FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Pražský Majáles navštívilo 25.000 lidí

Pražský Majáles navštívilo 25.000 lidí
06. 05. 2007   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Studentské vstupné, sympatické ceny na barech a především dvoudenní nabitý program. To je výsledek obrovského úspěchu pražského Majálesu, který letos opět zlomil svů vlastní rekord v návštěvnosti. A jak na něm bylo? Pojďme se za ním v rychlosti poohlédnout.
Pražský Majáles má letos šanci přebít v návštěvnosti tradičně silnější Brněnský Majáles. Na pražské výstaviště dorazilo celkově během dvou dní zhruba 25 000 lidí. Pro Brno pořadatelé připravili stejně nabitý a pestrý program, oproti Pražskému Majálesu do Brna přijede i I Am X a LTJ Bukem & MC Conrad.

majales

Pražskému Majálesu přálo počasí, první den na výstaviště v Holešovicích dorazilo zhruba dvanáct tisíc lidí. Druhý den jich skandinávská hvězda Clawfinger a na vedlejší stage Dog Eat Dog přilákaly ještě o tři tisíce víc. Nejenom studenti tak mají o Majálesy zájem, program přitáhl i ty, kteří již mají studentská léta nějaký čas za sebou. Na celém dvoudenním majálesovém open air festivalu panovala příjemná atmosféra. Ti, kteří měli zájem tancovat, se mohli dosytosti vydovádět během vystoupení oblíbených kapel, byl ovšem čas i prostor na rozložení deky a příjemné popíjení piva a klábosení s kamarády.

majales

Tento víkend již Majáles odstartoval v Brně, kde o tomto víkendu probíhá akce s názvem Majáles Weekend. V útulných prostorách brněnského klubu Fléda můžete shlédnout další koncerty, divadelní vystoupení , poslechnout si autorská čtení výherců literární soutěže, nad kterou převztalo záštitu nakladatelství Větrné mlýny.

majales

V úterý se pak Brno chystá na vyvrcholení majálesových oslav, které mají již tradičně podobu velkého open air festivalu. Letošní Brněnský Majáles se prodlužuje stejně jako v Praze na dva dny a kromě špiček české a slovenské hudební scény přiveze do Brna i zahraniční kapely. Hvězdou úterního večera bude Transglobal Underground a německá kapela Oomph!. Ve středu pak kromě Kryštofa, Mig 21, Wohnout, Sunshine, Gaia Mesiah nebo No Name bude Brno svědkem výtečného koncertu švédsko-norské formace Clawfinger, projektu Chrise Cornera I AM X a také crossoverové legendy Dog Eat Dog.

Hudební program se rozšiřuje do více směrů – velkokapacitní taneční stan nabídne v úterý ska a punk, ve středu pak hip hop a drum and bass. Přiznivci zlomených beatů budou jistě nadšeni ze jmen jako LTJ Bukem & MC Conrad, Kontrafakt, PSH nebo WWW.

Stejně jako v Praze se i v Brně podařilo pořadatelům zajistit mnohem větší prostor, než minulý rok nabízelo Mariánské údolí. Na bývalém letišti svazarmu (nyní Černovické terasy – Brno Slatina) bude dostatek místa nejen pro tancování pod pódiem, ale také pro rozložení deky a klidné klábosení s přáteli.

majales

Po nočním ukončení open air koncertů budou ve 23.00 na zastávce autobusu č. 77 přistaveny autobusy, které zdarma odvezou všechny zájemce přímo do klubu Fléda, kde bude zábava na oficiální afterparty pokračovat až do brzkých ranních hodin.
PRAŽSKÝ MAJÁLES

PRAŽSKÝ MAJÁLES

Úterý 1. 5. 2007 až Středa 2. 5. 2007
Jednodenní 150 Kč, dvoudenní 250 Kč
Vystupují:
Oomph!, Transglobal Underground, Dog Eat Dog, Clawfinger, Persiana Jones, Čechomor, Kryštof, Tata Bojs, No Name, Mig 21, London Elektricity, PSH, Kontrafakt, H16 a WWW
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |