FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Fléda stage na Hrachovce

Fléda stage na Hrachovce
24. 06. 2007   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Sto lidí, sto chutí a v podstatě na všechny jsou pořadatelé připraveni. V tanečním stanu se během dvou festivalových dnů vystřídá přes 25 vystupujících. Nabídka je široká, takže je z čeho vybírat.
Pátek – electro svátek
 
Pátek bude patřit rovným beatům, dunivým basám a syrovému zvuku. Taneční extáze pod dohledem electro prince z Vídně Christophera Justa je ztělesněním všeho, co činí electro tak oblíbeným žánrem. Důstojnou oporu mu poskytne Orbith. Díky své příznačné nesmlouvavosti a razantnímu přístupu k hraní patří stále mezi ty, kteří dokáží rozdmýchat party na vyžadovanou teplotu. Máte-li zájem poslechnout si nefalšované tuzemské live vystoupení nasáklé svižným tanečním potenciálem a protkané technem a elektronikou, vaše kroky by měly vést k Southeast live, jenž v sobě skrývá DJe a producenty Paula Hubisse a Jergena. Nechcete-li ještě ze synthového kolotoče vystoupit, je pro vás připraven avantgardní přízrak Jonty Skrufff. Sám svoji muziku popisuje slovy dirty-rocking-electro-disco-tech a ať se to zdá třeba nemožné, opravdu tuto kategorii bez výjimku vyplňuje. Plíživější a experimentálnější pojetí předvede elektronický vampír Click Joe – nerad hází kotvu do jednoho stylu, ale plynule přeplouvá mezi jednotlivými žánry, a to jen pro to, aby vytvořil důmyslné hudební koláže, na kterých si každý posluchač rád pošmákne. Ian Fuzzy si potrpí na vyváženost setu a netají se tím, že výběr desek přizpůsobuje publiku. Zůstávaje především techno DJem, svoje vystoupení vyšperkovává prvky electra, zkrátka vším, co nasměruje tanečníky ke spokojenosti. Pokud preferuje silný electro zvuk a směsici housu, electroclashe a minimalu, vaším favoritem bude i Joshek. Rezident české scény DJ Tráva zpravidla balancuje na hranici hausu, deep funku a samozřejmě techna. Zkušenou eskadru DJs uzavírá Marthen. Pevnou rukou mezi posluchače rozloží melodický doprovod, k jehož výstavbě použije tech a deep house.
 
Sobota – zlámaný večírek
 
Hlavním lákadlem sobotního večera je norský DJ a producent Teebee. Nic neponechává náhodě, svá vystoupení dopředu pečlivě připravuje, každičký okamžik je s hodinářkou pečlivostí vybudován k jedinému účelu – rozpoutat na parketu blizard, na který se nezapomíná. Další na programu jsou dva spanilí drum and bassoví jezdci oddaně sloužící u polámaného dvora. Málo kdo odolá svůdnému d’n‘b tangu, v jehož rytmu Chase & Status protančí celý svůj set. Připočtěte k tomu ještě MC SP a kladný výsledek je téměř zaručen.

O pravidelný přísun polámaných živin se bude dále starat Koogi – drum and bassová konstanta už od prapočátku polámané scény u nás v ČR. Český d’n’b bude dále reprezentovat sympatické duo, které umí vyburcovat k tanci i toho největšího bručouna. Co jiného očekávat od zajetého tandemu Katcha a MC Jacob? Z našich luhů a hájů dorazí i buldozer, jenž válcuje řady tanečníků s dech beroucí rychlostí. Set až po okraj nacpaný energií v nezaměnitelném podání Sayka nabízí výbornou příležitost k nástupu na parket, pokud jste tak ještě neučinili. A až budete se zatajeným dechem nevěřícně koukat a především poslouchat, do jaké míry lze „klasický“ DJ set přeměnit v cosi, co nemá v republice konkurenci, bude se jednat o vystoupení Mystique a Buraak live flute. Pod jménem Masters Of The Universe Live na vás čeká živá kapela plná dobré muziky, zpěvu, MCingu a drancujícího dovádění na pódiu. Chcete-li zažít něco nového, dosud nepoznaného, jsou M.O.T.U. nejlepším možným způsobem, jak zpřelámat staré zvyklosti a rozšířit si obzory. Bezchybná technika mixu s garancí kvality? Tak to musí být řeč o Blulajtovi – DJi, u kterého jsou všechny zásadní přísady smíchány v tom nejlepším poměru, jaký si jen může posluchač přát.

Ani hip-hopový fanoušci nepřijdou na Hrachovce zkrátka, jsou pro ně přichystání kontroverzní Supercroo, kteří svými laškovně útočnými texty rozvlnili vody nejen českého hip-hopu. Pozvání přijal i vážený host ze Slovenska, bývalý b-boy a současný člen Kontrafaktu, raper a beatboxer Rytmus. Pro své nadprůměrné hudební znalosti a vynikající hudební intuici byl vybrán i Valoa, skvělý to průvodce podeštných pralesech nu-jazzu, hlubokých propastech breakbeatu a podzemních jezer hip-hopu. Výčet sobotních vystupujících zakončí ošlehaný DJ, které byl jako jeden z málo vybrán na prestižní Red Bull Music Academy v roce 2000. Tall nám nabídne promyšlenou a důmyslně spletenou pavučinu z chill-outového vlákna, jenž je upředeno z nu jazzu, breakbeatu, trip hopu a jazz housu.
HRACHOVKA

HRACHOVKA

Pátek 27. 7. 2007 až Sobota 28. 7. 2007
online předprodej 450 Kč
Vystupují:
Zoot Woman, LongItal, The Prostitutes, Electrick Mann, Post-It, Mauritius, Animé, Chikinki, Nina Hynes, Lord Bishop, Seidenmatt, Wotienke & band. Doi, Midi lidi, Moimir Papalescu & The Nihilists, Bullerbyne
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |