Adoptujte si sedačku!

Adoptujte si sedačku!

02. 09. 2007  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
Kino Světozor, známé artové a premiérové kino v centru Prahy, se v prosinci uzavře milovníkům kvalitní filmové zábavy a na přechodnou dobu budou jeho útroby navštěvovat pouze dělníci a řemeslníci. Počínaje prosincem totiž začne plánovaná modernizace Světozoru, která potrvá několik týdnů.
 Během této doby dojde ke kompletní výměně sedaček ve Velkém sále kina. Ten se dočká i kvalitnější zvukové izolace a promítací plátno v něm bude posunuto blíže k divákům. Modernizací projde i samotná promítací kabina. Zkrátka nepřijdou ani ostatní prostory kina – návštěvníci se mohou těšit na zrekonstruované prostory baru a výstavní galerie, modernizaci neujde ani sociální zařízení kina.

Světozor oslaví v příštím roce devadesáté narozeniny a jeho plánovanou modernizaci tak chápeme jako dárek kinu k jeho významnému jubileu. Největší užitek by ale z nové podoby kina měli mít samozřejmě naši diváci. Ostatně vše, co zde v rámci rekonstrukce proběhne, ať už se jedná o výměnu sedaček, úpravy ve Velkém sále nebo nové sociální zázemí, směřuje ke zvýšení pohodlí diváků Světozoru a zdokonalení jejich filmových zážitků. Rádi bychom zde vybudovali moderní artové kino s kvalitním programem, technickým zázemím, pohodlím a příjemným personálem. Zkrátka kino, které známe zatím jen z jiných evropských metropolí,“ říká ředitel kina Petr Jirásek.

Celý vizuální koncept nové podoby kina se nechal inspirovat slavnými filmovými scénami. Autorkou návrhu rekonstrukce kina Světozor je architektka Marcela Steinbachová (upozornila na sebe mj. rekonstrukcí divadla Komorní scéna Aréna v Ostravě) a její atelier Skupina (www.skupina.or­g).

“Co se týká designu, chtěli jsme po architektovi, aby řešení bylo nápadité, ale nikoli poplatné současným trendům, u kterých nikdo neví, kdy vyjdou z módy. Nechtěli jsme nic, co vás na první pohled ohromí, ale po druhém rozhlédnutí vás začne nudit. Chtěli jsme takové řešení, aby se v něm návštěvníci cítili dobře a zároveň v něm při opakovaných návštěvách měli stále co objevovat. V neposlední řadě jsme chtěli co nejvíce zachovat a očistit to, co zde zbylo z původního originálního řešení. Už teď je jasné, že realizace části návrhu bude vyžadovat ne zrovna konvenční přístup. Při jejich realizaci počítáme se zapojením výtvarníků ze skupiny Jednotka,” dodává k vizuálnímu konceptu Jana Kostelecká, vedoucí projektu Adopce a modernizace kina.

Na modernizaci finančně významně přispěl Státní fond ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie, zbytek finančních prostředků chce kino Světozor shromáždit z vlastních zdrojů i od sponzorů a soukromých dárců. Pro ty je připraven i v našich krajích stále ještě poměrně neotřelý projekt adopce nových sedaček.

Adopce nabízí příznivcům kina Světozor možnost finančně přispět na modernizaci a provoz kina tím, že si zájemci z řad jednotlivců, ale i firem, mohou na dobu 5 let adoptovat svou vlastní sedačku ve Velkém sále kina. Členy spolku adoptivních rodičů pak bude hřát nejen pocit, že přispěli na obnovu svého oblíbeného filmového svatostánku, ale také fakt, že na jimi adoptované sedačce bude zobrazeno jejich jméno.

Mezi dalšími dárky, které adoptivní rodič získává, je také:

# uvedení jména na speciálním panelu umístěném při vstupu do sálů kina a na webových stránkách adopce s možností umístění miniprofilu.

# voucher zdarma (předplatné na deset filmových projekcí dle vlastního výběru a jednorázovou slevu 5% ve filmové galanterii Terryho ponožky). Hodnota voucheru je 900 Kč.

# pozvánky na uzavřené speciální projekce a programy připravované exkluzivně pro adoptivní rodiče.

# pozvánku na slavnostní otevření zrenovovaného kina.

# možnost odepsat si tuto částku ze základu daně.

Prvními členy Spolku adoptivních rodičů a zároveň kmotřenkami a kmotry adopce se stali:

Eva Zaoralová, umělecká ředitelka MFF KV

Helena Třeštíková, dokumentaristka

Magdalena Kožená, operní pěvkyně

Matěj a Petr Formanovi, divadelní šmíráci

Petr Fejk, ředitel ZOO Praha

Petr Zelenka, režisér

Oslovení s nabídkou adopce směřuje nejen k našim věrným návštěvníkům, ale i coby možnost sponzorského projektu směrem k firmám a právnickým subjektům,” uzavírá Jana Kostelecká, vedoucí projektu Adopce a modernizace kina.

www.kinosvetozor.cz

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika