominace...

Tohle je vážně nešťastný..a poučný.

09. 04. 2007 | 16:46:47
+0 | -0
fuckt husty :) nad vysledky DMA jenom kroutim hlavou. ale jak uz tady bylo receno, dokud se nenajde velka (podotykam velka a tim myslim v radech nekolika tisicu) skupina lidi, kteri zijou tanecni scenou, a tato skupiona nezacne volit, nepomuze nam zadna odborna porota, zadny nominace, nic takovyho. a vzdycky to skonci tak, ze objevem roku bude nakej typek, kteryho nezna nikdo, krom jeho pubescentnich fanynek. bohuzel, je to tak, lidi, musime zacit od sebe...

09. 04. 2007 | 16:40:40
+0 | -0
Ahoj, díky moc za všechny vaše reakce, rozhodně je zpracujeme! Vážím si jich ale pedevším proto, že je vidět, že vám ve většině připadech o něco jde a že vám naše scéna není lhostejná. A přesně takové z Vás hledáme jako nové posily do redakce, takže pokud by měl někdo zájem zapojit se, budu jedině rád, když mi napíše.
Maddox
09. 04. 2007 | 16:26:29
+0 | -0
Jen pro srovnani (viz dole Tomas) - Ewa Farna, hudbu i texty si nepise, jen zpiva co ji predhodej a jeste k tomu siiiilenej pop(?) pro náctiletý princezny. Weki - dj projekt, ktery je na nasi scene uz nejakou dobu, vydavaj tracky i v zahranici a na nasi tanecni scene patri mezi spicku.. A vysledek? Ewa - 2. misto, Weki - 10. misto, tak co dodat?! Snad jen: KU*VA

09. 04. 2007 | 03:02:02
+0 | -0
Ahoj vsetci, tak zaprve som sa zucastnil sutaze DOAREMIX a doteraz niesom sxopny najst vysledky aspon prvej 5! coz na tak propagovanu akciu mi pride trosku skoda. Za druhe suhlasim s tym ze by odborna porota mala pred moznostou hlasovania pevne stanovit pre koho sa moze hlasovat, pretoze obrovske a to vravim fak ze obrovske zklamanie z "boba" diskotekoveho je neskutocne. Ako moze bob sinkler ziskat cenu v hlasovani clubovej sceny? ja myslim ze to je neskutocne, pocul snad niekdo na nejakej "nediskotekovej" party boba? :) ja teda nie a celkom sa mi to hnusi. Ako nic proti nemu, samozrejme zaujal urcite vela ludi, ale myslim si ze clovek co ma rad klubovu scenu nemoze mat resp. sa mu nemoze pacit radiovska odrhovacka typu bob, gigi a podobne. A preto som zastanca pevnych hranic. Preco nevyhral nejaky track od Ladidy alebo od hocikoho "klubovejsie zalozeneho" cloveka? zeby moznost vyhrat nejaky zazrak od O2? nic proti O2 ale ma niekdo od nich NET? a hovori Vam nieco FUP???? tak zato by som ich poslal niekam....ale nadruhu stranu, party bola super a az nad ocakavania a stalice ceskej sceny samozrejme nezklamali. Tymto mojim commentom xcem iba upozornit nato ze EWA FARNA nema co robit na clubovej scene a ze do buduceho roku sa je co zlepsovat, zas na druhu stranu PARTY RULEEEEEEZZ. Tak nech sa nas zase v takom hojnom pocte stretne na dalsej dobrej akcii ako bola DMA a preco nie zase o rok na tej istej akcii?? :)) pa lidi Abes
Linda
09. 04. 2007 | 01:47:34
+0 | -0
budou někdy zveřejněny i další místa než jen prvních 10 ? Když jsem se dívala na djmag, tak jsem videla tusim prvnich 100 a to vypadalo mnohem objektivneji

09. 04. 2007 | 01:32:07
+0 | -0
Asi je pravda, ze je dobre, ze tady ta soutez je (minimalne se o tanecni scene vice mluvi :-) ), i kdyz ja jsem nehlasoval a buh vi, zda-li nekdy budu.To,ze vyhraje nejaky trance a Tiesto jako Dj roku, to je proste jasny a tezko proti tomu brojit, proste to je tak nejak nejblize opravdovym MASAM posluchacu.Ale rozhodne si myslim,ze neni od veci popremyslet o nominacich.Napr. objev roku,ze.To uz tady bylo receno nekolikrat,ale neda mi to, parotoze to je tak strasne moc trapny (tomangel),ze bych se z toho pozvracel.We-ki jsou pak na desatym miste v ty samy kategorii, pricemz vydali desku, maj rozjetej rezidentni mejdan na bukanyru a hrajou vsudemozne.A co treba producent roku?Tady by nominace rozhodne neskodili taky-nestalo by se,ze tam bude clovek, ktery minuly rok treba ani nic nevydal ci nema s tanecnim cimkoliv nic spolecneho a pod.Ja si v tomhle nejsem jisty,ale co vydal takovy Michael Burian a kde?A bylo to tak dobry,ze si zaslouzi byt mezi producentama roku?Kam se podel Rai, ktery prodava tracky v digitalni podobe na beatporu a jinde, jeho track jsme mohli slyset i v Essential mixi na BBC R1, plus vydal desku s remixem od Parham&Plaza?Jasne tohle jsou jen priklady a reflektujou muj nazor na vec a muj vkus,ale pointou je:JA BYCH ZKRATKA TY NOMINACE UPLNE NEZATRACOVAL.

08. 04. 2007 | 22:50:19
+0 | -0
Respekt, určitě jste se na tom nadřeli, večírek byl luxusní, ale je na pomyšlenou co je sakra furt špatně? Tím myslím že anketa opět selhala v tom nejzákladnějším - nepovedlo se Vám přinutit partypeople hlasovat v dostatečné míře a výsledky jsou jako minulý rok hodně slušně řečeno úsměvné. Takže není účelné přemýšlet o vyřazování, o nominacích, o tom jak jste se poučili, o bilboardech které přitáhnou ještě více diskofilů toužících po výhrách....ale říct si co je doprdele špatně? :) jaktože neznámej floutek je schopen získat víc hlasů než DJ roku? proč tak málo lidí smysluplně hlasuje? a jde u ás vůbec něco takovýho pořádat? nevysereme se na to? tohle je nejzásadnější problém ve kterym Vaše anketa neustále selhává a ten by jste měli řešit, ne propagaci, sponzory, luxus prestyž atd!! A docela mě zaráží věta v úvahu připadali ještě moderátoři Bouček?? wtf? jsou přece desítky, neli stovky schopnejch lidí kteří by si aspoň koncept moderování nějak připravili a ne tam cpát podřadné celebritky z bulvárů....to jen ukazujete jak mainstream a zdegerovaní televizí jste :) peace

08. 04. 2007 | 19:28:13
+0 | -0
Vyrazovaní je hloupost, vazne. Tím padne jakakoli důvera cela akce. At porota mesic dopredu sestavi nominace a tím predejdete tak neskutečne trapne zalezitosti, jako bylo letosni vyhlaseni obecne s neskutečnou tresnickou na dortu v podobe objevu roku. Ta udesna moderatorska dvojice to jeste podtrhla, nic horsiho jsem za tolik let clubingu v praze snad jeste nazazil. Druha vec byl samotnej večirek, kterej byl proste uzasnej!!! V ramci moznosti skvele obsazene stage, na main dokonalej playlist a snad az na ty horni pansky zachodky, to byla uzasna akce v prostoru, kterej by si podobnych jmen mel uzivat časteji. Byl to ale krok dobrym smerem a tak drzím palce!!!
del
08. 04. 2007 | 18:05:13
+0 | -0
ja bych se zas tak nebal vyrazovani mainstreamovych neelektronickych veci, vyjma trancu je to pomerne jasne. U toho trancu to bude ale uz tezsi poznat kde se jedna o hudbu patrici do teto kategorie anket a kde o hudebni doprovod klipu.. Jak to posledni dobou sleduju specialni nejdrazsi djove sveta jsou produkcne na urovni diskaren z esa.. Ale lepsi aspon ty, ikdyz je smutne videt love generation jako hit roku.. stejne tak jako vsechny ostatni.. holt co nema klip nikdo nezna a kdo nema party s velkou pr kampani neni nejlepsi dj, ale s tim asi nejde nic delat...
Wendy
08. 04. 2007 | 17:41:38
+0 | -0
Navrhuji, aby příští DMA hodnotila a vybírala ODBORNÁ porota, pak se totiž nestane to, že se umístí i ti, co nemají s TANEČNÍ scénou nic společného. Z vlastní zkušenosti vím, že do této ankety hlasovali i úplní analfabeti jen proto, aby vyhráli nějakou z cen. A věřte, že to byli právě oni, kvůli kterým se umístila např. Ewa Farná
Martin
08. 04. 2007 | 17:15:12
+0 | -0
Kazdy rok tato anketa rozdeluje scenu a jsou z toho akorat hadky a kontroverze. Co se takhle na tu anketu uz radsi konecne vybodnout?

08. 04. 2007 | 17:11:40
+0 | -0
S tim vyřazovánim bych to viděl stejně, kdo rozhodne co jo a co ne?

Já bych prostě nenabízel takový výherní ceny. Vim, že to je samozřejmě lákadlo pro lidi, ale aspoň tam nebude hlasovat každej trotl z líbímseti atd.

Jako výherní ceny bych rozdal lupeny na akce nebo něco co s tim souvisí.. A tady se zas nabízí otázka, jestli kvalita na úkor kvantity.. Kamil
krysa
08. 04. 2007 | 15:42:09
+0 | -0
každopádně vše špatné je k něčemu dobré a pro příští rok se máme z čeho poučit. Rozhodně objev roku by měl mít také nějaké mantinely :)

08. 04. 2007 | 15:39:42
+0 | -0
Ano dobrej postřeh! Budeme muset nastavit mantinely, které ale i tak nikdy nemohou zcela vyhovovat vsem skupinam priznivcům elektronicke hudby. Proto musíme dbát na co nejoptimalnejsi vyber odborne poroty.
krysa
08. 04. 2007 | 15:19:55
+0 | -0
Dle pravidel se jedná o platné hlasy, ale v předem stanovených podmínkách však chybí možnost vyřadit nežádoucí umělce, a tak se smutkem na tváři a se strachem z vašich reakcí necháváme výsledky neovlivněny.



TO JE PŘESNE ONO, CO BUDE TREBA VYRESIT DO DALSIHO ROKU, NEKDO TEDY MUSI UDELAT NOVA PRAVIDLA, ABY BYLA MOZNOST TAKOVE HLASY VYRADIT. ALE KDO BUDE ROZHODOVAT O TOM CO UZ JE KOMERCE A CO NE (U EWY FARNE JE TO JASNE, ALE.. )
SOUTĚŽTE
Dance Music Awards - 6.4.2007 v Abatonu
1x tričko DMA a 5x 1 vstup na finální večer
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika