FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Michael C v rozhovoru

Michael C v rozhovoru
10. 06. 2007   |   Autor: redakce   |   Komentáře (1)
Promo rozhovor k plzeňskému festivalu Sundance, na kterém mimo domácích djs vystoupí i američan Afrika Islam. V rozhovoru se dočete o stylu trance, o tom jak má rád Michael západočeské publikum a také jsou probrána další témata.
Ahoj Michaeli, hned začneme. Na Plzeňsku nejsi žádným nováčkem, tvůj set jsme si už několikrát mohli vychutnat. Zajímá mne, jak vnímáš plzeňské publikum? Hraješ u nás rád?
Jasně, že u vás hraju rád a moc! Vždycky, když jsem u vás vystupoval, byla na party vynikající atmosféra, z lidí přímo vyzařovala neskutečná energie a skvěle komunikovali a reagovali na hudbu. Takže se na Sundance těším o to víc, že to bude na Plzeňsku moje premiéra pod širým nebem.
 
Neodpustím si jednu otázku. S Afrikou jako headlinerem jsi již u nás hrál, přesněji na vánoční Palm Night Fever v Celle. Vzpomínáš si na tuto akci a atmosféru, která tenkrát v Celle byla? Myslíš, že to bylo právě Afrikou?
Party si moc dobře pamatuju, hrálo se mi výborně. Nemyslím si, že by to bylo jenom Afrikou, určitě i skvělými party people a teamem, který celou akci produkoval – Afrika k tomu ale stoprocentně přispěl velkým dílem. Je to takovej správnej šílenec v dobrým smyslu slova, kterej každou party skvěle nakopne!
 
Trance je v poslední době velmi oblíbený styl. Když pominu začátky trancu u nás, přesněji první Zeny v Roxy, kdy se vždy ke konci noci rozjelo nefalšované techno, je pro mě trance hlavně o líbivých melodiích. Nebo se mýlím a i v tomto stylu se promítají světové trendy, jako např. minimal? Jak to máš ty?
Určitě se i v trance music promítají různé další hudební styly, hudební žánry se postupně míchají navzájem. Já sám rozhodně kombinuju více druhů taneční musiky, myslím, že každý může z mých setů slyšet, že se nesoustředím jen na jednu škatulku, chci hrát originální sound, originální pojetí elektronické muziky. Trance mám stále rád, ale můj aktuální zvuk je kombinace různých zajímavých zvuků i melodií, a nezajímá mě, jestli je tenhle track víc do elektra, tamten zase víc techno nebo progressive house – jde mi spíše o to, jak do setu skladby zapadají, jakou atmosféru vytvářejí... Nechci být zařazen v kolonce „trance only“, protože to není pravda a rád do svých setů vkládám hudbu z jiných stylů elektronické taneční muziky.
 
Jasný, přesto se zeptám, co tě na trance nejvíce baví?
Na trance mám rád emotivnost, krásné melodie a pokud se zadaří, tak i kompozice skladeb a jejich vývoj. Ovšem hledám i dynamickou hutnou bassovou linku, zajímavé originální zvuky a výrazné nájezdy.
 
Vzpomínáš si na své začátky? Co tě nejvíc ve výběru hudby, kterou hraješ, ovlivnilo?
Už dříve, než jsem začal hrát jako Michael C, jsem měl rád trance dje jako Paul van Dyka a Tiesta, taneční muziku jsem měl rád odnepaměti, ale k trance jsem se dostal až tak někdy kolem roku 2001-2002 (pro mě to je zlatá éra) a hned na první poslech si ho zamiloval. No a netrvalo dlouho a měl jsem svůj sen hrát, být DJ. Přeskočím všechny další fáze, které jsem v rozhovorech probíral nespočetněkrát, a teď jsem tady jako Michael C a dělám to, co mě baví. Ovlivnilo mě a ovlivňuje spousta věcí, spousta hudby, kterou slýchávám (nejen ta taneční), momentální nálada, životní situace, vlivů je kolem nás spousta.
 
Jak vnímáš letní festivaly? Pro naší zemičku je charakteristická vrtkavost počasí. Nemyslíš, že v době, kdy je fesťák téměř na každém rohu a lidé mají z čeho vybírat, je právě počasí velikým rizikem, na kterém stojí a padá úspěch akce? Pustil by ses ty sám do pořádání open airu?
Letní festivaly jsou pro mě svým způsobem neopakovatelné, já miluju léto, takže festivaly jsou vždycky skvělý zážitek, na Sundance to určitě bude platit taky. Počasí je určitě důležité, nikomu se nechce ven pokud je zima a prší, ale dobře udělaný a připravený festival může proběhnout skvěle i za ne moc úžasného počasí. Každopádně s tím člověk stejně nic nedokáže udělat. Já nevím, jestli bych dokázal všechny aktivity skloubit, už teď mám málo času, takže já bych se asi do něčeho takového nepustil,možná později, až budu mít víc zkušeností a pár vrásek navíc.
  
Co od tebe můžeme čekat? Máš na léto připravený nějaký speciální letní set?
Určitě záleží na čase, kdy budu hrát, ale nějaké letní atmosféru gradující tracky s sebou stoprocentně přibalím. Já se stejně rozhoduji přímo až na místě, jak set postavím, takže se budete muset nechat překvapit.
 
Jak vypadá tvá ideální představa party? Atmosféra, lidi, dobrý zvuk, zvučná jména? Nebo je to o tom, že jaký si to uděláš, takový to máš, a bavíš se stejně dobře při hraní pro pár stovek lidí v klubu, jako pro tisíce na halové trance party?
Pro mě je hodně důležitý zvuk, asi úplně nejdůležitější aspekt celé party (určitě mnohem víc než desítky laserů a světelných efektů), pokud pominu atmosféru, kterou tvoří lidi na akci, ale to už zase souvisí se zvukem, protože těžko se můžou lidi bavit na nějakém zkreslujícím aparátu, pokud jim bassy rvou uši a podobně. To vše za předpokladu, že se stále chodí především za hudbou:). Takže zvuk a atmosféra = lidi. Pokud jde o hraní pro stovku nebo tisíce lidí, nedělám v tom žádný rozdíl, baví mě to stejně, ale na druhou stranu je to úplně jiný zážitek. Upřednostnit ale ani jednu možnost nechci, protože hrát mě baví pro lidi, kteří mají rádi moji hudbu a je mi jedno kolik jich je.
 
Co podle tebe dnes znamená jméno Michael C? Řekni nám něco o tvých aktivitách, plánech a snech...
Tak to nechám na jiných, aby posoudili co znamená Michael C:). Sny jsou zatím tajné, nesmí se říkat, aby měly šanci se splnit. Plánů je hodně, hlavním současným cílem je vlastní produkce, právě teď dokončuju nový track. Starší věci, které jsem udělal loňský rok bohužel vydány nebyly, takže je brzy pustím veřejně ke stažení. Práce v mém studiu je teď tedy to hlavní, čeho bych chtěl dosáhnout – tedy vydávat kvalitní vlastní hudbu, ale není to nic krátkodobého, to každý, kdo to někdy zkusil musí vědět.
 
A na závěr...máš rád plzeňské pivo? A co plzeňský holky? :)
Plzeňské pivo mám nejradši ze všech a holky máte určitě taky krásný jako v celé naší republice, ale já jsem zadanej, takže jen tak z povzdálí pozoruju :).
 
OK. Díky moc Michaeli za rozhovor a uvidíme se 29. června na Ostrově.
Jasný, taky díky. Těším se.
SUNDANCE

SUNDANCE

Pátek 29. 6. 2007
Vystupují:
Afrika Islam, Toky, Orbith, Home, Molczik, Majkl, Martin Wind. Michael C, Monotype, Lito, Deny, Damoon, Muerte, Martin Meise, Dáva, Mind
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Trance4Ever | 15. 10. 2007 | 08:20:53
Michael C je NEJ

MICHAEL C je ikona české trancové scény...!!!
Fandím Ti Majku!!!

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |