electronic beats: Hudební přehlídka na Flédě

electronic beats: Hudební přehlídka na Flédě

29. 05. 2007  |  Autor: Fnop  |  Komentáře (5)
Putovní klubovka Electronic Beats svou druhou zastávkou poctila brněnskou Flédu. Pro fanouška elektronické hudby v jejích rozličných podobách je taková akce téměř povinná. Povinnost to však byla více než příjemná. Sebranka elektromágů, výběr toho nejlepšího, fúze hudby, médií a vizuálního potěšení. To byly Electronic Beats.
Při vzpomínkách na party v nejteplejších letních měsících právě na Flédě vybírám náležité oděvy a následně zjišťuji, že ani nahota by problém nevyřešila. Na Flédě je na padnutí. Cestou k pódiu si nelze nevšimnout naprosto odlišného složení publika oproti akcím typu Break4Beats nebo Bassinfection. Nepotkávám do němoty opilé děti elektroniky, nemíjím spící „partypeople“. Celkově mám docela strach z malé návštěvnosti, když vidím, že ani u baru není fronta, ale po příchodu k pódiu už jasně vidím, čím to je. Aha, tihle lidi se baví hlavně tancem, no konečně! Parket je slušně zaplněný a to už jsou v centru pozornosti Ohm Square a především zpěvačka Charlie One, jejíž (nejen) vnitřní kouzlo sálá citelnou energií.

electronic beats

I když byli Ohm Square rozhodně to nejklidnější, co v průběhu party zaznělo, jejich vystoupení vykouzlilo sympatickou atmosféru. Ohm Square dělají pop, ale jsou tím pravým příkladem toho, že i pop se dá dělat jinak, a hlavně kvalitně a s nápadem, čemuž by dnešní (ne)posluchač rádia asi jen těžko věřil. Z obrazovky v pohodlí chillout roomu, kam vysílala dění z parketu pohyblivá kamera, jsem jasně viděla souznění, které probíhalo na obou stranách sálu. Vlnění je to správné slovo, které by padlo na tuto část večera. Vlnili se tanečníci, vlnila se Charlie One, vlnil se duch večera.

Společně s kolegyní zkoumáme nepřehlédnutelnou dokonalost dekorací, které byly s EB spojené. Sladěné podložky na stolech, samolepky ale hlavně projekce na zdi klubu. Příjemné hostesky, které nás zdarma fotily a výtvor nám pak darovaly jako vzpomínku na tento večer byly jakousi třešničkou na dortu. Specifický look v duchu electronic beats pohltil celou Flédu a její návštěvníky a skutečně se dá říct, že i při takové sestavě interpretů přispěl k nevídané celistvosti podaných výkonů, publika a celkové atmosféry.

electronic beats

Po zahřívacím kole je jasné, že pokud nám bylo horko při koncertu Ohm Square, N.O.H.A. a Simon Bassline Smith náš ještě pěkně podusí. Pauzu mezi koncerty využíváme k všemožným chladícím a zkrášlovacím procedurám. Obavy o vzhled jsou však ty tam při prvních ozvucích Noise Of Human Art, které okamžitě vytváří neukojitelnou potřebu pohybu. Je to naprosté odevzdání se proudící hudební energii, která je tak nezaměnitelná oproti kterémukoli jinému projektu. N.O.H.A. – to je harmonie v protikladech, souznění odlišného. Když spojíme dohromady to nejlepší z naprosto rozdílných lokalit, hudebních žánrů, jejich pojetí, zcela odlišné národnosti co do povahy a vnitřního nabití, může z toho vzniknout buď totální propadák, nebo něco neuvěřitelného. N.O.H.A. je jednoznačně tím druhým případem. Tohle mi snad nemůže vyvracet nikdo, kdo měl někdy tu čest. Naposledy jsem toto seskupení zažila 5 let zpátky na Zámostí a už tenkrát mě jejich hudba naprosto fascinovala. Tentokrát mě už úplně rozložila. Hudebně podle mě došlo k mnohem většímu využití vlivu drum´n´bassových rytmů, možná i proto se mi Noise Of Human Art dostali ještě hlouběji do srdce a i přesto, že moje srdce je hudebně beznadějně „zlomené“, N.O.H.A. pro mě osobně protentokrát předběhla striktní drumery v podobě Basslina nebo Katchi. A nebudu tady vyzdvihovat jen Minervu nebo Chevyho. Ti dva jednoznačně vyzařují značnou část energického chvění specifického právě pro tuto formaci, ale N.O.H.A. pro mě představuje především jednotu, naprosto funkční celek. Zkusme si představit, že by chyběl jen jediný člen kapely. Nelze. Díky, Noise Of Human Art.
electronic beats

Po výše popsané terapii zalévající celé nitro přichází reprodestruktor Bassline, který sází jednu parketovou hitovku za druhou, začíná svižně, posléze přitvrzuje a vypadá, že ho dost baví rozehřívat naše už tak horoucí těla do nezvladatelných teplot. Chevy si asi publikum zamiloval, protože přichází Simona podpořit a zvládá to víc než dobře. Bassline nám nadělil bezchybný set, za ty roky už je skutečný profesionál a směr, kterým se udal na EB rozhodně přispěl k celistvosti akce.

electronic beats

Katcha si po Basslinovi už mohla dovolit přitvrdit, tahle slečna mě svým výkonem vždycky uklidní, že to není nic nenormálního – obdivovat věci tvrdšího ražení v pozici ženy. Parket se pomalu vylidňuje a já to taky vzdávám. Asi jsem nebyla jediná, která nemohla ani o půl šesté ráno po předešlém zážitku zamhouřit oko. Taková sestavička cíleně útočící na všechna zákoutí lidské duše doprovázená vizuálně dokonalým vybavením prostě nedovolí člověku hned zapomenout a relaxovat, i když tělo už dávno volá po režimu off.

Foto: Acid / Jára
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELECTRONIC BEATS

Pátek 25. 5. 2007
Vstup: Předprodej 190 Kč
Vystupují:
N.O.H.A., Jan2, Ohm Square, Bassline Smith, Katcha,
Další informace
5 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
kostra
31. 05. 2007 | 14:51:25
+0 | -0

brno

nejlepší akce sbs number one zamilowal sem se do něho nemám slow ještě teď mě de mráz po zádech respect

stand.art
31. 05. 2007 | 11:23:32
+0 | -0

EB

díkec moc za pěkný report!!!!! nebylo moc přeplněno, takže souhra publik_účinkující byla vynikajícíc!!!! krutá akce, krutá amtoška, kruté horko, krutí lidi..co víc chtít? snad jen klimu (o:

30. 05. 2007 | 16:20:42
+0 | -0

Naprostý souhlas!!

Geniální dramaturgie, neuvěřitelná atmosféra... Srovnám-li celkově s B4B nebo Basinfekcí - takovou hudební extázi na nich zažívám už jen zřídka...

30. 05. 2007 | 10:03:14
+0 | -0
Opravdu to byla tak trochu jiná akce. Kam se člověk podíval, tam všichni tančili a bavili se...Doufám, že akce s koncepcí jakou má Electronic beats budou na Flédě častěji. opravdu brilantní a vyvážené

30. 05. 2007 | 07:20:52
+0 | -0

electronic beats rulez

hezkej reportik.

jestli bylo horko na flédě, tak to, co bylo v lucerna music baru v praze se nedá ani popsat :(

jinak teda souhlas s tím, že N.O.H.A. jednoznačně nejlepší, vynikající, a tenhle spolek jsem si zamiloval. no a po nich v závěsu těsně Simone Bassline Smith, který to po celý turné fakt hustě sázel, a když mu do toho začal Chevy rapovat.... hustyyyy. turné electronic beats byl fakt lukcucní zážitek, za který dík moc Tmobajlu :))
SOUTĚŽTE
Oblečení electronic beats
Trička, mikiny, bundy, pásky, kraťasy a další
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika