Martin Kučera: Nebojte se být kreativní

Martin Kučera: Nebojte se být kreativní

27. 05. 2007  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (18)
A je to tu! Půl roku se mnoho z nás těšilo na první červnovou sobotu, až stane uprostřed Sazka Arény na světovém fenoménu taneční scény, Sensation White. Martin Kučera z agentury United Music nám i přes svou vytíženost v posledních dnech poskytl rozhovor o tomto projektu.
Čau Martine, začnu tak trochu netradičně. Máme ani ne týden před Vaši doposud největší akcí a mě zajímá, jak se právě cítíš a jak bude vypadat tvých posledních pět pracovních dnů před Sensation White.
Musím přiznat, že moje pocity se dají dost těžko popsat. Respektive nemám ani vteřinu času nad tím přemýšlet. Právě vrcholí intenzivní půlroční práce, která se svou náročností nedá porovnat s ničím, co jsem v minulosti dělal. V neděli po půlnoci se začíná stavět v aréně, takže je před námi 6 dní nesmírně náročné koordinace mnoha týmů a stovek lidí, kteří musí všechno dokonale připravit. Jsem prakticky nonstop na telefonu i mailu, a spím tak 5 hodin denně. Je to asi takovej pocit, jako když se připravuješ na let do vesmíru a začíná odpočítávání. Je dobré, že holandská posádka má hodně takových letů už za sebou, takže podstatný kus práce teď leží na nich a na našem produkčním teamu.

Mluvíš o vyvrcholení půlroční intenzivní práce, ale prvoplány o Sensation určitě sahají mnohem dál. Zajímá mě, kdy jste poprvé začali uvažovat o Sensation v Praze, a co to vlastně obnáší, získat od ID&T tuto licenci?
Agentura ID-T nás kontaktovala na konci roku 2005. Museli jsme vyplnit desítky formulářů a vypracovat mediální a marketingovou strategii, jak představit Sensation u nás. Poté sem přijeli lidé z managementu a produkce, podívat se na Transmission, a začalo se pracovat na smlouvě. Získat licenci znamená, kromě splnění finančních požadavků, přesvědčit ID-T o tom, že jste schopni tento event perfektně zajistit po všech stránkách. Česká republika je jednou z prvních zemí, kdy Sensation organizuje jiná společnost než oni sami. Jsme rádi, že jsme důvěru dostali, a že všechno probíhá hladce podle společných plánů a očekávání.

martin kucera

Mohl bys čtenářům alespoň ve zkratce agenturu ID&T představit? Čemu všemu se věnují a jak funguji na mezinárodní úrovni?
Holandská agentura ID-T je v současnosti největší světovou organizací, která se zabývá organizací tanečních eventů. ID-T každoročně organizuje největší holandské party jako Thunderdome, Sensation, Mysteryland, Trance Energy, Innercity, atd. Před třemi lety rozšířili své působení také do Německa a Belgie, kde zorganizovali první zahraniční Sensation. V loňském roce se spojili s další holandskou agenturou Q-Dance, která organizuje pouze velké akce prezentující nejtvrdší taneční styly. Tím vznikl obrovský podnik čítající kolem 70 zaměstnanců, který kromě organizování akcí vydává CD, DVD, časopis, vlastní portál na stahování taneční hudby, atd. Jejich akce navšítví ročně statisíce lidí a udávají trendy v tanečním průmyslu nejen v Holandsku, ale i dalších, zejména Evropských zemích.

A teď už zase zpátky k Sensation. Jak moc důležitou roli ve Vašich jednáních hrálo umístění akce do Sazka Arény?
V první řadě to jsou technické požadavky, které jsou nezbytně nutné k realizaci show, např. možnost zavěšení techniky ze střechy. Sazka Arena je jediná hala u nás, která umožňuje zavěšení desítek tun, což je základem scény a technického plánu akce. Kromě toho Sazka Arena nabízí největší komfort pro návštěvníky, nejvyšší kontrolu bezpečnosti, atd. Sensation je prestižní a exkluzivní event, který do Sazka Arény logicky patří.

Tím mě napadá otázka, kterou jsem ani neměl v plánu. Nemyslíš si tedy, že po Sensation, která u nás opět hodně zvedne kvalitu halových akcí, bude pak na podzim o to těžší “vracet” partypeople do T-Mobile Arény?
Nemyslím si, že by lokace hrála zase tak důležitou roli pro rozhodování. Důležitý je hlavně program a koncept. Kvalita podzimních akcí, které chystáme zůstane na stejné úrovni jako Sensation White.

sensation white

Nicméně Sensation je premiérová taneční událost v Sazka Aréně. Vím, že podmínky pronájmu jsou zde o poznání náročnější, než například v T-Mobile Aréně. Co vše jste s provozovatelem Sazka Arény museli řešit, jak složité to bylo, a jak dlouho celý tento proces trval?
Myslím, že na tohle téma brzy napíšu knížku, takže bych nerad šel do nějakých detailů. Jednoduše řečeno, musíš řešit a nechat schvalovat naprosto všechno. Celé to trvalo půl roku, a občas to byl boj s větrnými mlýny. Nejtvrdším oříškem bylo vše připravit tak, aby se neporušily extrémně přísné bezpečnostní předpisy a normy, které nejsou tak přísné v žádné aréně, kde se kdy Sensation konala. Tzn. rozhodně se nespoléhat na pravidlo, když to jde všude jinde, tak to půjde i u nás.

To mě vede k otázce, na kterou jsem se jako kuřák těšil ze všeho nejvíce :o) Co kouření, máte v tom teď, pár dní před akcí, už jasno?
Kouření bude povoleno ve vyhrazených prostorách, což jsou dvě velké kuřárny na jižní straně a dvě kavárny. Tato místa budou viditelně označena. Doporučujeme návštěvníkům, aby tato pravidla respektovali. (pozn. redaktora: přečtěte si také praktické informace k Sensation White)

Jaká je pro tuto party stanovena kapacita, a kde všude se budou moci návštěvníci volně pohybovat?
Celková kapacita je zhruba 15.000 návštěvníků, což zahrnuje plochu, klubové patro a Skyboxy. Každá kategorie má nastavené různé sektory pohybu. Když to zjednoduším, tak hlavní kategorie označená “Sektor stání” umožňuje vstup na plochu, chodby v prvním patře “tzn. červený ring”, a tribuny v prvním patře, které jsou spojené terasami s plochou. Pokud má někdo vstupenku s označením “Klubové patro”, tak se může pohybovat v druhém klubovém patře, kde je k dispozici několik barů a restaurace. Stejné je to i pro nájemce Skyboxů, kteří mohou zase pouze do 3. skyboxového patra. Pokud k těmto vstupenkám máte vstupenku na plochu, tak máte umožněn pohyb v prostoru, který přísluší této kategorii. Majitelé vstupenek do Skyboxů a Klubového patra musí mít vstupenku stále u sebe, aby se do daného patra mohli přes turniket vrátit. Není to úplně jednoduché, ale v hale bude přítomno několik hostesek, které vám ochotně poradí.

sensation

Protože stage na Sensation bude ve středu arény, zajímá mě, jakým způsobem na ni budete dopravovat Djs?
To je jedno z tajemství Sensation, které možná odhalíte v sobotu večer.

Pojďme dále, k povinnému bílému oblečení. Co vše se toleruje/netoluruje? Mám tím namysli například velké motivy na triku, boty, čepice a podobně.
Základem je pochopitelně horní a dolní díl, který musí být bílý. Jak je všude komunikováno, loga a potisky jsou povoleny. Není to nijak omezené velikostí či procenty potisku nebo výšivek. Boty mohou být jiné barvy. Co se týče pokrývek hlavy – čepice, klobouky, měly by být rovněž bílé. Pokud ale bude chtít někdo přijít v červeném klobouku, a nebude si připadat jak muchomůrka červená, tak mu v tom bránit nebudeme. Chtěl bych vyzvat všechny, kteří se na Sensation chystají, aby se nebáli být kreativní a zapojili svou fantazii. Dá se půjčit spousta zajímavých doplňků či kostýmů. Mrkněte na fotky z jiných zemí, andělská křídla, indiánské čelenky či bílé klobouky vypadají úžasně.

A jaký model zvolíš ty?
Tak to jsem zatím neřešil. Tohle vždycky nechávám na poslední chvíli, takže to vidím na víkend. Snad bílé věci nebudou vyprodané, jak tomu bývá zvykem. Bohužel Praha je pro podobné nákupy celkem pozadu, když to srovnám třeba s Amsterdamem. V nejhorším případě mám doma nějaké záložní věci ze Sensation, na kterých jsem byl. Ale viděl bych to na něco slavnostnějšího, když je ta naše slavná premiéra.

V line-up je avizován pouze jeden domácí Dj, a já se ptám, proč právě Michael Burian?
Při výběru jediného domácího interpreta, který vystoupí na Sensation White, bylo rozhodování jednoduché. Michael Burian právem patří již několik let k domácí djské elitě a kromě úspěchů v domácím prostředí má své příznivce i v zahraničí, kde pravidelně vystupuje. Jsme přesvědčeni o jeho kvalitách, které několikrát potvrdil na velkých akcích doma i venku, a jsme rádi, že právě Michael bude reprezentovat domácí scénu na tak prestižní akci jako je Sensation White. Michael Burian je profesionál a jsme si jisti, že na Sensation odvede jako vždy skvělou práci a tradičně nadchne publikum svým unikátním stylem.

Původně neplánovaná otázka, ale vzhledem k tomu, že problém okolo šatny byl lidmi celkem negativně vnímán, zeptám se. Jaká je kapacita mobilní úschovny a proč jsou tak přísně limitované příruční věci, jako například trochu vetší batoh na svršky apod.?
Kapacita jedné mobilní úschovny je 400 kusů. Jedna úschovna se bude nacházet na severní straně, a druhá na jižní. Tyto úschovny jsou původně vytvořeny pro zavazadla - batohy. Aktuálně řešíme posílení formou stanu na severní straně, kde by se dalo uschovat dalších 2.000 kusů oblečení nebo batohů. Uvnitř arény bohužel pro vybudování šaten není prostor a na chodbách úschovny z bezpečnostních důvodů být nemohou…

Na samotný závěr bych se tě rád zeptal, jakou předpovídáš budoucnost Sensation v Čechách?
Tak obrovský zájem o první ročník rozhodně znamená, že Sensation má v Čechách budoucnost velkou.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SENSATION WHITE

Sobota 2. 6. 2007
Vstup: vstupenky Deluxe za 2980 Kč
Vystupují:
Armin van Buuren, Sander van Doorn, David Ghetta, Gabriel & Dresden, Michael Burian
Další informace
18 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
ozzby
30. 05. 2007 | 20:51:44
+0 | -0

DeePath

Nepříjde mi moc vtipný mást tady lidi, kteří vstupenku opravdu schání..
DeePath
30. 05. 2007 | 08:13:31
+0 | -0

kupujte

prodam 21x lisky na sensation jen za 300kc

29. 05. 2007 | 23:18:25
+0 | -0

Prodám lístky na sensation white 8x

Prodám lístky na sensation white 8x za 750,- info na tel 605019952 Pavel

29. 05. 2007 | 23:07:11
+0 | -0

Co sensation Black?

Co sensation Black v čechách?
Jara
29. 05. 2007 | 18:11:49
+0 | -0

2 marek

Jak by se na to mel divat?? Vzdyt se s nim obchoduje normalne...Nebo myslis ze hraje zadarmo???
marek
29. 05. 2007 | 12:02:05
+0 | -0
nevim jane, jak by se na to dival PVD management kdyby vedel, ze se s nim takhle obchoduje... Myslis ze by se mu to libilo? a kdo to pak odnese? ze by navstevnik akce?
Daniel Pánek
29. 05. 2007 | 00:01:15
+0 | -0

Tak jen tak dál.

Na SW jdu bohužel jako navštěvník, ovšem pokud se UM pod taktovkou ID&T opravdu ukáží tak jak zde Martin Kučera píše, určitě se máme na co těšit. Už poslední TM se mi velice líbila a troufám si říct, že jejich listopadové akce budou super !



Tak hodně štěstí se stavbou ! Ostatním ..uvidíme se na párty :)
Jan
28. 05. 2007 | 17:53:55
+0 | -0

dodatek

Reagoval jsem, protoze me uz taky zacina vytacet, jak se kazdej, kdo pro scenu vlastne neudelal vubec nic, krom toho ze chodi na party, hned strašně obouvá do takových blbosti jen proto, aby na nekoho mohl ukázat, jak je spatnej. Češi! Češi! Češi!.......
Jan
28. 05. 2007 | 17:50:17
+0 | -0
Na druhou stranu co je na tom spatnyho ze ho obsadil za pomoc mu dostat na zari paul van dyka? Je to preci normalni obchod, neboli neco za neco. Zahrat si na Sensation je super vec a mít smlouvu na Paul Van Dyka taky. Fifty-fity. Nebo bys byl radsi, kdy na Sensation hral misto Buriana napr. Angelo Mike a Paul van Dyk tu v zari vubec nebyl?
reypal
28. 05. 2007 | 17:33:26
+0 | -0

to Jurg

hehe, to víš, přece to nemůže kučera napsat takhle natvrdo :o) ale myslím, že ten, kdo se zajímá, tak ví, a ten kdo se nezajímá....
Jurg
28. 05. 2007 | 14:02:49
+0 | -0

kucera/burian

HAHA djska elita, jeste nedavno na nej kucera nadaval cituji: (cenzure) jeden!

Ale vzhledem k tomu ze mu pomohl privest PVD tak jsou najednou nej kamaradi a jedna z podminek byla ze si zahraje na sensation...

Normalne by tam kucera nedal zadne ceske jmeno, proberte se..

zdar a silu kucerovi k dilu
Milan
28. 05. 2007 | 13:46:05
+0 | -0
A jak to bude s malyma fotakama? Kdysi jsem nekde cetl, ze to je v pohode prej...
....
28. 05. 2007 | 12:39:50
+0 | -0
Zdar lidičky bude to paráda moc se těším a šetřete se a sobotu čůůůůůůůůs bude pppařba!!!!!

28. 05. 2007 | 10:11:36
+0 | -0

oki

tak promin anicko, nemyslel jsem to tak : )
anička
28. 05. 2007 | 09:33:49
+0 | -0

Hustey

No vidíš, a já jsem se toho třeba dozvěděla dost. Nehazej všechny do stejneho (tveho) pytle :o)

28. 05. 2007 | 02:22:55
+0 | -0

Sensation Black

to Milan:

tak Black senzace se u nas asi nikdy nedockas.........

Ale letos byses na tu cernou mohl dostat, a to rovnou na tu "domaci", pripravuje se spojeny zajezd na letosni Dance Valley a Sensation Black v Amsterdamu!!!!! Behem 2 tydnu vyjede tiskovka ;-)
Milan
28. 05. 2007 | 00:47:30
+0 | -0

sensation

Teď už jenom čekat na Sensation black...


28. 05. 2007 | 00:13:08
+0 | -0

-_-;;

v pohode rozhovor, i kdyz vlastne neprinesl zadne nove info : )

takze snad jen - uvidime se v sobotu v Arene.
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika