FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Goes-F: Tuning edice byl nápad Michala Hoblika

Goes-F: Tuning edice byl nápad Michala Hoblika
20. 06. 2007   |   Autor: Tzésar   |   Komentáře (4)
Východní Čechy se po dlouhém období mrtvé klubové sézóny paradoxně toto léto stávají místem s největší koncentrací festivalů. Do otevření bran prvního z řad festivalových velikánů zbývá už jen pár desítek hodin a my jsme pro Vás připravili bleskový rozhovor s člověkem nejpovolanějším - promotérem Hangárů 2007 tuning edition.
Mohl bys našim čtenářům trochu přiblížit kdo je Dj Goes-F ? Jaký byl tvůj hudební vývoj, co jsi hrál na začátku dj kariéry a co naopak hraješ nyní?
To je vskutku otázka na samostatnou stránku. Jsem Josef Šejvl, v červenci mi bude 35. Na začátku kariéry někdy v roce 1986 jsem hrál v Sokolovně ve na okraji Hradce Králové, potom v nějaké kavárně a vinárně a já nevím kde všude. Jediné kde jsem nehrál byl klub kde se hrála pořádný muzika . Ten jsem našel až v Pardubicích v roce 1990 v tehdejším klubu HOBE / dnes kavárna u L-ka. Tam jsem načerpal hodně inspirace, naučil jsem se tam mixovat. V roce 1992 jsem měl možnost hrát nějaký čas v Německu a pak už to šlo všechno strašně rychle. První cesta do Radost FX. První hraní na party. První hraní v Radosti FX . Dnes už legendární akce v Ladví a taky agentura pod kterou jsem hrál PLANET ALFA. Krásná doba až do roku 1998 kdy jsem se stal rezidentem v Club DISCO 2001 v Hradci Králové, tehdy ještě jako DJ Josef. Pak odchod od house k technu. Změna jména, super party v Industry 55 v Praze, Super hraní na IBIZA Night 7, after po Creamu, nebo na Rude Nation v Benešově kde byla hlavní hvězda Timo Masse atd. Až jednoho zimního večera jsem se rozhodl, že se vše zase změní a odjel jsem do krámu, kde jsem si koupil prvních 20 desek ve stylu progressive. Vyzkoušel jsem je hrát v radiovém pořadu Dance Extravaganza na Evropě 2 potom taky na Aquaphonicu 2004 a jejky. Chytlo se to a mě se to začalo líbit. Už toho jsem zůstal. Sečteno podtrženo už jsem u toho zůstal, jen občas ještě přidám trochu house.

goes-f

Co posloucháš v autě za hudbu?
Hodně věcí. Od 5 sinfonie C Mol. Přes svoje sety, které rád míchám až po jazz.Určitě tam ale nenajdeš českou pop a další nesmysly, které české hvězdy až na nepatrné vyjímky produkují.

Jak jsi se dostal k pořádání Hangárů? Co máš všechno na starosti, co obnáší práce promotéra?
Prostě jsem si ji vymyslel. Pořadáním party jsem se zabýval už v roce 2004. Festival byl výzva kterou jsem sám od sebe přijal. Je ale také nutno vzpomenout na mého společníka Michala Hoblika, bez kterého by spousty věcí bylo složitějších. Jinak je to 6 měsíců práce, která vyvrcholí dopoledne po akci, když je vše uklizené, aparatury uklizené, přijede ti poděkovat zástupce letiště, za prvotřídní průběh a úklid a ty už k smrti unavený odjedeš domů, kde padneš do postele a říkáš si : Stálo to za to. Večer se probudíš a nenapadne ho nic jiného nežli zavolat Hoblikovi ze slovy: Hele Hoblajs, příští rok musíme udělat to a tohle. Tak přesně takhle to funguje.

Jak bys shrnul minulý ročník Hangáry 2006?
Počasí super, produkce super, občerstvení celkem ušlo, výkony umělců velice profesionální. A hlavně lidi se super bavily a o to šlo. Osobně jsem ocenil výkony všech umělců ať to byl sám velký Westbam nebo Skyline.

Proč změna oproti loňskému ročníku, tunig+hangáry? Proč jste nezůstali u stejného „modelu“ jako minule (čistě o hudbě)?
Aby se lidi měli čemu divit. Byl to nápad Michala Hoblika. On má vůbec takové dobré nápady. Podstata je taková, že lidi chtějí zažít něco jiného nežli zažívají všude. Zde se jedná o pokus propojit dvě skupiny lidí. Jednak Tunigaře kteří stejně z 80% poslouchají house, progressive a trance a návštěvníky kteří se jdou kouknout na party, třeba zaujme nějaký to vyšperkovaný auto.

Jaký je tvůj vztah k tuningu a ke sportovním autům. Jaké auta máš rád?
Mám rád rychlé auta. Nepovažuji se ale za člověka co má vytuněné auto. Sice drobné doplňky mám, ale mě se jedná jen o zvýšení pohodlí a bezpečnosti. Oni se limuzíny moc netuněj .

Vzpomeneš si na dobu, když sis dělal řidičák, máš nějakou příhodu z autoškoly nebo závěrečných zkoušek?
Snad ani ne spíš, když jsem si udělal řidičák. Když jsem si ho přinesl domu a těšil se, že vyrazím ven, zjistil jsem, že přišla první vlna zdražování benzínu. Léto 1990. Byl jsem pln emocí, že se zdražuje z 8 Kč na 10Kč. Tehdy ještě KČS. Víš kolik stojí benzín dnes???

Co říkáš na současnou téma "mrtvá elektronická scéna"? Myslíš že přijde někdy doba, kdy se znovu všechno obnoví a vzkřísí se původní myšlenky a hodnoty taneční hudby?
Na toto téma se diskutuje od roku …. No vlastně pořád a vždy se to zase někam posune .

Chystáš se také na nějaký festival v ČR / zahraničí?
Ne.

Co dovolená? Budeš mít nějakou dovolenou v létě případně kam se vydáš? Nebo trávíš celé léto pracovně?
Přiznám se, že léto je pro mě hodně náročné, ale jistě se alespoň týden najde.

Čekají na návštěvníky nějaké vychytávky v Red Zone stanu tak jako loni?
Nechte se překvapit. Když to vyzradím, nebude to překvapení.
HANGÁRY

HANGÁRY

Sobota 23. 6. 2007
300 Kč
Vystupují:
LayDee Jane, Electrixx, Martin Gredner, Goes-F, Miguel, Crossriders, K.Sandra
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
David | 22. 06. 2007 | 07:49:38
Kazdopadne Hangary jako festak bude dle meho nazoru propadak. Doufam, ze budete psat report a napisete ho pravdive. Jako tunning sraz to mozna bude dobry, ale...
Tzesar | 22. 06. 2007 | 05:55:51
stan sem stan tam

Posledni otazka byla spatne zformulovana pri zaverecny uprave, slo pochopitelne o dotaz na koncepci doprovodneho prog.v Red Zone stanu. Kdo loni chodil po festivalech tak vi ze byly na vic akcich, pochopitelne ze na Hangarech nebyl, ale otazka byla myslena na promo Red Zone stanu jako takoveho..
b2lik_ | 21. 06. 2007 | 09:11:44
loni tam nebyl RED-ZONE ..sam sem zvedav ..jak to dopadne ...
Andrea | 21. 06. 2007 | 04:18:31
Tohle bohuzel neni festival, jen tem co prijedou na tunning tam k tomu nekdo zahraje. Loni se mi tam libilo, letos nebudu davat 300 kc a nepotahnu se z Prahy, aby v Red Zonu skoncili uprostred noci na te jedine stagi, pze ze nekde nekdo vedle zahraje 2 hodiny nepocitam jako samostatnou stage. Je to skoda, tesila jsem se tam, ale jsem rada, ze koupi listku jsem nechala az na posledni chvili. Ted kdyz byl zverejnen program je mi jasne, ze krome vytunenych aut a jejich majitelu tam asi nikdo nebude a hudebni nabidka taky 0 :((
Vychatávky v Red zone jako loni? loni tam preci nebyl?

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |