1. české beatboxové album

1. české beatboxové album

14. 08. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ve studiu Bathroom v pražských Holešovicích, kde se mimo jiné natáčela hudba k filmu "Goyovy přízraky", právě probíhají finální úpravy na prvním českém beatboxovém albu s názvem Beat Apetit.
Na desce se kromě dvojky FanyNasty představí také spousta zajímavých hostů jak z domova tak rappeři a beatboxeři ze zahraničí, například BeatBurgerBand (členové EU BeatBox AllStars Teamu, Praha), Lady (Kazachstán), Erikah (Navigators, Praha) a další, zatím ještě utajené třešničky na dortu...

Deska nebude čistě jen o beatboxu. Převážná většina zvuků pochází z úst elitních českých beatboxerů Fanyho a Nastyho. Stylově to bude deska multižánrová (nikoliv pouze Hip-Hop, jak by mnozí očekávali), nicméně všechny skladby budou mít jedno společné: BeatBox. Zvuky vytvářené ústy budou v převaze proti zvukům instrumentálním zhruba v poměru 9:1, což je už velký rozdíl. O finální zvuk a celkovou produkci se stará Jaro Cossiga - od r. 2003 beatbox performer v tvůrčím teamu Archa.Lab, zakladatel Beatburger Bandu, člen EU Beatbox AllStars a jako jediný evropan členem Beatboxer Entertainment N.Y.C. Další prvenství tato deska získá tím, že je první natočená a smíchaná v Abletonu LIVE 6.0.

beat box

V současné době skončila první fáze natáčení a tou byla rytmika a základy (samozřejmě ústy). Ty se poté poslali hostům, aby se mohli připravit a přijít se svou troškou do mlýna. Do této chvíle to byla především záležitost tria Cossiga, Fany, Nasty a občas jim vypomohli kluci z BeatBurgerBandu.

Během volných dnů od natáčení desky ještě kluci zvládnou předskakovat Snoop Dogovi na jeho bratislavské show, vyhrát Beatbox Maraton na největším hiphopovém festivalu Splash či vystupování na letních festivalech, kde společně vystupují jako Beatburger Band nebo Fany a Nasty s jejich zpěvačkou Simonou. Může se vám však stát, že přijedete někam, kde budou napsaní Beatburgerband a objeví se s nimi Fany nebo Nasty nebo dokonce oba? Jak je to možné?  "Fungujeme jako FanyNasty a Beatburger Band samostatně, ovšem když nás vidíte dohromady jsme vlastně Czeck Beatbox Allstars" prozradil nedávno Cossiga pro server Bbarak.cz.

Deska Beat Apetit vyjde letos v září na značce Beam Label a bude pokřtěna 27.09.2007 v Divadle Archa.
 
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika