Krazy Baldhead: Mám rád život Paříže

Krazy Baldhead: Mám rád život Paříže

31. 05. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (2)
Experimentální večery neotřelého pulzujícího elektra na Flédě pokračují. 1. června proběhne další díl, na němž kapela Midi lidi pokřtí svou debutovou desku Čekání na robota, vystoupí i francouz Krazy Baldhead se kterým přinášíme krátký rozhovor.
Krazy Baldhead je projekt 32letého muzikanta z Marseille. Jeho sestra ho přemluvila poslat demo Pedro Winterovi (manažer Daft Punk) a již o několik měsíců později byl jeho první maxi singl „Bill´s Break“ u Ed Banger records na světě! Během jeho živého vystoupení osciluje mezi old school breaky k acidu, electro a hip hopu, a posunuje hranice taneční hudby. Mimochodem domovský label KrazyBaldhead, Ed Banger, byl podle magazínů XLR8R & URB vyhlášen labelem roku 2006! Tento label zastupuje třeba Justice, DJ Mehdi, Uffie, MR Flash a další. Takže v pátek nás čeká opravdu aktuální evropský sound! Požádal jsem o malý rozhovor francouzského umělce který si říká Krazy Baldhead. Příjíždí k nám na tradiční večírek do klubu Fléda Itch My Ha Ha Ha. Zajímalo mě co má rád, co poslouchá a jaký je label Ed Badger record, kde vydává svoje desky. Také naznačil něco o chystaném vystoupení. Hudební ukázky na www.myspace.com/krazybaldhead

Krazy Baldhead

Jak dlouho se věnuješ hudbě? Co jsi poslouchal v dětství? A Jakou hudbu posloucháš nyní?
Hudbou se zabývám už od dětství, jako dítě jsem chodil na hodiny klavíru. Svou první elektro skladbu jsem složil v roce 1998 jako teenager. V tom věku jsem poslouchal elektro-rockovou new wave. Mezi moje oblíbence patřili Joy Division, The Cure. Potom mě chytnul jazz který jsem také často poslouchal byl to trumpetista Miles Davis, pianista Bill Evans nebo Mignus. Taky mám rád elektronickou hudbu a hip-hop nejraději mám old school, hlavně kořeny této hudby.

Co znamená jméno Krazy Baldhead? Je to nějaký muž bez vlasů?
Pro výběr tohoto jména mi byla inspirací píseň Boba Marleyho pod názvem „Crazy Baldhead“. Také je to trochu o mě, moje hlava je důkazem J.

Řekni mi něco o labelu Eb Badger records na kterém také vydáváš. Kdo skrz něj vydává svoje desky? Spolupracuješ nějak s lidmy okolo tohoto vydavatelství?
Ted je u vydavatelství Ed Badger osm umělců. Label spravuje je Busy P. Další umělci jsou tvůrci svého individuálního zvuku. Je to království těžkého procítěného soundu, progresivního a dravého rytmu. Spolupracujeme z dalšímy DJ a experimentátory podobného ražení Mimo jiné dostal cenu Label roku 2006, mezi umělci se o něm začíná hodně hovořit a mám tak možnost dostat svoji hudbu do světa.

Spolupracuješ nějak s pařížany Damage? Jejich vystopení v klubu Fléda bylo velmi zajímavé plné dravé energie.
Dělal jsem pro mě remix jejich skladby Ink808, z jejich posledního EP který vyšel na americkém labelu Tigerbaet6. Někdy máme také společná vystoupení. Je to velmi veselá a bláznivá dvojka.

Z jaké části Francie jsi? Řeni mi která místa máš rád. Nějaké kluby a party?
Pocházím z Jižní Francie z Marseille ale od roku 2001 žiji v Paříži. Mám rád život tohoto města, noční party a hudební stánky Rex Club nebo Le Triptyque. Party pod názvem Toxic je velmi dobrý večírek..

Znáš nějakého českého hudebníka, DJe nebo skupinu? Například DJ Tvyks hraje tvoje skladby na stanici Radio 1 ve svém pořadu French Conection.
Tak to se omlouvám žádné české muzikanty neznám. Vlastně moment? Co třeba Dvořák!

Prozraď mi něco o tvém hraní. Používáč nějaký syntetizátor a hudební mašinky? Mixuješ také z cd a vynilů?
Moje hraní je z velké části improvizace.Nemá žádnou strukturu playlist, je to podle toho jak se zrovna cítím , jak na mě působí místo ve kterém hraju a hlavně lidi kolem, rád poddávám svoje hraní spontánní náladě. Skládám se z velkého množství mých vlastních zvuků a také z nahraných samplů.Používám pro své hraní počítač, mixážní pult a midi kontrolery. Žádné přehrávače ani cédečka.

Chceš něco vzkázat lidem kteří miří na party na které budeš hrát?
Očekávejte nečekané.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ITCH MY HA HA HA

Pátek 1. 6. 2007
Vstup: 130/150 Kč
Vystupují:
Live MidiLidi, KrazyBaldhead (Fr), Sonority + 777, Djs: Tvyks, Click Joe, GHC
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Martin Š.
02. 06. 2007 | 00:19:44
+0 | -0
Opravte prosím to "Eb Badger", nedá sa na to pozerať.

01. 06. 2007 | 13:49:10
+0 | -0

super akce

tak to vypadá na dost dobrej večírek , Fléda žije elektrem
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika