IAMX v Lucerna Music Baru

IAMX v Lucerna Music Baru

21. 08. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Letos se IAMX už u nás objevili, jenže jejich koncerty by tu mohli probíhat snad každý měsíc a bylo by pořád plno. Tentokrát bude šance si užít Chrise a jeho ansámbl 4.října v pražském Lucerna Music Baru, o den později na brněnské Flédě a 6.října v Zrkadlovém Háji v Bratislavě.
Se svou směsicí dramatického synth rocku, temnotou nabitého popu a spletitě zkonstruované indie taneční muziky pobláznili IAMX evropský hudební trh. Headlinovali festivaly v Rakousku, Belgii, České republice, Polsku a dalších zemích, přičemž si zahráli mimo jiné se skupinami jako Placebo, The Cardigans a Franz Ferdinand.

iamx

Jako elektro-glamový soundtrack k filmu Jana Švankmajera nebo prakticky neuchopitelný hybrid mezi sexy chvástavostí Prince a chladnou a soustředěnou vážností Roxy Music – takovým způsobem IAMX mixuje Chrisovy erotikou nabité vokály s hudbou, která je zuřivá, přesto kontrolovaná. S tak pozoruhodnými kinematografickými písněmi – od waltzového dramatu „President“, přes údernou, sexuálně dravou špinavost „The Negative Sex“ až po nezničitelně infekční synthpop prudké „Spit It Out“ – se deska „The Alternative“ stává právě alternativou čajíčkové hudební scéně, která dominuje éteru. Vezmeme-li v úvahu zuřivé přijetí, kterého se Chrisovi dostává během vystoupení, zdá se, že nadešel čas přesedlat na „Alternativu“.



Když IAMX nastoupili na festivalu SxSW se svou fascinující show, Music industry trade Hits Magazine napsal: „Všichni jsme se dnes shodli, že IAMX měli hvězdné vystoupení.“ Po návratu z vyprodaného amerického turné přijela kapela do Británie a ohlásila vydání v pořadí druhého alba s názvem „The Alternative“.

www.iamx.co.uk

 
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: IAMX

Čtvrtek 4. 10. 2007
Vstup: Online předprodej 400 Kč
Vystupují:
live: IamX
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika