FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Praktické info na Hrachovku

Praktické info na Hrachovku
19. 07. 2007   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Už za týden vypukne u Valašského meziříčí multižánrový festival Hrachovka. V tomto článku můžete získat veškeré praktické informace, které byste před návštěvou tohoto festivalu měli znát.
Akreditace
Na festival se dostanou jen předem akreditovaní novináři. Vstup můžete získat po zaslání akreditačního formuláře na adresu pr.manager@peas-production.cz. Formulář najdete na stránkách Hrachovky v sekci Informace/Ke stažení.

Bezbariérový přístup
Areál festivalu je kompletně bezbariérový. Vozíčkářům umožníme vstup do zóny před pódium, odkud mají možnost shlédnou vystoupení své oblíbené kapely z bezprostřední blízkosti. V areálu budou i bezbariérové mobilní toalety.

Bezpečnost

Na bezpečí návštěvníků bude dohlížet security. V případě jakéhokoliv problému okamžitě kontaktujte člena ochranky nebo někoho z pořadatelů. Ochranka bude kontrolovat pásky, porušování zákazů a má právo také vyvést návštěvníka ven z areálu.

Co s sebou
Pro každý případ si nezapomeňte průkaz pojištěnce, občanský průkaz, potřebné léky, hygienické potřeby, věci na přespání podle vaší náročnosti. Myslete na sluníčko! Doporučujeme proto i opalovací krémy, pokrývky hlavy a hlavně dodržovat pitný režim. V případě nevolnosti vám budou k dispozici zdravotníci. Může ale také pršet! Praktické jsou proto gumáky a pláštěnka.

Děti
Děti do 12-ti let mají vstup zdarma a to v doprovodu rodiče. Vezměte si proto průkazku na autobus nebo vlak sebou, kontrola bude provedena u vstupu.

Doprava
Doporučujeme využít možnosti vlakového nebo autobusového spojení. Vyhnete se tak případným nepříjemnostem a zácpám na příjezdových komunikacích. Návštěvníkům bude k dispozici festivalový autobus, který bude stavět u vlakového i autobusového nádraží a odjíždět bude pravidelně i z Hrachovce.

Drogy
Na Hrachovce jsou ilegální drogy zakázané. Nesmí se proto vnášet do areálu ani do stanového městečka. Situaci bude monitorovat policie i ochranka. V případě nevolnosti nebo kolapsu bude moci každý návštěvník kontaktovat zdravotnickou službu. Pamatujte: Drogy, slunce, alkohol a Hrachovka nejdou dohromady.

Fotografování, filmování a nahrávání
Na festivalu je povoleno fotografování a natáčení pouze předem akreditovaným fotografům. U návštěvníků budou tolerované pouze neprofesionální automatické fotoaparáty. Při vystoupení headlinerů platí pro všechny absolutní zákaz fotografovaní. Zakázáno je též fotografování s bleskem nebo natáčení s reflektorem. Bezpečnostní služba do areálu nepustí nikoho s profesionálním fotoaparátem, kamerou nebo nahrávacím zařízením, aniž by měl novinářskou akreditaci. Každý návštěvník vstupem do areálu dává pořadatelům souhlas, že jeho fotografie nebo jiný záznam mohou být použity pro propagaci festivalu.

Hygiena
V areálu festivalu a stanového městečka bude k dispozici dostatečný počet mobilních WC i s bezbariérovým vstupem, které budou rovnoměrně rozloženy. Budeme se snažit o včasné doplňování toaletního papíru. Přesto doporučujeme pro každý případ mít vlastní zásobu. V areálu festivalu budou zřízeny umývárny a sprchy.

Identifikace návštěvníka
Každý návštěvník festivalu obdrží po předložení vstupenky identifikační náramek na zápěstí, který ho opravňuje ke vstupu do areálu a k možnosti postavit si stan ve stanovém městečku. Identifikačním náramkem je povinnost se prokázat při každém vstupu do festivalového areálu i při namátkových kontrolách v areálu. V případě nemožnosti se prokázat nebude návštěvníkovi umožněn vstup, popřípadě bude vyveden z areálu festivalu bezpečnostní službou.

Informační stánek
Na festivalu bude zřízený informační stánek v nepřetržitém provozu, kde získáte informace o areálu i časovém harmonogramu programu, popřípadě informace o první pomoci, pořadatelské službě, informace o dramaturgii jednotlivých scén a případných změnách

Koupání
Ve Valašském Meziříčí je krásné letní koupaliště, které je každý den otevřené od 9.00 do 20.00. Využít můžete i nádherné řeky Bečvy, která protéká v těsné blízkosti festivalového areálu.

Krizové situace

V případě jakékoliv pohromy nebo krizové situace vyhledejte bezpečnostní službu. Řiďte se také jejími pokyny při případné evakuaci areálu. Vyhneme se tak zbytečným zraněním a problémům.

Občerstvení

Bude zajištěn dostatečný počet velkých barů, jak s občerstvením, tak jídlem všeho druhu a to i vegetariánským. Rozmístěny budou po celém areálu.

Odpad
V areálu bude umístěn dostatečný počet odpadkových košů a kontejnerů. Pokud dojde k naplnění odpadkového koše, prosíme, aby jste kupili odpad vedle koše na jednu hromadu. Prosíme návštěvníky, aby ve vlastním zájmu dbali o čistotu.

Parkoviště
V rámci festivalu bude zřízeno parkoviště pro návštěvníky festivalu. Kapacita místa je omezená, proto doporučujeme použít výhradně vlakové nebo autobusové dopravy. Za věci uložené v autě neručíme. V areálu parkoviště bude zakázáno stanovat.

První pomoc
Na festivalu bude permanentně přítomný sanitní vůz a sanitní stan včetně zdravotnického personálu. V případě nouze můžete též kontaktovat členy pořadatelské služby.

Psi
Své čtyřnohé miláčky nechte raději doma. Hluk, prach a velký počet lidí jim nemusí udělat dobře...

Stanové městečko
Stanování ve stanovém městečku je vyhrazeno pouze pro návštěvníky festivalu a je bezplatné. Do stanového městečka budou vpuštěni pouze návštěvníci s identifikačním náramkem. Městečko bude vybavené mobilním sociálním zařízením. Ve stanovém městečku je zakázáno zakládat oheň, používat vařiče s otevřeným ohněm, manipulovat s výbušninami včetně petard. Veškerý odpad prosím odhazujte do rozmístěných kontejnerů. Do stanového městečka není možno zajíždět s automobilem a pořadatel neručí za bezpečnost věcí ve stanovém městečku. Z tohoto důvodu doporučujeme nenechávat ve stanech cenné věci v době vaší nepřítomnosti. V areálu festivalu se bude nacháet úschona zavazadel. Stanové městečko bude zpřístupněno od čtvrtku 26. črvence od 12:00 ráno do neděle 15:00.

Ubytování
Nejjednoduší je postavit si stan ve stanovém městečku. Další informace ale najdete na stránkách Valašského Meziříčí - viz. následující odstavec.

Valašské Meziříčí - informace o městu
Veškeré informace o tomto krásném městě, včetně základních informací, informací z historie i informacích o ubytování, eventuálně o dopravě naleznete na internetových stránkách www.mestovalmez.cz

Zákazy
Je přísně zakázáno vnášet do areálu jakékoliv skleněné nádoby včetně lahví, plechovky, hořlaviny, zbraně jak bodné, střelné či sečné, psychotropní látky, předměty ohrožující bezpečnost, pyrotechnické předměty, otevřený oheň, deštníky, laserová ukazovátka, nahrávací a záznamové zařízení uvedené v odstavci fotografování. Je přísně zakázáno zhotovování zvukových, filmových, fotografických nebo video záznamu bez povolení pořadatele a to i pro vlastní potřebu. Výjimku tvoří plně automatické neprofesionální fotoaparáty, které však nesmí být využívány k fotografování z vystoupení jednotlivých účinkujících.

Ztráty a nálezy
V areálu stanového městečka bude zřízená úschovna, proto doporučujeme nenosit s sebou cenné věci. V případě ztráty nebo nálezu se prosím obracejte na informační stánek. V případě že chcete nahlásit ztrátu, je nutné poskytnout přesný popis ztracené věci a mít s sebou občanský průkaz, pas nebo řidičák. K jejímu vyzvednuti je pak nutné přesně popsat do detailů ztracenou věc a prokázat se průkazem.
 
HRACHOVKA

HRACHOVKA

Pátek 27. 7. 2007 až Sobota 28. 7. 2007
online předprodej 450 Kč
Vystupují:
Zoot Woman, LongItal, The Prostitutes, Electrick Mann, Post-It, Mauritius, Animé, Chikinki, Nina Hynes, Lord Bishop, Seidenmatt, Wotienke & band. Doi, Midi lidi, Moimir Papalescu & The Nihilists, Bullerbyne
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |