Recenze: Christian Fischer -Clubtech Panorama

Recenze: Christian Fischer -Clubtech Panorama

10. 05. 2007  |  Autor: Pav  |  Komentáře (8)
Po delší době mi přistál opět docela zajímavý mix v kastlíku na poštu. Dal o sobě vědět „východo-německý“ produkčně hyperaktivní Christian Fischer, kterého u nás známe především ze společných vystoupení s Brazilcem DJ Murphym. Přestože mě zprvu vylekal směr, kterým se vydal další „tvrdý“ producent, tzn. k minimalu, jak jej zařadili naši západní sousedé, tímto mixem si mě opět získal trochu zpět.
Už samotný název mixu Clubtech Panorama je docela výstižný k tomu, co se na německé klubové scéně děje. Osobně jsem rád, že Christian Fischer se labelu Thorntree vyznal v sérii, kterou nabízí to, co v současné době hraje a produkuje. Clubtech bývalo vždy zkrácené pojmenování klubového techna, resp. toho aktuálního „možná trendy“ zvuku, který dominoval klubům. V současné době dominuje klubům na západě taneční hudba pohybující se rychlostí na hranici house, tech-house a deep techna a pestrostí někde mezi deep a funky technem, electrem a minimaxem, tedy co se týče „chudoby“ v Mid a High pásmech.

Christian Fischer - Clubtech Panorama

Na disku najdeme 16 skladeb převážně z německo-italských hudebních dílen. Tracklist nabízí jak jména známa, zcela neznámá, tak i skladby z dílny Christiana Fischera a Murphyho. Potkáme tak Pascal FEOS s Ellen Alien & Apparat a Booka Shade vedle Monoroom, Schuberta nebo Borise Brejchy, ale abych byl úplný… tracklist hledejte pod článkem :o)

Nechci příliš chodit do detailu u jednotlivých skladeb. Spíše se zaměřím na celek a vypíchnu nejsilnější a nejslabší místa. S nedůvěrou jsem vkládal CD do přehrávače. Příjemný vstup, temná nálada, dunivé beaty. To je úvod, který graduje černočernou „Die Maschinen Sind Gestrandet“ (Ztroskotané stroje) od Borise Brejchy. Z temných nálad za ruku vyvádí v pořadí čtvrtá skladba „Marble House“ v Booka Shade Polar Light dub remixu. Naléhavost ženského vokálu působí trochu rušivě a přesto přesvědčivě v kontextu s dalším děním, kdy se jakoby vytrácí jakákoli nálada a myšlenka, a jde o další úvod, tentokráte do čistě taneční polohy. Samozřejmým vrcholem této pasáže je bezesporu XTC remix skladby „Sleepless“ od, nebojme se říct, hvězdné dvojice Ellen Alien & Apparat. Taneční nadšení ale nevydrží dlouho. Desátý v pořadí, Pascal FEOS, vrací směr cesty dolů. V přemýšlivé náladě pokračuje Christian Fischer s vlastní skladbou „Stay In Peace“. Do konce zbývá 5 skladeb. Všechny jsou taneční a trochu prázdné a trochu levné. Přesto mají svůj vrchol v podobě úplně poslední skladby bloku a vlastně i celého CD „Stunde Null“ od Koletzki & Meinol, která je vzdušná a uklidňující.

Pokud vám to přijde rozhárané a že každou chvilku píšu o jiné hudbě a náladě, nemýlíte se. Na první pohled nekompaktní a tak nějak šité horkou jehlou. Na druhý docela zajímavá a především pestrá hudební mozaika poskládaná z aktuálních, žádaných a v Německu taneční parkety plnících směrů elektronické taneční hudby.

Rozhodně doporučuji sehnat, zakoupit všem těm, kteří chtějí mít rozhled kolem sebe větší než jen k nejbližšímu hraničnímu přechodu. Je možné, že tato hudba na naše české dveře nezaklepe, ale řádně zabuší. Je jen na nás, zda-li ji přijmeme a jak jí přijmeme. Christiana Fishera budeme moci slyšet 22.6. na brněnské Apokalypse, nebo 11.8. na festivalu Hradhouse.

Tracklist
1. Schubert - "S1"
2. Christian Fischer & DJ Murphy - "Fishbone" (Super Flu's Satisgfaction remix)
3. Boris Brejcha - "Die Maschinen Sind Gestrandet"
4. The Knife - "Marble House" (Booka Shade's Polar Light dub)
5. Stephan Boozin - "Kerosene"
6. Monoroom - "Memory Inc" (Gui Boratto remix)
7. Eleen Allien & Apparat - "Sleepless" (XTC remix)
8. Len Faki - "Mekong Delta" (original mix)
9. Rejecteo - "SL3"
10. Pascal Feos - "Can't Get Enough"
11. Christian Fischer - "Stay In Peace"
12. Markus Lange - "Hitman"
13. Christian Fischer - "Payloao" (Andre Dazzo remix)
14. Super Flu - "Doken" (Nico Grubert remix)
15. Markus Lange - "Ruhestorung Plattenbau" (Oxia remix)
16. Koletzki & Meinol - "Stunde Null"

Kde splašit tohle CD za 10 EUR? 
V EU distribuje ZYX.de,
Shop: Thorntree.de
Shop: Juno.co.uk
8 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
manny snoo
26. 05. 2007 | 12:43:20
+0 | -0

Hlava & Bailando

ste dementi...dekujeme jdete do prdele.pa
andrew w
13. 05. 2007 | 19:55:49
+0 | -0
no tak pokud se bavíme o Christianu Fischerovi, tak ten vystoupí hlavně na Hradhousu, na apokaplypse bude hrát s Murphy což je hodně o něčem jiném, než když hraje sám, pokud se tedy vracíme ke smyslu článku, který je o sólo Fischerovi
Bailando
11. 05. 2007 | 19:57:49
+0 | -0

2 Jan

si k tomu připočti poštovný a je to za 600....nasrat radši si to stáhnu za pár minut a zadarmo :-)
Jan
11. 05. 2007 | 18:01:20
+0 | -0

Hlava

Nechovej se jako Čech a CD si normálně kup, pokud o něj máš zájem. Je to za 300 kaček a máš tu i linky na shopy.
Hlava
11. 05. 2007 | 17:58:59
+0 | -0
a kde to stahnu???
ozzby
11. 05. 2007 | 16:24:18
+0 | -0

christian smith

Jak píše Dalin. Věta která byla napsána v souvislosti se Summer of Love mohla pusobit zavadejicim dojmem. Christian Fisher samozrejme vystoupi 22.6. na Apokalypse. A za me rikam, je na co se tesit!

11. 05. 2007 | 14:13:39
+0 | -0
na apokalypstu prej neprijede, rikal to poradatel!!! tak to je na tom pravdy?

11. 05. 2007 | 13:55:02
+0 | -0
A co mas spolecneho Christian Fischer a Summer Of lOve?

Ja myslel,ze Ch.Fischer se ukaze na Apokalypse...
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika