Ohlédnutí za premiérou Lečo party

Ohlédnutí za premiérou Lečo party

16. 07. 2007  |  Autor: Obsession  |  Komentáře (1)
Jsou už tomu bezmála dva týdny, co se z Lečo párty vrátil domů každý, kdo měl se touto sympatickou akcí něco společného. Na detailní report už je přece jen trochu pozdě, nicméně pojďme si připomenout, jak vlastně premiérová porce leča chutnala.
Na počátku byl nápad na originální lamí párty. Půlroční přípravy měla zúročit poslední červnová sobota v klubu Celnice. Obavy z přílišné velkorysosti tvůrců lečo-konceptu se nepotvrdily ani v nejmenším. Opac je pravdou. Svérázné dekorace (lamími razítky počínaje, přes nadživotní lamy postávající u vchodu až k lamím pisoárům) a videoprojekce možná nejsou to hlavní, ale pomohou vytvořit atmosféru, která se z rámce běžných klubovek vymyká. Ostatně ve fotogalerii se můžete přesvědčit sami…

Už při příchodu mě z náměstí vnadily mohutné basy. O to více mě překvapilo, že až na pár osamělých trosečníků zel parket prázdnotou, i když byla Celnice slušně zaplněná. Jednotné vstupné bylo stanoveno na 150,- ale většina návštěvníků přicházela z řad přátel. Guest list byl opravdu obsáhlý. Lečo team neopomenul pozvat osobnosti, kterým by mohla být nevinně zoofilní tematika večera blízká, mimo jiné například Lama Ole Nydahl, Pavla Divoká a ředitel pražské zoo Petr Fejk.

opac djs

Teprve kolem půlnoci nastoupily fešné gogo a brzy nalákaly první tanečníky. Za gramofony se dvojice Opac djs společně s Loccem střídala poměrně rychle, na tvářích jim zářily spokojené úsměvy a hudebně se nás snažili naladit na tutéž notu. Pomocí gramofonů a final scratche drželi vlnící se lamičky na pomezí funky breaks, hiphopu a house. Najednou ale nastal obrat, který naznačil další směřování podstatné části večera… a bude to disco přátelé! Marísek aka Opac1 nahazuje vířící disco klasiku z 80.let –I Feel Love od Donny Summer. Prvně jdou ruce nahoru a parket se konečně začíná zaplňovat. Přichází jedna hitovka za druhou, chlapci mají nemalou zásobu bootlegů a whitelabelů (které se obměňují díky stále roztržitému „ztráceči“ Márovi snad až příliš rychle ). A abych jmenovala alespoň některé: od Oasis Wonder Wall, Lenny Kravitz a jeho Are You Gonna Go My Way, Faithless a Insomnia, House of Pain s Jump Around a také Nelly Furtado s fotbalovým hitem Forca. Většina bootlegů nebyla vůbec špatná, a i když šlo o notoricky známé pecky, bavila jsem se výborně nejen hudbou, ale i pohledem na pro mě nové prostředí Celnice.

Přesto – nekonečný sled hitovek není přesně to, co od klubovky očekávám. Při provařených věcech ztrácím nit, zjevně na rozdíl od většiny tanečníků. Těch přibylo natolik, že se cesta k baru stávala malým dobrodružstvím. A propos: drinky! Zvláštní pozornost si bez pochyby zaslouží speciální lečo drink. Dle slov barmanů byl tento lahodný nápoj obsahující krom jiných dobrot i výtažek z koky velice žádaný. Prapůvod lečo drinku je stejně tajemný jako jeho výsledná podoba, proto nezbývá, než vřele doporučit.

Po malém občerstvení zpět k muzice. Z nablyštěné diskotéky nás průvodci Opac DJs vedou směle zpět ke své doméně – liquid funku a breakbeatu. Nad ránem se chytá otěží večera Locco a dává už lehce zemdlelé společnosti něco, co rozhodně potřebovala – radikální změnu tempa. Progressive ve finále dostává na parket i mě, asi byste se mne marně ptali jaké tracky krom Love Story zazněly, v pomalu se vyprazdňujícím klubu zavládla perfektní atmosféra. Ta vydržela přinejmenším než jsem se rozhodla, že v nejlepším se má přestat a vyrazila na cestu k domovu, snad v půl šesté ráno.

Ukázalo se, že lečo není žádná polívčička, ale pořádně hutná porce zábavy a že hoši rozhodně mají na to, uspořádat večer plně ve své režii. Otázkou už jen zůstává, kde a kdy se bude servírovat další nášup.
 
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LEČO

Sobota 30. 6. 2007
Vystupují:
Djs Opac djs, Locco
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
koky
17. 07. 2007 | 17:09:52
+0 | -0
lečo je v cajku :-)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika