Michael Burian: Hraní na Sensation se neodmítá

Michael Burian: Hraní na Sensation se neodmítá

30. 05. 2007  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (24)
Před sobotní Sensation White jsme připravili další rozhovor, tentokrát s jediným domácím Djem, který na české premiéře vystoupí. Michael Burian dostal nabídku od ID&T ihned po jeho setu na Sensation White v polské Hale Ludové. Více o jeho postoji k této párty naleznete v rozhovoru. 
Čau Michaeli, předem díky za tvůj čas na zodpovězení několika mých otázek. Vím, že už jsi na Sensation White vystupoval a to v Polsku minulý rok, jak na tebe tato bílá senzace zapůsobila?
Ahoj Honzo, ano máš pravdu. Hrál jsem již na loňské Sensation v Polsku a byl to pro mě velký zážitek. Ono je něco jiného vidět video záznam nebo fotky, a nebo byt přimo v centru dění. Při příchodu do haly jsem si připadal opravdu trochu divně. Všechno je bíle a všichni lide vypadají stejně. To známé, že se strašně rychle ztratíte, stejně tak jak se mi po dvou minutách v Polsku ztratil můj raner. Na druhou stranu to má ale něco do sebe, není to o oblečení a o tom co má kdo na sobě, ale celá Sensation je o atmosféře, kterou netvoři jenom oficiální program noci, ale díky tomu že jsou všichni bílém oblečeni, vytváří celou show i všichni návštěvníci.

Kdy a jakým způsobem jsi dostal nabídku hrát jako jediný domácí Dj na Sensation White a co to pro tebe vlastně znamenalo?
Lidé z pořádající společnosti ID&T a také UM mě znají již delší dobu a po mém loňskem vystoupení na Sensation v Polsku mě ještě v ten samý večer přímo po mém setu ID&T oslovilo s nabídkou účastnit se i Sensation White letos v Praze. Taková nabídka se neodmítá a tak jsem se stal součásti sobotního line upu. Moc se těším a určitě si toho i moc vážím, protože Sensation je momentálně jednou z vůbec nejlepších tanečních akci na světe! 

A jak se připravuješ na největší taneční událost v dějinách domácí scény? Co od tebe máme v sobotu 2. června očekávat?
Již delší dobu se snažím využívat nejmodernější technologie v oblasti digitálního djingu. V sobotu budu pro svoje vystoupení používat notebook s programem Ableton Live a další externí zařízení , které mi umožňuje do všech skladeb zasahovat v reálnem čase a různě je měnit a upravovat. Hudebně se bude můj set pohyboval ve vodách současného progresivního soundu, který prezentuji.

Na svou image hodně dbáš a tak mě zajímá, jaký kostým zvolíš na sobotní večer?
Můžu ti prozradit zatím jen jedno a to že bude převažovat bílá barva :o)

michael burian

Jak tobě osobně vyhovuje Djské obsazení Sensation White?
Pro mě osobně je tento line up ideální, jsou v něm skvělá „nová“ jména jako třeba Sander van Doorn nebo Sebastian Ingrosso, ale i třeba komerčnější jako David Guetta anebo Armin van Buuren a nakonec i progressivnější Gabriel & Dresden. Myslím že se povedlo pozvat jména, která zná široka masa lidi, ale aniž by trpěla kvalita akce po hudební stránce. O tom že to byl dobrý výběr určitě hovoří i fakt, že je akce již delší dobu vyprodaná.

A jak by podle tebe vypadal „tvůj“ ideální line-up premiérové Sensation White v Praze?
Fedde Le Grand, Eric Prydz, Richard Durand, PvD, Marco V, atd…

Připravuješ Michael Burian – The DVD a datum jeho vydání je stanoven na 1. června, čili den před Sensation White. Je v tom nějaký záměr, nebo to prostě tak vyšlo?
Zcela upřímně to tak prostě vyšlo. DVD mělo byt na trhu už na začátku roku, v jednáni byla i spolupráce s Xmagem díky které se vydáni o dost posunulo a nakonec k ní ani nedošlo. Důležité ale je, že DVD je hotové a od pátku si ho můžete koupit. Prodej přímo na Sensation nám bohužel nebyl umožněn, ale pro všechny nedočkavé zájemce je připraven exklusivní prodej v techno.cz shopu, kde je možné si DVD už dnes objednat. Do kamenných obchodů se přes distribuce dostane během června.

Práce na tomto DVD bylo jistě hodně a k tomu téměř každý týden hraješ po klubech doma i v zahraničí. Zbývá ti i čas na svou novou produkci? Připravuješ nyní v dohledné době nějaký nový singl, nebo kompilaci?
Volného času opravdu moc není a mimo práce na DVD , které bylo za poslední rok opravdu hodně se věnuji hlavně mému labelu Bohemian Recordings, na kterém se nám podařilo letos vydat kolekci starších tracků z mé produkce. Podařilo se nám podepsat smlouvu s digitální distribuci a tak je možno mé tracky koupit skoro na všech hudebních portálech napr: Beatport, iTunes,… Co se nové produkce týče, tak můžu prozradit, že i na tu jsem si čas udělal a můj nový single vychází 1.července a jmenuje se Secret Sins. Mimo mojí verze obsahuje i hodně povedený Criss Source remix. Do konce tohoto roku vyjde ještě jeden můj track a také na konec roku připravuji moje první autorské album. Mimo to připravujeme vydat i několik velice zajímavých tracků od nových českých talentů a tak pokud tento rozhovor čte nějaký producent, který se snaží produkovat kvalitní taneční muziku a hledá label tak se nám může ozvat na tento mail: bohemianrecordings@michaelburian.com

Jaké je tvé současné TOP 10 oblíbených tracků, které zařazuješ do svých setů?
1 Michael Burian -  Secret Sins (Criss Source remix)
2 Pryda - Amed
3 Pressure Drop - You’re Mine (Dirk Dreyer remix)
4 Super8 - Needs To Feel (Wippenberg remix)
5 Trick&Kubic - Believe (Original Mix)
6 Gui Boratto Beautiful Life - Original Mix
7 Roland Klinkenberg  - Mexico Can Wait (Original Mix)
8 Joe T.Vannelli  - Prelude (Scalambrin & Sicily Pleasure remix)
9 Chric Nemmo - Affectation  (Dusk Dub Electro mix)
10 Arno Cost & Arias - Magenta (original mix)

Lze nějakým způsobem srovnávat či hodnotit domácí publikum se zahraničním? Hodně cestuješ a tak mě zajímá tvůj široký pohled.
Osobně to moc nesrovnávám, rozlišuji pouze na dobré a špatné party a ty se můžou odehrát jak někde v zahraničí a stejně tak i u nás doma. Pro mě jsou důležité dvě věci a to je kvalitní technické zázemí, hlavně sound systém a potom publikum, které přišlo za účelem si to užít. Pokud tyto dvě podmínky funguji, je dobrá party z mé strany garantovaná.
Na který z termínů, jež máš uvedený ve svých datumech, se těšíš nejvíc?
Zcela upřímně se těším na každý můj gig. Samozřejmě že se během roku vyskytne několik specialních akcí na které se těším o něco víc. Letos to jsou určitě tyto akce. Sensatin White v Praze, Summer of Love v Pardubicích, dále moje krátké srpnové tour v USA a určitě na návrat na Ibizu do klubu Amnesia.

Na které párty v poslední době jsi se asi nejvíc bavil?
Těžko říct, protože se bavím snad pokaždé, hodně v paměti mi ale zůstává hraní v Chicagu a taky nedávný gig v Brně v klubu 7 Nebe, kde byla nezapomenutelná atmosféra, stejně tak jako na narozeninách klubu Fabric v Ostravě.

Jakou hudbu si pustíš v autě, nebo v soukromí domova? Nemáš třeba někdy potřebu
odbočit úplně od elektronické taneční hudby?

Když poslední dobou poslouchám elektroniku, tak v autě hlavně takový ten současný melodický minimal, který není až tak taneční, ale má v sobě skvělé zvuky a zajímavé nápady. Jinak mimo electroniky poslouchám třeba Depeche mode, Coldplay nebo Snow Patrol...

Před námi je sice teprve léto, ale zeptám se, zda už máš nějaké konkrétní podzimní plány?
Momentálně je pro mě aktuální zástavka Paul van Dyka v rámci jeho In Between tour tady v Praze, která proběhne 14.09.2007 v T Mobile Areně. Moje firma zajišťuje PVD managementu poradenské služby pro některé státy střední Evropy a komplexně dohlíží na produkci jeho vystoupeni právě v Praze. Tim pádem je to podzimní akce na kterou se těším a které věnuji již ted docela hodně času.

Foto: Alexx
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SENSATION WHITE

Sobota 2. 6. 2007
Vstup: vstupenky Deluxe za 2980 Kč
Vystupují:
Armin van Buuren, Sander van Doorn, David Ghetta, Gabriel & Dresden, Michael Burian
Další informace
24 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

24. 03. 2008 | 13:37:45
+0 | -0
Ahoj nebo Dobrý den.Ano souhlasím s pár lidma tady ,každý z nás něco pamatuje a každý tvrdí něco tak to prostě je.Ale opravdu by se masa lidí,měla zamyslet nad tím, co tenhle človíček dokázal jak tady u nás v čechách tak prostě ve světě.Znám človíčka který s ním pákrát dělal od úplnýho začátku od tzv vesnických diskoték kde vůbec jeho jméno zaznělo poprvé.Takové podobné začátky měla většina dj. a že už to je řádka let a bylo to v té době hodně těžké, než jak je k tomu dnes a ten človíček může vyprávět jekej Michael skutečně byl je a co se snažil už tenkrát pro lidi udělat a že se mu povedlo většinou ty lidi něčím okouzlit..Možná, že Michael když zaloví v paměti, tak ho napadne pár jmen..Ale lidi přichází a odchází..Ale to sem ani tak nepleťme.Já se s Michaelem potkal asi 3x a je to dobrý člověk.Myslete si co chcete, ale dneska jsou lidi strašně moc závistiví na místo toho, aby něco dokázaly samy.Toť můj názor. Mějte se.Ahoj,Nashle.
Jan
01. 06. 2007 | 22:49:46
+0 | -0
Problém je zase v českém národu.proč mi přijde, že prave na scéně se to posledni ukazuje asi nejvic. Michaelova podnikavost u nas je na zapade uplne standarni vec. Respektuje se to a nikdo s tim nema problem. Ale česká sobeckost nemá meze. Jděte se bodnout, nebo sami něco dokažte!
Daniel Pánek
01. 06. 2007 | 21:26:11
+0 | -0

Přehnanost

Tedy co jsem si zde přečetl za příspěvky tak se nestačim divit. Spousta z vás tady soudí Michaela jako by jste ho osobně znali a trávili s nim volné chvíle nebo dokonce spolupracovali. Já s Michaelem spolupracoval 2x a známe se nějaký ten měsíc. Za tu dobu co se bavíme a vídáme při práci nebo i mimo ni. A rozhodně vim, že to co tu z vás několik lidí napsalo neni absolutně pravda. Michael si jde tvrdě za svojí prací a věnuje jí velmi mnoho času. Věnuje i velmi mnoho času produkci kterou má. A to co dokázal je spíše na úctu a smeknutí než na plivání a rozmachování slov na všechny strany, že je takový a makový.

A to jak zde napsala Dádá ( kterou tímto zdravím ) o vyvíjení jeho obchodu a kariéry je čistě jeho věc. DJ je podnikatel a tudíž musí obchodovat a to jakým způsobem obchoduje a prodává svoje umění je jen a jen jeho věc.



Každopádně za tim obchodem stojí člověk který svému umění rozumí a dělá ho dle mého na výbornou. Já Michaelovu hudbu mám velice rád a mám ho rád i jako člověka.



Možná než plivat na Michaela by jste se měli podívat do zrcadla a přehodnotit sami sebe. A zeptat se jestli vy by jste dokázali to samé co dokázal on sám.



mějte se a zítra všichni v bílem ! :o)

01. 06. 2007 | 16:23:36
+0 | -0

Clear vs Burian

Kluci z Clear Vision určitě udělali nějaké chyby v komunikaci..ale myslím, že problém je vždy na obou stranách!

Vyprosila bych si, aby tady někdo nazýval lidi z CV looser..Odvedli na tý akci obrovskej kus práce..a co se stalo mezi nima je jen Michalova a jejich věc!

Ty sám seš looser, cos to napsal!

Vy co jste na taneční scéně hovno dokazali jste vždycky nejchytřejší...

Burina komentovat nebudu. Je jeho věc, jakým směrem vyvíjí svou kariéru.
insomnia
01. 06. 2007 | 13:52:11
+0 | -0

tady je opravdu prdel :)

rozhodne jsem nikdy Burianovi nic nezavidel... prispevek jsem sem napsal, kvuli tomu, ze mi to prislo proste vhodny a mam rad otevrenou diskuzi, ikdyz je z toho nekomu jako je Hustey na bliti, ale sam nic kloudnyho nevybleje.



nejlepsi jsou ti silaci, kteri tvrdi, ze je nejlepsi DJ u nas :D



Aphexe Twina na vas!
Lenka
31. 05. 2007 | 23:28:57
+0 | -0

pisete jak jeho nejakej bejvalej kamarad

si tu na michala stezujete jako kdyby s vame prestal chodit na pivo,podle toho co pise v rozhovoru hold nema moc volnyho casu a tak to hold chodi, kdyz je nekdo zadanej. vsem co si tu stezujou bych radeji poradila zamest si na vlastnim prahu a pak nekoho kritizovat.k tomu co michal dokazal mu z vas nikdo nepomohl tak drzte pusu.
Marwin
31. 05. 2007 | 22:50:37
+0 | -0
http://www.spaceboss.net/clanek.php?id=13
viz preklad
31. 05. 2007 | 20:59:20
+0 | -0

all

Nejde vubec o sobotni akci. Jde o postoj Michaela za posledni dobu vubec. Dejte si vsichni jeho fandove ruku na srdce. Doba, kdy udelal Madonnu a hral wet´n´hard, tak byl na spickou a potvrdzovaly to i ankety. Od doby, co ma jisteho manazera, se uplne pomatnul. Kdybych si ho nepamatoval pred dlouhou dobou, byl by mi ukradenej. Ale on byl vzdy super dj a super clovek. Bohuzel se tyto veci hodne zmenily a mne jako jeho fandu to uprimne sere. To, ze na SS zahraje dobre je dany dopredu. Moc se na to pripravi a bude to bomba. Ale kdyz si ho poslechnete v jinych klubech, je to na prd. Jinak see you... PS: Nemusi se nic resit, ale taky neni na skodu si i tyto skutecnosti rict.
plešatej
31. 05. 2007 | 20:11:46
+0 | -0

MB

já se na na MB tuze moc těším......a vy ostatní co se vám na něm něco nelíbí...??...stejně budete doma...!...pa

31. 05. 2007 | 19:29:38
+0 | -0

Cista zavist a nic víc!

musim souhlasit s tim clovekem o dva komenty dole. michael je fajn kluk a to co tu na jeho adresu pisete je pouha snuska drbu a nesmyslu a pouze ukazuje na obrovskou zavist ve vasich srdcich! ona je to totiz hlavne skoda pro vas!

31. 05. 2007 | 19:21:19
+0 | -0
ja to vidim uplne stejne, proc se tady zbytecne vzrusovat kvuli prkotinam, pojdme se radsi v sobotu bavit : )
Objektivita
31. 05. 2007 | 19:00:05
+0 | -0

Nereste to :D

2 jste chudaci: PvD ma ableton, jestli vis o co jde? je leto, nereste kraviny a mejte se radi :)

31. 05. 2007 | 18:35:03
+0 | -0

jste chudaci

co si o sobe myslite, az budet nekde jako je on tak neco rikejte, ale jde z vás vsech akorat zavist nic jineho. Je pravda ze michael burian hral na VIP stage, ale bylo to na SW tak co rejete. No o pozvaloh jak Duncan tak i Martin takze ID-T s UM coz je logicke kdyz spolupracuji na teto akci, a koho jineho znameho jedineho pozvat na tuto akci nez hvezdu znameho formatu,sice v cr je hodne znamych jmen ale nemyslim si ze by natahli tolik lidi jako on.Add clear vission, no kdyz verite tem co nedodrzi slovo a vymyslisi, Ono to nebylo vubec o nadstandartnich podminkach, bylo to o zakladnich podminkach ktere ani CV nebylo schopne zajistit a hlavne v te dobe ani nemeli vsechny smlouve pohromade, tak proc verit necemu co jen zvani a nema nic na papire. Bohuzel MB nema za sebou lidi co za nej neco delaj, je to jeho vlastni usili. A halvne nikdo hpo nikam necpe, spis si o nej lidi rikaj, uz vidim jak ho cpou treba do 7nebo v brne (tam je spis zadan majitelem teto noci kam skoro kazdy mesic dojizdi) bohuzel je tomu tak je to jen jeho prace a usili, ktere trva jiz nekolik let a neni to boom poslednich 2 let. Michael rozhodne udelal tady kus prace a to ze se zna s PVD, no co je na tom ja se s nim znam taky uz peknou radku let. A ze by ted hral Trance hahaha trance uz neni libovej trancik co byval a navic michal hraje PROGRESIV!! a add kopie PvD, PvD nema ABLETON!! v tom je zasadni rozdil vy kecalci. zamyslete se nad sebou akorat umite jen pomlouvat. nevidite co se deje dal nez je vam dovoleno, jste fakt trapni
preklad
31. 05. 2007 | 17:25:02
+0 | -0

vyvetlivky

1) MB hral v Polsku v mistnosti, kde byl catering...asi tak 40 lidi

2) MB nedostal hrani od ID-T, ale od UM, ktera muze pozvat pouze jednoho ceskeho dje...pokracovani....

3) ...hrani dostal vymenou za privezeni PVD, se kterym ma dobre vztahy (hodne blizoucke vztahy).

4) Managment PVD si mysli, ze akci s PVD dela primo on, ze je to jeho noc.



...podtrzeno secteno, je to velka huba, hraje si na PVD, ktereho vyuziva pro svou propagaci. Ubozak je to jeden, se na me nezlobte. Starej dobrej Elektromajk.
Dan
31. 05. 2007 | 17:17:54
+0 | -0

burik

Buriku, ty jsou ale kecalek
le.progressive
31. 05. 2007 | 16:47:05
+0 | -0

elektromajk ala MB a cosi víc nebo míň??

i já souhlasím s imsomnia

MB si opravdu myslí, že je někdo, kdo si může diktovat nehorázné podmínky za to, že pouští z macku to co si doma naplánuje..nehledě k tomu, vy kdož jej tak obhajujete, zaposlouchejte se do toho "co pouští" a koho mega kopíruje - PVD, marco V ..jeho současná a osobní tvorba se opravdu nedá srovnat se špičkou světové trance ani progressive..prostě si tak hraje co je lehce nastřádatelný v compu ala ableton live..to co předvádí MB není live styl, ale něco co můžete na jeho "hracích akcích" slyšet dokola tak, že když už jste na třetí, víte co přijde za skladbu a mezi tím není žádnej scratch ani prostě nic..v poslední době bych řekl, že hodně vykopíroval styl marco V ..poslechněte si jeho nějakej set a poznáte co vlastně Majký hraje :)
Joseph
31. 05. 2007 | 15:12:32
+0 | -0

svata pravda

insomnia: mas naprostou pravdu. Kdyz sme snim delal akci tak dojel odehral svuj klasickej beckovej set pak sbalil nehoraznej balik a zas odjel.

31. 05. 2007 | 13:25:01
+0 | -0

mhm

tak burian není nejlepší, ale na SW se fakt hodí, protože hraje pro širší publikum. komercializuje, což je pro popularitu dobrý, ale není to osobitý styl, který má Lucca, Laydee Jane, a mnoho dalších,který dávaj srdce a ne ukřivděnost. Atmosféra takové velké párty, navíc v bílé je rozhodně lepší pro buriana, páč je to mega a on si na to potrpí. a pak trpí styl. papapapapa


31. 05. 2007 | 11:54:39
+0 | -0

-_-;;

insomnia, z lidi jako jsi ty se mi chce uprimne blit a to je co rict, protoze takove stavy nemivam casto : )
Maniak
31. 05. 2007 | 11:43:28
+0 | -0

MB

No rozhodně není nejlepší českej DJ, akorád má za sebou lidi, kteří to zněj dělaj. Ale na SW se hodí, málokdo ještě hraje profláknuty trancovky :-)))
Zdenek...
31. 05. 2007 | 11:21:22
+0 | -0
Nevim o co vam jde,,MB je momentalne nej.dj v cesku,takze kdo jiny by tam asi mel hrat??S jeho soundem tam dokonale zapadne...A ze je nafoukany??bohuzel pro vas-kteri nerozumite hudbe,,tak na to ma!!Trochu mu to stouplo do hlavy,ale alespon se chova profesionalne,ne jako jini djs....Na SW se na neho rozhodne tesim....!!!!!!!
insomnia
31. 05. 2007 | 10:26:06
+0 | -0
Burian je nefoukanej idiot a na SW by asi nehral, kdyby ho neposlali do prdele ti "nejlepsi, nejdrazsi, nejuzasnejsi, nej.." looseri z Clear Vision, kteri nechteli pristoupit na jeho podminky, coz je pochopitelne (a hlavne by prodelali s Burianem jeste vic). Burian ze sebe dela vetsi star nez je a mysli si, ze muze diktovat podminky.

Predpokladam, ze jeho hrani z Ableton Live bude vypadat jeste hur nez jakekoliv hrani trance DJs, takze bude vic skakat a tleskat a popijet drinky a mavat lidem a mixovat uz skoro vubec, protoze bude mit v Abletonu naskladany tracky a pojede je za sebou, tak jak si je predem naplanuje, aby to bylo opravdu dokonale a on nic neposral.

Na zaver tedy maly vzkaz - Elektromajku, Ableton Live je pro lidi, kteri potrebuji pracovat s vic trackama najednou a nebo pro hrani Live, ne pro nekoho, kdo je poustec jako ty a ostatni trance DJs.
zekry
31. 05. 2007 | 09:57:37
+0 | -0
nehral burian nahodou v polsku na vip stage kde na nej tancilo asi 15 lidi a kam byl pristup jen VVIP a 2metry od nej byly plne stoly s rautem?? ale pravda trosku lzi neuskodi..... a ze by ho tam nekdo pak oslovil... tak zase prrrr to je uz vic nez dost ;-D no niiiiiiiiiic
achayo
31. 05. 2007 | 08:36:42
+0 | -0

Hm...

Chybelo mi tam prokecnutí nejaky tajnustky,ale i tak fajn rozhovor. Pro me MB určite nejlepši českej DJ a na sensation se na nej tesim skoro nejvic, v te atmosfeře to bude pecke! Jen škoda, že si tak užívá hraní kdekoli jinde, než v praze :-( ...
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika