The Chemical Brothers očima naši redakce

The Chemical Brothers očima naši redakce

11. 08. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Je to za námi, pro mnohé nejočekávanější akce letošního roku, vystoupení elektronického fenoménu působící pod jménem The Chemical Brothers. Na koncertu jsme se opět sešli v hojném počtu a tak jsem požádal jednotlivé členy, aby se k  proběhlému koncertu vyjádřili.
jervinJervin: Božské Chems jsem měl poprvé možnost vidět a slyšet na jejich premieře v ČR v roce 2002. Tehdy se představili na legendárním festivalu u Proboštských jezer. Už tenkrát to pro mne byl veliký zážitek a dodnes vidím živě, jak jsem stál uprostřed davu a vůbec nechápal, že slyším živě slavné "Hey Boy Hey Girl". Od té doby jsem se těšil na další jejich vystoupení v ČR a po pěti letech jsem se opět dočkal. V pátek v T-mobile nalili opět svou chemickou stopu do českých vod. Já vystoupením Toma a Eda byl opět unešen a myslím, že je jedně dobře, když přijedou vždy takhle po delší odmlce. Lidé se na ně moc těší a dávají to patřičně najevo. Vznikne tak výborná atmosféra a Chemici se stávají klenotem roku, v kterém vystoupí. V T-mobile byla opravdu výborná atmosféra. Z pátku si tak opět odnáším krásné vzpomínky a více než kladné pocity. Šel jsem se bavit dokonalou hudbou doplněnou o propracovanou projekční show. Moje očekávaní byla maximálně splněna. Jsem z pátku opravdu štastný a plný energie, kterou jsem na koncertě nabral. Kdo nebyl ať lituje, má čeho. Tak snad zase za pět let.

krysickaKrysička: Ještě pořád jsem se z toho nevzpamatovala, hned jak začali hrát spadla mi údivem čelist. Super hudba, kterou jsem od nich samozřejmě očekávala, super zvuk (ten jsem v T-Mobile aréně zažila poprvé), skvělá projekce a výborná atmosféra. Marně pátrám v paměti po "vymakanějším" koncertu. Chemičtí bratři opravdu umí vyvolat pocit extáze. Jediným záporem akce byli ožralí pitomci, kteří nám na záda lili vodku a házeli led. Budiž jim za to "odměnou" že si dnes z toho úžasného konzertu asi nemohou mnoho pamatovat :o)
 
wajdakWajdak: Od pátečního koncertu jsem příliš nevěděl, co očekávat. Chemici jsou pro mě prvními průkopníky taneční muziky, kterou miluji a proto na ně nikdy nezanevřu. Nicméně jsem první polovinou večera nebyl nikterak nadšený, 3D show jsem bohužel také nepostřehl a zvuk byl místy nekvalitní. Od druhé půlky mě ale strhla atmosféra rozvášněné T-Mobile arény a nakonec jsem přeci jen byl rád, že jsem si tohle duo nenechal ujít ! Škoda té teplé 0,33 l Plzně za 35,- Kč :o).

ozzby ozzby: Do T-Mobile arény jsem se dostal krátce před samotným vystoupením Chems, takže jsem stihl nasát pouze poslední tóny rozehřívače Jamese Holroyda. Napjatou atmosféru jsem sledoval z vyšších řad tribun a při intru očekáváného koncertu mi běhal mráz po zádech. Už v tu chvíli jsem pociťoval hudební uspokojení a netrvalo dlouho, než jsem se začal drát blíže k pódiu, abych obě hlavní postavy viděl na vlastní oči. Účast či absenci 3D efektů bych z tribuny jen nerad posuzoval, nicméně 3D rozhodně nenaplnilo mé očekávání a tak krom tohoto tu mám jedinou vadu na kráse chemického pátku, čímž byl prudký závěr. Největší taneční událost letošního léta by si přeci jen zasloužila minimálně půlhopdinovou after s Jamesem Holroydem, aby návštěvníky T-Mobile Arény před odchodem alespoň částečně uklidnil. Snad jen k reakcím na dlouhé čekání - to je standardni doba, než se do T-Mobile Arény dostane a aklimatizuje přes sedm tisíc lidí.

acidAcid: Chemičtí bratři byla další dvojice, která chyběla do sbírky mých zážitků, takže jsem v pátek neváhal a celý nažhavený vyrazil do T-mobile arény. Hned po vstupu mě překvapilo, že pódium je postaveno zhruba ve 3/4 délky haly, takže se docela zmenšil prostor k tančení. Dalším překvapením bylo, že na sebe Ćhemici nechali docela dlouho čekat. Aréna otevřená od 20 h, začátek koncertu 21.45 h. Čekání se ale nakonec vyplatilo a cca 1 a 1/2 hodinový koncert byl obrovským zážitkem. Energický, nabitý set, proložený největšími hitovkami mě spolu s úžasnou projekcí a vařícím kotlem lidí odnesl úplně do jiného světa a můžu s klidným svědomím říct, že tenhle koncert jen tak něco nepřekoná.

slamky Slamky:
Ed Simons a Tom Rowlands vytvořili za svojich výše 15. rokov tvorby určitý svojský převrat v tanečnej scéně a to bolo známé aj na ich špičkovo připravenej dávke světelných efektov a perfektnej časovo gradujucej linie skladieb . Video zmysli si pochutnavali na speciálnej 3D scéně na ktorej sme mohli uvidiet mnoho alternativ a tým bližšie pochopit s akými nadanostami sa právě spomínané duo děli so svojimi fanušikmi. Len premietanie do priestoru nad roztancovanou tlupou sa nekonal. Připomeniem že koncert trval cca 2 hod. a spestrili nám je aj hitmi ako Out of control , Hej boy Hej girl a v neposlednom radě tracky s zatial posledneho alba We are the night. Z celého koncertného vystupenia jasala aréna štastím, že sa im naskytla možnost zažit toto jedinečné vystupenie, což bolo počut aj dlhým, trvácným potleskom.

JirkaJirka: Celkově velmi povedený koncert, který bych přirovnal asi jen k loňskému vystoupení Prodigy, zato s dobrým výběrem prostoru a nadšenějším publikem. Už po úvodní skladbě mi bylo jasné, že to bude stejně jako při jejich poslední návštěvě ČR parádní hudební zážitek. Nezklamali. Některé části živé interpretace upravených skladeb mi sice nepřišly zrovna nejpovedenější a atmosféra byla během celého koncertu doslova jako na houpačce, ale tato dvojka podle mne snad ani nemůže své hity zahrát nějak špatně. Propagovaná 3D projekce pravděpodobně nedorazila, i přes to byla projekce na LED stěně nezapomenutelná. Asi proto držel každý pátý člověk nad hlavou mobilní telefon a snažil se show nafotit. To pro mne byla jediná vada celého koncertu. Není moc příjemné, když vám x lidí neustále mává zapnutým mobilem ve výhledu. Velmi nevhodnou volbou byla afterparty v Roxy. Ta opět ukázala svou nevhodnost pro pořádání zaplněnějších akcí a jindy příjemná One Night se změnila ve žhnoucí peklo s bary v nedohlednu, proto jsem jí celkem rychle opustil.
 
jediJedi: Vzhledem k tomu, že první 3 songy jsem byl u podia a fotil "Chemické bratry", moc jsem nevnímal ani samotnou muziku, každopádně od Saturate už byl pro mě koncert parádní jízdou a celý audio-vizuální zážitek brzdilo jen minimum vzduchu a místa pro pařbu. Bary byly opravdu p o m a l é! Ke konci jsem si nemohl nevšimnout únavy zpocených lidí a asi i samotných Chemiků a tak byly ruce nahoře k vidění stále méně.. Kdybych měl koncert ohodnotit podle procent, pak bych mu dal 91%.
 
kollbaKollba: Dlouho očekávaný koncert „chemického dua“ byl po mě neuvěřitelným zážitkem- zahráli většinu svých největších hitů z alb starších i ty z posledního alba We are the night. Osobně mě docela zklamala světelná show. Viděla jsem ukázky z jiných koncertů, ale co se odehrávalo v pátek v T- Mobile Aréně bylo jen slabým odvarem. Perfektní zvuk vynikl hlavně při geniálním songu Saturate, kdy se do tanečního rytmu přidávají intenzivní bicí, které jen podtrhují sílu této budoucí hitovky. Pro mě byl nejintenzivnějším momentem samý začátek, kdy arénou začaly znít tóny songu Galvanize- tak to byl start minimálně 100 minutové show, na kterou nikdy nezapomenu.
 
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

THE CHEMICAL BROTHERS

Pátek 10. 8. 2007
Vstup: Předprodej 770 Kč
Vystupují:
The Chemical Brothers
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika