Michael Burian: Pátek si společně užijeme

Michael Burian: Pátek si společně užijeme

11. 09. 2007  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (11)
Jen několik málo dní před očekávanou party In Between Album Tour v T-Mobile Aréně jsme požádali o rozhovor Michaela Buriana, který k nám byl i přes svou aktuální vytíženost vstřícný a naše otázky nám zodpověděl.
První otázka nasměruji rovnou k tvému volnému času. Máš ho dostatek? Kromě hraní po klubech a práci ve studiu stíháš ještě své vlastní zájmy ?
Popravdě řečeno nestíhám momentálně nic jiného. Celý den sedím v kanceláří a věnuji se labelu a managementu, a nebo jsem ve studiu. Doufám, že se to ale brzy změní a na moje zájmy si udělám také trochu času.

Na svém labelu jsi začátkem září vydal další singl Freakin. Nemáš v plánu někdy v budoucnu vytvořit nějakou kompilaci? Když nebudu počítat tvé nově vydané The DVD, tak jsem poslední kompilaci zaznamenal v roce 2004.
O kompilaci zatím neuvažuji. Chtěl bych začátkem příštího roku vydat svoje
autorské album.

Již od doby, co chodím do Roxy (2001), tě znám jako rezidenta párty Zen a následně i Visage, na kterých jsi měl hosty jako Sasha, John Digweed, John Graham, James Zabiela a výčet by mohl pokračovat dále. Myslíš že by jsi mohl prozradit pár jmen, které jsi oslovil, a přijedou dokonce tohoto roku zahrát na Zen?
Mužů prozradit, že 11.10.2007 bude hostem americký talent Blake Jarrell.



Během své kariéry jsi hrál po boku slavných jmen jako je Tiesto, Paul van Dyk, Armin van Buuren a výčet by mohl zcela určitě opět dále pokračovat. Zajímá mě tedy, zda je ještě někdo na poli taneční scény, s kým bys rád vystoupil? Nebo koho bys rád pozval na svoji rezidentní párty?
Těch jmen, které bych rád pozval je hodně a vesměs to nejsou žádní superstar djs, ale mladí talenti jako právě třeba Blake Jarrell nebo Deadmau5 či třeba Dirty South.

Máš nějakého oblíbené producenty, od kterých rád zahraješ tracky na party?
Určitě! Mám rád právě třeba Deadmau5 nebo lidi jako Austin Leeds či Terranova.

Máš ještě nějaký sen z oblasti taneční scény, který sis ještě nesplnil? A vůbec, jaké jsou tvé plány do budoucna?
Mám sny a jsem rád, že je ještě mám. Jsem ve znamení Štíra a tak o nich nerad mluvím. Myslím, že čas vše ukáže.

Jak vnímáš "vymývání mozků" posluchačů rádií či televizních diváků neustálým vnucováním pořadům o mainstreamových stylech. Zajímá mě, zda nepovažuješ styly jako je trance, progressive, hardstyle, atd. za utlačované tím, že jim není dáván dostatečný prostor narozdíl od onoho mainstreamu (r´n´b, rap, hip hop)
Je to obrovská škoda! Na druhé straně je ale poslední dobou znát úpadek
sledovanosti hudebních TV pořadů a mladí neustále více dávají přednost
internetu a hledají si svoji hudbu právě tam. No možná to televizním
dramaturgům někdy dojde a elektronická taneční hudba se do médií zase vrátí.

Jak vnímáš problematiku boje proti tzv. pirátství. Myslíš, že audiovizuální tvorbě škodí příživnici kteří si hudbu stahují? Nebo, myslíš, že by bylo efektivnější předcházet tomu cestou snižování ceny nosičů?
Zcela podporuju prodej hudby přes internet. Vše to ulehčuje a dává možnost být naprosto aktuální. Jsem tedy příznivcem distribuce hudby přes internet, je třeba za ní ale platit, protože nic není zadarmo.

Jaký byl vlastně příběh, který vyústil až ke spolupráci s dosavadním králem DJ´s trůnu, Paul van Dykem? Prozradíš nám ho?
Pokusím se být stručný. Po revoluci jsem hodně cestoval na západ a byl jsem
dost často v Berlíně. Kde jsem Paula poprvé slyšel hrát. Jeho set mě naprosto dostal a tak jsem kontaktoval jeho label a pokusil jsem se ho pozvat k nám do Čech. Paul v té době nebyl mimo Berlín až tak známý, ale české fanoušky si rychle získal. Známé se tedy už přes deset let a to že k nám každý rok jezdí, je hlavně díky naším dobrým vztahům. Jak sám dobře víš, PvD je asi nejvíce bookovaný dj na světě a dostat ho do naší malé země není vůbec jednoduchá věc.

Na co se můžeme v pátek od tebe těšit? Co si připravíš pro tento večer, bude to něco speciálního?
Připravuji se na každý set a nebylo by fér psát, že jsem si speciálně jen na pátek připravil něco speciálního, každopádně se moc těším a doufám, že si to společně moc užijeme. Paul Vám také vzkazuje, že se moc těší a na loňskou party v T mobile aréně vzpomíná ještě dnes.

Jaká je teď tvoje aktuální top 5?
01.Dirty South,MYNC Project- Everybody Freakin- Cr2 records
02.Jorgensen- Untitled – Toolroom
03.Deadmau5 - Faxing Berlin - Mau5trap
04.Robot needs oil - Defected - Olivier_Giacomotto_Remix - Definitive recordings
05.Chris Lake - To The Point - Rising Music

 
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

IN BETWEEN ALBUM TOUR

Pátek 14. 9. 2007
Vstup: Předprodej 600 Kč, na místě 700 Kč
Vystupují:
Paul van Dyk, Angelo Mike, Pacific, Michael Burian
Další informace
11 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

20. 09. 2007 | 14:39:26
+0 | -0

....

u me je Michael Burian nej ceskej Dj....to ze nevyhrava DMA to vubec neva nezalezi na tom jsou dulezitejsi veci nez ziskavani nejakych cen.hlavne ze ho lidi poslouchaj, parej na nej a chodi na jeho party.....jeho set na party s PVD me naprosto dostal!!!nemel chybu....kazdej odsuzuje set PVD ale me se libil...jsem z Mostu a Michal jezdi do mosteckeho Duplexu kde hraje taktez uzasne....ze by delal ze sebe neco vic nez sme my ostatni??no nemyslim si, je uplne normalni chlap....kterej nam vlejva radost do srdce kdyz hraje......skoda ze nemuzu bejt 21.zariv v Duplexu:(

P.S. mama je taky narozena ve znameni Štíra...ale nekdy je jedovata:)

P.S.2 kdyz sem videla fotky z te party s PVD tak me naprosto dosta Michal svejma vousama:)doufam ze je brzy schodi, bez vousu vypada lip:)♥





www.trancovka.blog.cz
Doggy
14. 09. 2007 | 14:55:55
+0 | -0
mám 2 lístky navíc...nechcete někdo??? cena 330 za jeden
Aleš
14. 09. 2007 | 10:16:58
+0 | -0

prevzato z jineho serveru

x-moon -> Michael: Ahoj Michale. Znam te z dob Elektromajka a moc ti fandim. Resp. jsem ti moc fandil. Bohuzel v soucasne dobe mas pravzlastni moresy a chovani, ptam se proc? Je to tvym manazerem, o kterym si kazdy mysli sve? Proc uz nejsi "v pohode" jako driv. Nebyl problem s tebou pokecat, proste nic, ted ano. Takze prvni otazka: proc jsi tolik zmenil sve chovani? Druha otazka ohledne tveho stylu hrani. Nejde si nevsimnout, ze velmi kopirujes PVD, gesta, hudba, dokonce i sluchatka a ableton. Mozna to je smesny, ale my lidi to vidime. Proc si hrajes na PVD? A posledni otazka: Hudebne jsi byl vzdy no. 1, ted opravdu uz ne...ani nevyhravas DMA...proc myslis ze to tak je? Mimochodem, doby tvych Madonny a dalsich je pryc....velka skoda.

Michael: ahoj x-moone, skoda ze jsi nenapsal svoje prave jmeno, z tveho prispevku jsem vycitil ze se asi zname osobne. no nevadi, pravzlastni moresy a chovani...hm mozna by jsi mel byt konkretni, nevim co si mam pod tim predstavit. Manazer - nemam manazera, mam svoji firmuv ktere pracuje team lidi a jako management pracujeme vsichni jako celek. nikdy za me zadny manager nerozhodoval a ani to nehodlam menit. Pokecat se mnou, na akcich se mnou vzdy keca spousta lidi, fanousku, ktere vidim poprve a nemam s tim problem a tak pokud se mnou nemuzes pokecat ty , bude mozna problem na tve strane.mozna ze si chces pokecat v prubehu meho hrani, to bohuzel ale neni mozne , musim se soustredit na hrani coz je zcela logicke. pred a nebo po setu jsem jeste nikdy nikoho neodmitl, kdyz mi chtel neco zdelit a nebo se chtel na neco zeptat. Co se tyce tve domenky ze nekoho kopiruju, prosim te to snad nemyslis vazne. Sluchat sony, pouzivam pres 15 let, ableton pouzivam protoze je skvely program a pouziva ho 1000 djs na svete. jeden z prvnich byl treba Sasha a tak bych klidne mohl napsat ze PvD kopiruje Sashu, protoze zacal Ableton taky pouzivat.


13. 09. 2007 | 12:38:09
+0 | -0

-_-;;

hardstyle a jumpstyle proboha ne, jen to neee! :D
achayo
13. 09. 2007 | 08:16:41
+0 | -0

Mlejnek

Je vážně zvláštní, jak dlouho už se o tom mluví, že tu chybí celé hudební styly. Že se promotéři drží u zdi a nechtějí se spálit se dá pochopit, jde jim o holé zadky, ale je to jen další smutný důkaz, že klubová taneční scéna opravdu neexistuje, jen její střípky, které nesou. Změní se to?
Starf
13. 09. 2007 | 00:27:22
+0 | -0
za jump a hard se taky primlouvam, neznam lepsi hudbu na party... fakt me mrzi, ze za tim musim jezdit do zahranici :|
Til (NL)
12. 09. 2007 | 21:24:19
+0 | -0
taky mam rad Paula a doufam ze bude hrat jako v Zurychu.

a jestli tu neco chybi????

co treba jumpstyle!!!! zkuste si to deset minut je to bomba
k(L)uK
12. 09. 2007 | 19:42:31
+0 | -0
Samozřejmě že Live hraní berou rozumní lidé trochu s nadhledem...Stačí pár Samplů předem nachystaných, Ableton live a hudba se tvoří sama":)Sám Burian hraje přes Ableton 6...Já tohle hraní neuznávám, jsem věrný vinylu.)

BTW:Co já vím tak od Paula se určitě dočkáš Progressive Trance-u, protože poslední dobou už Paul není typickej Trance-ař (:)) jako byl dřív..trochu to přiostřuje..samozřejmě taky záleží jakou bude mít náladu a jací budou Party People
Hugoboss
12. 09. 2007 | 19:21:16
+0 | -0

Go Go Progressive!!!

V poslední době tomuto stylu přicházím více a více na chuť, dřív to býval již zmiňovaný trance... Trancu už bylo myslím až až, takže doufám, že to nebude samá laciná melodie, ale pořádnej nářez s trochu undergroundovým nádechem... Jsem velkej fanda Buriana a Paula a tak doufám, že mě nezklamou...
Zdenek
12. 09. 2007 | 19:03:57
+0 | -0

souhlas s klukem

PVD neni kral ani nahodou. Trance je moda a trend. Nejlepsi jsou ty PR keci, jak prakticky sklada pri jeho hrani hudbu live. Jasny. Kdo videl, ten vi :)) Ano, je to hvezda a top hvezda, to je bez debat. Producent, ale jakej, je otazka nazoru.

Hardstyle tady fakt chybi.

k(L)uK
12. 09. 2007 | 18:50:36
+0 | -0
1.)Paul Van Dyk není král DJS a nesedí na trůnu...

2.)Hardstyle není utalčován, tady se v podstatě ještě ani neobjevil a Trance tady myslím už slušné základy má , sice meně než progressive ale má

3.)SVEN VATH RULLEZ
SOUTĚŽTE
Paul van Dyk - 14.9.
5 x 1 volný vstup
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika