FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Dj Kwaczo: Na Summer Session se moc těším

Dj Kwaczo: Na Summer Session se moc těším
26. 06. 2007   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Před nadcházejícím open airem Summer Session, který proběhne 3. srpna u Ždákovského mostu, tu máme rozhovor s hlavní postavou, jež v ten večer vystoupí. Je jím česko-britský Dj Kwaczo, který se na festivalu představí v live actu.
Nečekaná otázečka pro začátek, jak se máš?
Ahoj, jde to, kdyby bylo času víc, bylo by to lepší :-). Chtěl bych se více věnovat hudbě, zatím mi to práce neumožňuje, doufám, že se to zlepší.
 
Odstartujeme to otázkami mimo taneční scénu, abychom se dozvěděli něco o Honzovi Kwaczkovi. Víme o tobě, že jsi Čech a že nyní žiješ v Anglii. Jak to s tebou ale vlastně je, jaké máš občanství?
Noooooooo :-) tak jsem z Čech, přímo ze severní Moravy, a ještě přesněji z Frýdku-Místku. V Anglii už žiju 4tým rokem a také tady rozvíjím svoje projekty. Kdybych měl někdy možnost mít anglické občanství, tak si ho nikdy neudělám, a rád zůstanu Čechem. Za pár let se vrátím a nemůžu se už dočkat.
 
Tím jsi mi odpověděl i na další připravenou otázku, nicméně se zeptám, proč se chceš vrátit zpět, nelíbí se ti tam??
Anglie jako taková, je úplně jiná..., žije tady hodně kultur a většinou ty kultury dělají skupinky, takže Anglie jako taková nežije jako jeden národ..., je to tu přelidněné, nerozumí českému humoru, nemají pořádné pivo, neví, co je to guláš, svíčková nebo nakládaný hermelín a mají ošklivé baby, které se cpou fastfoodama a mají min. 300 kilo a pokud ujdou, tak jsou namyšlené a jdou po penězích... zlatá Česká zemička :-).
 
A teď k hudbě. Za tu dobu, co jsi v Anglii jsi jistě hrál v mnoha místních klubech, v čem se liší ty anglické od českých, a co partypeople?
Hrál jsem v mnoha klubech v Readingu a okolí, lidi tady v Anglii jsou spíše na soft muziku, pop atd... Co se týče undergroundu, tak převažuje Drum & Bass a Hard Breakz, na takovou akcičku si zajdu hodně rád, co se týče techna, je to horší. Jednou jsem hrál na akci a lidi nevěděli, jak na to tancovat :-), asi taky záleží klub od klubu, ale ten týpek si mě prostě objednal a chtěl techno :-). Styl techna se hodně liší, co se týče jihu Anglie a severu, kde se rodí Surgeon, Makaton atd... Jih Anglie je doopravdy soft, co se týče Londýna, tak nevím, ale české publikum, nebo jakékoli směrem na východ, je prostě MAXIMUM!!! A hraje se mi pro ně nejlíp. Oni prostě ví, co chcou a ví, že undergroundové techno je prostě techno :-D. Když jedu do Čech, tak se doopravdy těším na ty pařmeny. Já se snažím udělat maximum, aby se bavili co nejlépe.
 
Jaké kluby si vybíráš ty, jako partypeople, a jaký styl hudby posloucháš?
No já chodím často na Drum&Bass a Breakz, mam spoustu kamarádů, co tady hrajou, rád bych chodil na techno, ale to si doopravdy nechávám na hraní, nebo na Českou republiku. Tady na techno není hodně příležitostí a do Čech se tak často nedostanu. Poslouchám i jinou muziku, soft jungle, rock, poslechnu si i Enigmu :-). Při dělání muziky to člověk někdy potřebuje přejit na jiný styl, třeba na pořádný relaxový minimálek v trávě.
 
Začínal jsi hrát na gramofony, co tě vedlo k livku? Hraješ jen z live mixu nebo jen z notebooku?
No na vinyly nemůžu dopustit, měl jsem nádhernou výbavu před třemi roky, na kterou nemůžu dopustit, ale na to, aby člověk mohl hrát čistě jen svoji produkci, tak musí hrát live acty, protože lisovat vinyly jen proto, abych si smíchal setík, na to doopravdy nemam :-). Hraju z notebooku, midicontroleru, který funguje jako mix a klávesy, vše je napojeno na externí zvukovku, která vede do hlavního mixu, a když i ten má své efekty, tak ještě jde blbnout přes to.
 
Technika se stále vyvíjí a žene kupředu, jaký máš názor jako Live Act na cdplayery a finalscratche?
CD playery, upřímně do nich bych nešel. Buď ať člověk hraje pořádný vinyl, a když nemůže, tak svojí tvorbu. Tu může ještě míchat, přes finalscratch, a to je nejlepší. Bohužel na cestování do letadla to není moc pohodlné, si brát vinyly a veškerou techniku. Proto jak se vrátím zpět do ČR na trvalo, tak určitě se vrátím k vinylům, speciálně na nějaký produkt, něco jako (finalcratch), vinyl je vinyl :-) a vinyl dělá dje.
 
Touhle odpovědí jsi mě potěšil, na vinyly taky nedám dopustit. Vydal jsi už několik svých vlastních desek, máš i svůj label, jak se jmenuje? A na čem děláš teď, a co plánuješ dál za projekty?
Nooo :-) podařilo se nám vydat dva vinyly. První byl FATBACK EP, kde jsme byli jako spoluzakladatelé s MINDHOLEM, a poté vyšla druhá deska 4 QUARANTINE EP, kde jsme pozvali AGENTA, a remix TAKAAKI ITOHA. Label se jmenuje BEATBUTCHERY a veškeré informace o novinkách se také dají najít na webových stránkách labelu www.beatbutchery.co.uk. Připravujeme třetí desku. Tracky už máme, zatím vymýšlíme název EP. Chystáme už také BB04, ale je to čím dál víc náročnější. Jakmile se vrátím zpět do ČR na trvalo, cca plánuju příští Vánoce, tak bych rád založil LIVE PROJEKT tří technařů :-) takže si to dovedeš představit, liveko ze tří kompů, několik kláves a mixů... pomalu pracujem na plánech. Veškeré tyto záležitosti si berou hodně času, aby výsledek stál za to.
 
Jaká byla spolupráce s Takaaki Itohem a jak jste k sobě přišli?
S Takaakim jsem se poznal, když jsme dělali jednou v létě open air festival, a jelikož nám odpadl řidič, tak jsem musel jet ze severu Moravy do Prahy pro něj na letiště, a měli jsme dostatek času na to, si pořádně pokecat. Tehdy chtěl slyšet něco z mé sbírky a líbil se mu jeden track, který chtěl zremixovat, a tak za pár měsíců se zrodil remix :-). Je to pohodový člověk, spolupráce s ním, a jeho agentem, byla suprová.
  
A poslední otázka. Jak se těšíš na Summer Session 3 a chystáš něco speciálního pro toto vystoupení?
Já se těším na každou akci jak malé děcko :-D Prostě je to super... na Summer Session se těším víc, protože to bude open air, a to je vždy MAXIMUM. Dělám pořád na novém materiálu, a budu hrát i tracky, které půjdou na novou desku, takže nového materiálu bude hodně, a udělám maximum, abych každého kaliče :-) rozjampoval. Už se nemůžu dočkat, česke publikum je THE BEST OF!!!!! A při hraní, když jsou hvězdy na obloze, lasery, strobáče a super parta lidí, tak to nemá prostě konkurenci. :-)
 
To jsem rád, už se taky těším a drž nám palce, ať nám vyjde pěkné počasí.
Si piš :-) a když nebude, tak zakalíme v dešti.
SUMMER SESSION

SUMMER SESSION

Pátek 3. 8. 2007
150 Kč
Vystupují:
Kwaczo, Agent, Jamal djs, The Keeper, Franke, Freeman, Steen, Body bass, Jarda Beck, Jacob Mara, Legend Bee, Sukulent djs, Wetrix, Pluge, Fusion
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |