Colours of Ostrava 2005

Colours of Ostrava 2005

22. 06. 2005  |  Autor: erow  |  Komentáře (0)
Jednou z novinek festivalu Colours of Ostrava 2005 je kinokavárna MOFFOM ve které poběží nejzajímavější videoklipy z nabídky americké televizní stanice Link TV, dokumentární film "Festival in the Desert: The Tent Session" o proslulém festivalu world music v Mali, a další.
Kinokavárna MOFFOM na Colours of Ostrava nabídne to nejzajímavější z videoklipů americké stanice Link TV

Jednou z letošních novinek festivalu Colours of Ostrava je kinokavárna MOFFOM, která představí nejzajímavější videoklipy z nabídky americké nekomerční satelitní stanice Link TV. Program s názvem „Musical Visions: Voices From Around The World“ vzniká ve spolupráci s filmovým festivalem Music on Film – Film on Music (MOFFOM), návštěvníci zde budou moci relaxovat u hudebních videoklipů ze všech koutů světa - ze zemí jako Dominikánská republika (Juan Luis Guerra), Rumunsko (Nightlosers), Jordánsko (Zafer Younis a Jamal Khleif), Benin (Angelique Kidjo), Island (Kila), Fidži, Mexiko, USA, Turecko apod. Vedle videoklipů festival MOFFOM představí v Ostravě film „Festival in the Desert: The Tent Sessions“, který vznikl v koprodukci Link TV a rozhlasového pořadu Afropop Worldwide v roce 2003 na festivalu world music „Festival in the Desert“ v západní Africe nedaleko města Timbuktu. Ali Farka Touré, Tartit, Robert Plant, Justin Adam a řada dalších muzikantů jsou protagonisty tohoto zajímavého filmu, který ukazuje zákulisí hudebního setkání uprostřed pouště. Dále jsou pro návštěvníky připraveny dokumentární filmy z minulých ročníků Colours of Ostrava. Kinokavárna MOFFOM bude fungovat každý den a je významnou součástí bohatého doprovodného festivalu Colours of Ostrava.

Mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava, který se uskuteční počtvrté od 8. do 10. července 2005, nabídne opravdové hudební hody o mnoha chodech v příjemném prostředí zeleně, parků a hradu v centru Ostravy! Od funkové smrště přes etno-taneční nářez až po nejkvalitnější world music z celého světa.K největším lákadlům bude patřit nedělní tří a půl hodinové vystoupení „kmotra funku“ George Clintona a jeho 20-členné kapely Parliament/Funkadelic, trojice etno-tanečních kapel z Velké Británie Asian Dub Foundation, Fun-Da-Mental, Trans-Global Underground, koncert hvězdy světové world music, portugalské zpěvačky Marizy, vystoupení proslulé klezmer skupiny The Klezmatics a kubánské kapely nominované na Grammy Septeto Nacional. Z Británie dorazí Alabama 3, z Makedonie Original Kočani Orkestar, z Itálie pak Enzo Avitabile & Bottari, který spolupracoval např. s Tinou Turner či Jamesem Brownem. Z českých kapel v první den vystoupí skupina Čechomor, která si pozve ke společnému vystoupení ruského muzikanta Sergeje Starostina, držitele ceny BBC World Music Award, a skupinu Farlanders. Dále vystoupí např. Sunshine, Monkey Business, Ohm Square, Kryštof, Miro Žbirka, Dan Bárta s Illustratosphere, Umakart, Děda Mládek Illegal Band, Marián Varga a Moimir Papalescu and the Nihilists. Na zvláštní taneční scéně vystoupí spousta DJ v čele s MC Jamalskim. Celkem přijede přes 100 kapel a DJs z celého světa. Generálním partnerem festivalu je Česká spořitelna. Třídenní permanentky na celý program jsou v prodeji v síti Ticketpro a do 7. července se dají pořídit za 580 Kč, na místě pak 650 Kč. Více informací www.colours.cz
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika