FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Letní vytíženost Laurenta Garniera

Letní vytíženost Laurenta Garniera
04. 06. 2007   |   Autor: Jervin   |   Komentáře (0)
Laurent Garnier, pojem a osobnost celosvětové taneční scény letos vystoupí nejen jako Dj, ale i se svou koncertní live show na významných evropských festivalech, a právě proto jsem si dovolil tohoto umělce pasovat i do role průvodce po zahraničních festivalech, na které bychom Vás rádi upozornili.
Než se zrodila idea tohoto článku do takové formy, v jaké si ho nyní můžete přečíst, dlouho se mi v hlavě honila myšlenka, jak představit některé zajímavé evropské festivaly, aniž by to byla nudná tisková zpráva nebo jen novinka v podobě publikování odtajněného line-upu. Rozhodl jsem se tedy, vzít to z jiného konce a úplně od začátku.

Prvního února roku 1966 se v Paříži narodil chlapec, nesoucí jméno Laurent Garnier. Už od útlého věku byl ovlivněn klubovou hudbou a to díky svým rodičům. Psal se rok 1978 a jako dvanáctiletý klučina zjistil, že pořízením gramofonů našel přesně to, co hledal. Stává se tak zprvu bavičem svých spolužáků a kamarádů. O necelé dva roky později už začíná rozjíždět svou profesionální dráhu, když odehrává první set na novoroční party. Poté následovalo několik dalších vystoupení a ve svých 21-letech činí důležité životní rozhodnutí. Rodiče nabádají Laurenta k tomu, aby si našel práci na úrovni a splnil si povinnost vojenské služby. To se mu nechce, tak situaci řeší po svém a stěhuje se za kanál La Manche, do Velké Británie. Tam získává práci jako zaměstnanec velvyslanectví v Londýně, ovšem ta mu vydržela jen do doby, než své pole působnosti přesunul do Manchesteru, kde poprvé uslyšel např. Derricka Maye. Ovlivněn a zároveň okouzlen touto hudbou, jí začíná shánět a usilovněji trénovat hraní. Netrvalo dlouho a přišel první velký úspěch. Tím byla residentura v legendárním klubu Hacienda, kde srdce svých fanoušku dobývá deep housem a detroitským technem. Nezůstává však jen u těchto stylů hudby, ale projevuje se i v oblasti acidu a trancu, navíc své sety obohacuje jazzovými prvky. Na začátku devadesátých let se vrací zpět domů do Francie, plní vojenskou službu a zakládá klubovou noc "Wake up" v Pařížském klubu Rex. Začíná i se svojí vlastní produkcí, kdy v průběhu následujících tří let se mu podařilo vydat několik dvanáctipalců a LPíček. Prvním z nich bylo „As french connection„ na labelu Fnac. To bylo v dobu, kdy Eiffelova věž slavila 102 let a psal se tedy rok 1991. Vydávání na Fnac, mělo trvání jen do roku 1993, kdy „Planet House EP“ uzavřelo tuto kapitolu a začalo psát jinou, tu dodnes trvající, s názvem F Communications. Tento label Laurent založil spolu se svým kamarádem Ericem Morandem, který předtím taktéž pracoval pro Fnac.Těmito zmíněnými počiny se jméno Laurent Garnier třpytivým písmem zapisuje na pole djských hvězd.

laurent garnier

Roku 1997 vydáním alba “30“ dospívá k rozhodnutí, že jeho život se stává zběsilou jízdou o čas, a proto se zdánlivě stahuje do ustraní, toto stažení znamenalo doslova zavření se ve studiu a práci na sebezdokonalování v živém hraní. Tato píle přinesla ovoce v podobě precizních a ceněných live setů, dá se skoro říci až koncertů, a další hudební perly v jeho diskografii ( Pro představu, kolik toho má na kontě se podívejte na www.discogs.com ). V tomto období se objevují problémy se sluchem, proto musí uplynout tři roky, aby světlo světa spatřilo výborné album „Unreasonable Behaviour“ a následně opět dlouhé čtyři roky „pauzy“, aby se pro náročné posluchače vyklubalo další, neméně dobré, album „The Cloud Making Machine“ (2004, F Communications). Díky výše zmíněným úspěchům se stal žádaným umělcem klubů a festivalů celého světa. Laurent už si zahrál téměř všude a tak si zbývá položit otázku, kde se představí letos v létě. Nakoukl jsem do jeho kalendáře a zjistil, že letos je jeho program slušně nabitý. Přeskočil bych jeho klubové hraní v Číně a rovnou jdu na první zajímavý evropský festival, na kterém se představí ve své koncertní show. Jedná se o další z festivalů pod záštitou Heinekenu. Známější španělská odnož (FIB), v podobě polského dvojníka, na kterém se mimochodem představí jen o málo hvězdných jmen méně, než na uznávaném španělském kolosu. O další kvalitní festival v sousedících zemích více.

29.6. - Heineken Open´er Festival (více info)
Polsko, Gdynia, Babie Doly Airfield
Muse, Bloc Party, Björk, Beastie Boys, Sonic Youth, LCD Soundsystem, Groove Armada, The Roots, Dizzee Rascal, Freeform Five, O.S.T.R., Crazy Penis, Smolik, Indios Bravos, The Strike Boys, Pink Freud, Kombajn Do Zbierania Kur Po Wioskach, Novika, The Car Is on Fire, Apteka, Afro Kolektyw, Bassisters Orchestra, EastWest Rockers, Renton, Kapitan DA, Me Myself and I, Łąki Łan a mnoho dalších.

30.6 odjíždí na hraní do Srbska na Pure festival a rovněž, zde předvede svou sílu v live show. Třídenní šňůru zakončí na domácím půdě v Belfortu. Jedná se o mnoho žánrový festival, na kterém budou mít zastoupení téměř všechny hudební žánry, včetně folku. Hlavním tahákem tohoto ročníku jsou bezesporu Wu-Tang Clan, Marilyn Manson, The Hives, Digitalism a mnoho dalších.


1.7. - The Eurockeennes festival (více info)
Francie, Belfort, Halbinsel Malsaucy
Marilyn Manson, The Hives, Air, Digitalism, The Good, The Bad And The Queen, Wu-Tang Clan, Justice, Juliette and the Licks, Les Rita Mitsouko, Amy Winehouse, Kaolin, Gogol Bordello, Young Gods + Dälek = Griots and Gods, Clipse, Converge, Peter Von Poehl, Archie Bronson Outfit, Punish Yourself, Hellbats, Hollow Corp, Iltika, Queens Of The Stone Age, Phoenix, JoeyStarr, Olivia Ruiz et ses invités, Editors, Abd Al Malik , Maxďmo Park, Cold War Kids, Tokyo Ska Paradise Orchestra, I'm From Barcelona, Bassékou Kouyaté, Tumi And The Volume, Stones Throw, Scanners, Blanche, Deerhoof, Shitdisco, Heavyweight Dub Champion, For My Hybrid, Navel, Arcade Fire, Tryo, TV On The Radio, Antony & the Johnsons, Bikini Machine, Sick of It All, Bitty McLean, Klaxons, Hatebreed, Loney a další

Podle stránek dánského festivalu Roskilde a z právy půlky května byl Laurent zařazen i do line-upu tohoto festivalového kolosu, ovšem na svých stránkách tuto informaci ještě nemá potvrzenou.


6-8.7 . – Roskilde festival (více info)
Dánsko, Roskilde
Red Hot Chili Peppers, Beaste Boys, Björk, M.A.N.D.Y., Tiesto, Basement Jaxx, The Who, Muse, Arctic Monkeys, LCD Soundsystem, Trentemöller, My Chemical Romance, Queens Of The Stone Age, John Legend
, The Killers, 120 Days, Against Me,Mahmoud Ahmed, Anthony B, Bassekou Kouyate, Beirut, Big Bang, Booka Shade, Booty Cologne, Boris, Buraka Som Sistema, Clipse, Cold War Kids, CSS, Cult Of Luna, Datarock, Diplo, Dizzee Rascal, DJumaa Soundsystem, DJ Click, Dream Of An Opium Eater, Electrelane, Grizzly Bear, Holly Golightly, In Flames, Jeans Team, Junkyard Productions, Kal, Kasai Allstars, , Machine Head, Mika, Moi Caprice, Mugal Patasar & Panta, Murder, Musicians Of The Nile, Rhonda Harris, Roky Erickson, Seun Kuti & Egypt 80, Sonic Junior, Speaker Bite Me, The Ark, The Brian Jonestown Massacre, The Broken Beats, The Psyke Project, The Sounds, The Thermals,Thomas Dybdahl, Timbuktu & Damn!,Tunng, Ungdomskolen, X-Alfonso, Zyklon a mnoho dalších.

7.července se vypraví navštívit Manchaster, aby presentoval své dovednosti tentokráte jako dj na International Festivalu. Další jeho významnou zastávkou a live hraní je Belgie.

19.7. – 10 Day´s off
(více info)
Belgie,
Ghent, KC Vooruit
Monika Kruse, Richie Hawtin, Slam, John Digweed, Tiefschwarz, Tiga, Agoria, Booka Shade, Ellen Allien, Fabio, Grooverider
, 4Hero, Alex Gopher, Mason, Audion, Compuphonic, Dixon, Djuma Soundsystem, Does It Offend You, Yeah?, Etienne de Crécy, Fairmont, Joakim, Makossa & Megablast, Martin Solveig, Riton, Skream, Spirit Catcher, Stijn, TC, The Presets, Tommie Sunshine, Two Lone Swordsmen, fucKINGFUCKS a další.

21.7. má naplánované vystoupení na Montreux Jazz Festivalu ve Švýcarsku, posléze 30 a 31.7 se opět vrátí do Francie, kde odehraje djský set v Cannes a navštíví i Festival de piano de la Roque Theron. Poté ho čeká výlet do Maďarska, přesněji do Budapešti.


10. 8. – Sziget Festival (více info)
Maďarsko, Budapešť
The Chemical Brothers, Faithless, Gus Gus, Nitzer Ebb, Dave Clarke, DJ Hell, Timo Maas, Silicon Soul, Goldie, The Good The Bad & The Queen, The Hives, Unkle, !!! (chk chk chk), Varttina, The Killers, Plump DJs, I Am X, Hyper, Satoshi Tomiie, Babylon Circus, Cassius, Eddie Palmieri, Fun-Da-Mental, Gentleman & the Far East Band, Hammerfall, Hooverphonic, Jan Delay, Juliette and the Licks, Kaizers Orchestra, Killing Joke, Leningrad, Madness, Mando Diao, Manu Dibango, Mari Boine, Mika, Gogol Bordello, Napalm Death, Negative, Nine Inch Nails, Orchestre National de Barbes, Pleymo, P!nk, Rachid Taha, Salif Keita, Sergent Garcia, Sinéad o'Connor, Sportfreunde Stiller, Sud Sound System Cesaria Evora, The Rakes, The Skatalites, Tinariwen, Tool, Within Temptation a další.
 
O pouhý den se přesouvá do Slaalburgu, aby odehrál live koncert na již jedenáctém ročníku i Čechům dobře známém festivalu Sonnemondsterne.


11. 8. – Sonne Mond Sterne (více info)
Německo, Saalburg
The Chemical Brothers, Faithless, Paul van Dyk, Sven Vath, 2raumwohnung, Dave Clarke, DJ Rush, Miss Kittin, Ellen Allien, Ricardo Villalobos, Northern Lite, I am X, Tiefschwarz, James Holden, Felix Kroecher, Lexy, Ame, Extrawelt, Gunjah , Lexy & K Paul, Moonbootica, Karotte, John B & MC Sinista, Wighnomy Brothers, Andre Galluzzi, Akufen, Tobi Neumann, Chris Tietjen, Henrik Schwarz live, Dixon, Client, New Young Pony Club, Erobique, Uffie feat. DJ Feadz, Johannes Heil, Der dritte Raum, Jeans Team, Polarkreis18, Gregor Tresher, Bill Youngman live, Frank Lorber, D.Diggler, Guy Gerber, Bassface Sascha, Tease & MC Sinista, Housemeister, Die Fantastischen Vier, dj Divinity, Makossa & Megablast, J Frequency & MC Spyda, Luna City Express, Ana, , Krause Duo, Metaboman lebendig feat. Immo & Band, Raresh, Marek Hemmann, Hanson & Schrempf, Mathias KadenMinuspol & Frankman, DibuZ vs. MasCon, Scheffel & BrĂĽnnecke, Condition One feat. Miss K.
 
O pouhý den se opět přesouvá z pět do Francie, kde opět vytáhne na djský pult své mašinky pro live vystoupení, tentokráte na festivalu Les nuits secrètes. Další hraní připadá na termín 17.8 opět v Belgii na festivalu Pukkelpop.


17.8 – Pukkelpop Festival (více info)
Belgie, Kiewit
Smashing pumpkins, Kaiser chiefs, Basement Jaxx, Tiga, Felix da Housecat, Groove Armada, Armand Van Helden, James Holden, Digitalism (live), Soulwax Nite Versions (live) + 2 Many DJ's, Zombie Nation (live), Erol Alkan (live), Arcade Fire, Trentemoller (live), Justice (live), Kings of leon, MIA, Tool, Nine Inch Nails, Iggy & The Stooges, Turbonegro, Radio Soulwax presents, The Hives, Ozark Henry, Sophia, Dizzee Rascal, Eagles of Death Metal, Lacuna Coil, CocoRosie, Silverchair, Cassius (live), Low, Juliette & The Licks, Badly Drawn Boy, Alex Gopher (live), Mad Caddies,The Sounds, Battles, Enter Shikari, DJ Jazzy Jeff, Just Jack, Funeral For A Friend, Architecture In Helsinki, The Whitest Boy Alive, , Two Gallants, The Black Dahlia Murder, Apse, Black Strobe (live), The Noisettes, Collabs 3000 (live), My Brightest Diamond, Matthew Dear's Big Hands (live), Gogol Bordello, The Rifles, Home Video, Fixkes, Riton, Albert Hammond Jr a další.
 
Bez pochyb se jméno Laurent Garnier objeví na nějakém dalším Evropském festivalu. V souvislosti s jeho jménem se mluvilo také např. o holandském festivalu Lowlands (více info) a dalších.
 
SZIGET FESTIVAL

SZIGET FESTIVAL

Středa 8. 8. 2007 až Středa 15. 8. 2007
EURO 120,-
Vystupují:
Babylon Circus, Cassius, Dave Clarke, DJ Hell, Eddie Palmieri, Faithless, Fun-Da-Mental, Gentleman & the Far East Band, Goldie, Gus Gus, Hammerfall, Hooverphonic, Hyper, I Am X, Jan Delay, Juliette and the Licks, Kaizers Orchestra, Killing Joke, Laurent Garnier, Leningrad, Madness, Mando Diao, Manu Dibango, Mari Boine, Mika, Gogol Bordello, Napalm Death, Negative, Nine Inch Nails, Nitzer Ebb, Orchestre National de Barbes, Pleymo, Plump DJs, P!nk, Rachid Taha, Salif Keita, Satoshi Tomiie, Sergent Garcia, Silicon Soul, Sinéad o'Connor, Sportfreunde Stiller, Sud Sound System Cesaria Evora, The Chemical Brothers, The Good The Bad & The Queen, The Hives, The Killers, The Rakes, The Skatalites, Timo Maas, Tinariwen, Tool, Unkle, Varttina, Within Temptation, !!! (chk chk chk)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |