Faunův labyrint

Faunův labyrint

12. 08. 2007  |  Autor: Little_Lo  |  Komentáře (1)
V českých kinech máme právě možnost shlédnout napínavou fantasy novinku známého režiséra Guillerma del Tora. Režisér má za sebou řadu úspěšných filmů jako například Blade 2 nebo Hellboy. Že je Faunův labyrint opravdu vydařená podívaná, dokonce ocenila i americká filmová akademie a rozdala hned 3 sošky Oscara za kameru, výpravu a masky, současně byl film nominován i v kategorii cizojazyčný film, hudba a scénář. Nezbývá nám než tedy zabloudit do kina a užít si tak příběh z pohádkové říše a reálného života z období konce 2. světové války.
Píše se rok 1944 a dvanáctiletá Ofélie jede se svou těhotnou matkou za otčímem, frankistickým důstojníkem, který kdesi v horách na severu Španělska potlačuje zbytky republikánského povstání. Život ve vojenské posádce ale nenabízí Ofélii pouze realitu poznamenanou boji s povstalci, všeobecným nedostatkem jídla a velmi chladným vztahem s otčímem – v nedalekém starodávném labyrintu potká dívka jednou v noci starého fauna, který ji prozradí, že je ztracenou princeznou kdysi mocné pohádkové říše a současně poslední nadějí na její záchranu. Než se ale opět setká se svým královským otcem, musí splnit několik úkolů. Fascinující podívaná a silný příběh o tom, že ve světě dětské fantazie se za život, čest a odvahu platí stejná cena jako ve světě dospělých.





Režie:
Guillermo del Toro
Hrají: Ivana Baquero, Doug Jones, Sergi López, Ariadna Gil, Maribel Verdú, Álex Angulo, Federico Luppi

Drama / Thriller / Fantasy
Mexiko / USA / Španělsko, 2006, 112 min
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

24. 09. 2007 | 15:06:43
+0 | -0
Výborný film, na své si přijdou i nevyznavači fantasy!!!Vřele doporučuji.Je to nejlepší film, jaký jsem kdy viděla-a málo jich nebylo:)Už se těším, až k nám dorazí DVD formy a Soundtrack.
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika