FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Rozhovor s finalisty Coca Cola Popstar

Rozhovor s finalisty Coca Cola Popstar
21. 06. 2007   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Dnes jsme si pro vás připravili interview s Markem Hupačem a Tomášem Jirglem ze skupiny My Music, která se letos probojovala do finále soutěže Coca Pop Star a zahraje i na benefičním festivalu Digital Sun
Jak dlouho již funguje hudební seskupení My Music, jaké byly vaše začátky a proč vlastně název My Music?

Tomáš: S kapelou My Music jsme začali v roce 2002. Samozřejmě v průběhu času se měnilo obsazení kapely, ale tak, jak nás znáte teď (sestava, repertoár) hrajeme přibližně 2 roky.

Marek: Název My Music znamená „Moje Muzika“ – hudba, kterou hrajeme my. Myslím, že je ještě potřeba zmínit, že kapela vznikla na základě rozpadu dvou předešlých kapel (PIPIPING-ZIP-PONG a JOE BLOW), které svého času hráli ve finále Jim Beam Music.

Hrajete poměrně zajímavý, živý hudební styl , jak byste jej sami charakterizovali?

Tomáš: Fúze, funky.

Marek: Taky hip-hop, soul, jazz – je to taková směs všeho možného.

Tenhle rok byl pro vás úspěšný, dostali jste se až do finále v soutěži Coca Cola Popstar, jak jste se do ní vůbec dostali?

Tomáš: Letošní rok to bylo celkem jednoduché, stačilo zaslat pár songů přes internet. Celá akce probíhala v pohodě, hrozně moc jsme si ji užili.

Marek: Nakonec jsme postoupili do 10-ti členného semifinále v paláci Akropolis, ze kterého porota vybrala 3 nejlepší kapely do finále v Lucerna Music Baru. V porotě zasedli taková jména jako: Ondřej Brzobohatý, Matěj Homola z Wohnoutů, Petr Vrzák z UDG nebo předseda české akademie populární hudby pan Šiška, takže si výsledku opravdu vážíme. Ještě bych doplnil, že jednou z těch kapel, která postoupila do 3-členného finále jsme byli právě my. Jak jsem už říkal, je to pro nás obrovský úspěch. Z celkem asi 400 přihlášených kapel jsme skončili ve finále.

my music

Jak byste tedy stručně popsali svůj průchod soutěží, její atmosféru a zážitky, které na vás zanechala?

Tomáš: V prvé řadě je to pro nás obrovská zkušenost. Zahráli jsme si před skvělým publikem v přeplněné Lucerně (pro nás je to takový stánek české kultury) a hlavně jsme mohli hrát „naší muziku“ pro lidi, což je pro nás to nejdůležitější.

Marek: My každý koncert hrajeme naplno, chceme předávat tu naší energii dál, a jak řekl Tom, děláme to hlavně pro lidi.

Tomáš: Ale samozřejmě i pro nás, abychom si mohli zapařit, napít se a pobavit se s kamarády.

Již za několik dní se představíte posluchačům benefičního festivalu Digital Sun 2007. Jak se na akci těšíte a připravujete si pro posluchače něco speciálního?

Marek: Blíží se konec června a pro nás vlastně začíná festivalová sezona. Teď o víkendu budeme na prvních dvou festivalech a pak nás konečně čeká Digital Sun, na který se moc těšíme hned z několika důvodů. Zaprvé bude bezesporu patřit k těm největším, které letos navštívíme. Zadruhé se moc těšíme, že si budeme moci zahrát s kamarády z tak skvělých skupin jakou jsou Zajíc Company (kteří s námi byli v semifinále Coca Cola Pop Star), 100°C či Space Jam Group a v neposlední řadě samozřejmě chceme pomoci organizátorům s jejich příspěvkem na dobrou věc.

Tomáš: Přesně tak. Tato myšlenka se nám velice líbí. Jinak, abych odpověděl na tvoji druhou otázku, nemáme připraveno nic speciálního, ale to je z toho důvodu, že my na každé pařbě ze sebe vydáme úplné maximum. Hrajeme sice trošku později než jsme zvyklí, ale proto se těšíme na výzvu, že neoslovíme ani tak svým hudebním stylem jako hlavně naší energií – hodně si totiž zakládáme na živém hraní, které je pro nás hnacím motorem.

Marek: A hlavně se těšíme, že si zahrajeme po našich oblíbených Ohm Square, kteří vlastně budou taková naše „předkapela“.

Na festivalu vystoupí taková jména jako Ed Rush, Ohm Square, 100°C či Ivan Hlas. Co pro Vás tato jména znamenají?

Marek: Samozřejmě, jak jsme již říkali, jsou to české hvězdy, jsou dobří a proto u vás přeci hrají:-). A i přesto, že Ivan Hlas není zrovna náš šálek kávy, tak není proč ho nějak špinit – jako každý interpret si oslovuje okruh svých posluchačů. Těšíme se prostě na všechny.

A jak vidí svojí budoucnost kapela My Music?

Tomáš: Právě natáčíme singl s klipem, se kterým bychom se určitě chtěli prosadit. Momentálně jsme v jednání s firmami kvůli vydání desky. Je to určitě o tom dostat se do co nejširšího podvědomí posluchačů.

Marek: Budoucnost naší kapely je samozřejmě taky o partě, která je naprosto úžasná, všichni si vyhovujeme – samozřejmě, že jsou občas nějaké spory, ale vždycky se to nějak vyřeší a jede se dál. O budoucnost se zatím nebojíme.

Tomáš: No asi největší problém je koordinace kapely a domluvy na zkouškách, protože ne všichni jsme z Plzně.
DIGITAL SUN OPEN AIR

DIGITAL SUN OPEN AIR

Sobota 30. 6. 2007
předprodej 200 Kč, na místě 250Kč
Vystupují:
ED RUSH (Virus rec. / UK), Ohm Square, Error (Mex), MC Turner (USA), Koogi, Philip TBC, Akira, MC Adrenalin, Davsan, Honey, Hanzall, Ko-Jacques, Leed, TMX soundsystem. Plus kapely: Afrodisiak (USA/CZ), 100°C, Peter Mackay (AUS), Natálie Kocábová & Gang ala Basta, Lus3, Zajíc Company, Kofe-In, Space Jam Group, Positive Mind, My Music, Záviš, Basta Fidel, Volant, Karel Kryl rock band, Ghost on Tuesday, Pure Poison, Hey Baby, Stan and Tony revival, Dva a půl cvrčka, Ivan Hlas, Plectrum, Šem Ham Foraš, Řetězová reakce, Těžko soudit motýla, Kokrhell Band.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |