Dj Aphrodite nás vykoupal v potu

Dj Aphrodite nás vykoupal v potu

19. 06. 2007  |  Autor: Fnop  |  Komentáře (4)
Je to s podivem, ale za svůj dosavadní život, který se posledních pár let nese ve zlámaných rytmech jsem ještě s Aphroditem live tu čest neměla. Tentokrát jsem se rozhodla, že svou mezeru ve vzdělání musím konečně zaplnit, a tak se i moje temná přemýšlivá duše vydala na svěží a bezstarostné skočky v režii Mr. Drum´n´daddyho.
Na B4B jsem se těšila i kvůli Kubatkovi, kterého vnímám jako roztomilou oprávněně svítící hvězdičku na (nejen) českém dnb nebi a do jehož produkce jsem se prostě zamilovala. Byla to party jako řemen. Horká, plná, mokrá a nebezpečně zářící.

Už před Flédou mám jasno, že návštěvnost nebude nijak klasická, Aphrodite prostě působí jako lidolapka a to se netýká jen zapřísáhlých dnb fanoušků. Kolemjdoucích se ptám, jak to je uvnitř s teplotou, a ti mi odpovídají větráním zpocených vlasů. A jéje, vždyť to ještě ani pořádně nezačalo, říkám si. Pravý čas, abych se přesvědčila sama. Horko je, ale nemá smysl se o něm rozepisovat teď, když ta pravá muka přijdou mnohem později.

Když přicházím dovnitř, zrovna začíná hrát Kubatko. Atmosféra uvnitř by se dala čepovat do lahví. Je to pro mě docela těžké popsat, čím mě Kubatko uchvacuje. Jeho hudba zní stoprocentně plně, vnímám ji jako tekutou substanci pocitů, komplex citlivých rytmů zahalených do plazmatu probasovaných pasáží, jež putují po horské dráze, aby se mi zastavily hluboko v srdci. I když jsem založením spíš na temnější tvůrce a běžně si tyhle šlehačkovější věci nepustím, nechávám se tentokrát unášet a odplouvám. Sama jsem nečekala, že to na mě přijde tak brzo, ale proč si bránit :) Zkouším se podívat kolem sebe a zjišťuji, že nejsem sama, komu nejde úsměv regulovat. Nejde o party šílenství, které zažívám běžně, Kubatko mi dovolil prožít si jemný pocit milého štěstí a naplnění, i když mě úplně neodzbrojil a nepozval do pekla. Že by to neměl zapotřebí? Soulad pocitů, které ze mě tryskají s okolní atmosférou v objetí přátel mi dávají jasnou zprávu o tom, že dnešní večer bude (a je) jízda. Každému, kdo Kubatka nestihl, doporučuji navštívit jeho myspace a při poslechu si tuto pasáž zkusit přečíst ještě jednou.

To už je ale pravý čas jít se ven pořádně zchladit, sousedovic zmrzlináři se chopili šance pořádně si přivydělat a já jim za to děkuji. Po dvou pivech se cpu citrónovou zmrzlinou a připadám si jako dítě. „Jé mamiii, dramíííík, zmrzkááá, kamarááádiiii!!“ Koukám ale na line-up a nevěřím svým očím. Po Kubatkovi má údajně hrát masér Sayko a až po něm taťka z Anglie. Tak takhle odvážnou mixáž interpretů vidím asi poprvé v životě a nedá mi to, než se jen smát. Myslím, že i kdyby se Sayko snažil sebevíc, nemůže zvládnout víceméně plynulý přechod mezi oběma, ale pokud už nic, tak je to snad alespoň výzva. Sayko je na B4B ostříleným veteránem. Musím říct, že jeho setu jsem nevěnovala až takovou pozornost právě z důvodu, že jsem ho slyšela hrát tolikrát, že to už ani nezvládnu spočítat. Spolu s Junkettem, který zaujal místo za pultem až po Aphroditovi předvedl rozhodně nejtvrdší set, který jsme na Flédě toho večera mohli slyšet, i když se nedalo mluvit o řezničině typu Brněnský majáles, kde jsem Sayka zahlédla naposledy.

Aphrodita zahlédnu před Flédou, kde zrovna procházím pravidelným rituálem sušení (který se později stává víc a víc zbytečným). Vítr využívám místo fénu, proklínám pořadatele, že místo slíbených osmi větráčků jsem našla jen čtyři a vzhledově už naprosto nepoužitelná se vracím na bojiště. Palice horkého vzduchu mě citelně praští do odhalených lýtek, vlhkost vzduchu se stává neúnosnou. Ruka na zádech kamaráda mi vtipně podklouzne. Už je to tady, ze všech seriózně crčí a já se můžu při návštěvě WC jen smát slečnám, co pláčou kvůli nenávratně odtékajícímu make-upu. Myslím, že jestli toho večera chtěl někdo na Flédě flirtovat nebo získat lásku svého srdce, musel to po sebemenším fyzickém výkonu okamžitě vzdát. Nemluvím ale samozřejmě o erotickém náboji, který zpocená těla v tak extrémní blízkosti vytvářely, to už jsem však někde úplně jinde:)

Aphrodite zahrál přesně tak, jak jsem čekala, tady nemůžu mluvit o osvícení nebo nějakém extrémním zážitku. Padaly oldschool hitovky typu Calcutta, All Over Me nebo King Of The Beats, které samozřejmě vyvolávaly nebezpečně horké davové šílenství. Toho jsem se snažila vyvarovat, obzvlášť když právě tyhle kousky už jsou pro mě prostě až moc velká diskotéka. Potěšila mě třeba malinko razantnější Twilight a přesně jak jsem čekala, nezapomněl Aphrodite ani na svého jump-up kolegu TCho, když z bagu vytáhnul a náležitě osolil jeho Rockstar. Hudebně mě Aphrodite jednoduše nijak extra nenadchnul, i když „má pořád co nabídnout“ (jak se můžeme dočíst na každém flyeru, kde táta vystupuje). Redbull mi však dal až příliš mnoho křídel na to, abych mohla přestat tančit a tak jsem se směle oddala party šílenství, které bouralo páteční Flédu.

Junkett započal bohužel pro mě nenalezenou totální citovkou (pište maily, kdo ví, o co šlo:)), na kterou následně napojil věci mnohem tvrdšího ražení, které se mu párkrát dost nehezky při mixování rozladily, až mi to skoro i přišlo líto. Dochází k prvnímu odlivu partypeople z parketu, chvilku toho využiju k trdlování, ale ani já nejsem nesmrtelná a shledávám, že party is over.

Na vedlejší scéně se hraje ležérní breakbeat, který na mě k ránu působí prapodivně zvrhlým dojmem. Dávám si poslední ranní pivo, které mě vynáší do výšin a tak se nechávám přemluvit a ještě si zaskáču. V chillout prostoru pak ještě chvilku skládáme origami, když se shodneme, že je pravý čas na odchod. S papírovou lodičkou na hlavě v tramvaji vzpomínám na tuhle akci a modlím se „ať už mi proboha v hlavě nehrajou ty desky“. Motlitba není vyslyšena ani přes mou snahu zpívat si o Frenkym Dlouhánovi a mozek tak neusne, dokud k němu nedopravím nějakou tu empétrojku, která by zmatený chumel přehlušila. Náročné to bylo. Ale co už :)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BREAK4BEATS

Pátek 15. 6. 2007
Vystupují:
DJ Aphrodite + MC Hunter, Junkett, Kubatko, Sayko + Mystique
Další informace
4 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Teczka
21. 06. 2007 | 17:06:22
+0 | -0
Jou, dobře kámo! Prijemny cteni.)

A bud rada i za ty 4 vetraky, ja na posl. Reggaeneraci mela tu cest je sice videt, ale ne videt je v akci.

Pot a šrot.
fnop
20. 06. 2007 | 21:35:37
+0 | -0
heh, no jde videt ze kazdy to vnima uplne jinak :)

u skandovani jsem asi chybela :D ovsem mas pravdu ze na nekoho byl kubatko moc velka slehacka...sayko se mi proste ale do techhle B4B nehodil...
scrag
20. 06. 2007 | 17:12:00
+0 | -0
fajn report. jen bych podotkl, že Kubátko hrál sice příjemně, ale na mejdan se to nehodilo, spíš na doma...tím docílil toho, že lidi neodcházeli, ale ani netančili. konec setu byl už vcelku roztančený, ale jakmile dav zvětřil Sayka a začal skandovat jeho jméno, tak Kubátko neměl šanci :) no a Sayko? ten dal davu přesně to, co si žádal ;)

20. 06. 2007 | 15:35:54
+0 | -0

to sedi

Dobrej a prilehavej report. Az na Kubatka se mi to vsechno ponekud slilo a slepilo dohromady, takze dik za pripomenuti :)
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika