Recenze C-dj Gemini ICDJ

Recenze C-dj Gemini ICDJ

17. 09. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Recenzi provedl PHILIP T.B.C., techniku zapůjčila prodejna pro dje Maxistore.
Dnes se mi dostal pod ruce krásný designový c-dj Gemini ICDJ, který by se vzhledem mohl jistě porovnávat s kdejakým „miss“ c-dj, ale bohužel jak tomu tak bývá, design není vše a funkčnost trošku pokulhává.

Hned první věc která mě u tohoto výrobku trošku překvapila, bylo nastavování cue bodu. Dodnes je mi záhadou, proč už se všichni výrobci c-dj přehrávačů nedomluvili a nedělají tuhle nejzákladnější funkci stejným způsobem. Pokaždé, když se mi dostane do ruky nějaký nový c-dj, tak mi přijde, že to má zase jinak vymyšlené, aby se odlišil, ale pro spotřebitele je to dost matoucí. Já se skoro vždy musím dívat do návodu, jak že se to u kterého výrobku ten „cue“ bod nastavuje. Jednou jsem se dokonce setkal se situací na akci, kdy jeden velice zkušený rakouský dj a producent nemohl za boha přijít na to, kde se u c-dj od Technics nastavuje „cue“ bod, protože byl zvyklý na Pioneer a trvalo dobrých 20 minut než jsme na to přišli a párty mohla pokračovat. Takže jak je to u Gemini? Pustíme play, v místě kde chceme dat cue bod zmáčkneme pause, až do teď to zní logicky, po té ale MUSÍME i kdybychom to měli přesně, doladit pozici jog wheelem nebo tlačítkem pro hledání ve skladbě „search“ a po té znovu pustit play. Teprve po těchto všech úkonech máme nastavený „cue point“ a můžeme ho začít používat. No není to jednoduché? Ale abych Gemini nekřivdil, tak se to asi snažila nějakým způsobem zjednodušit a proto je tu tlačítko „single“. Pokud totiž tohle tlačítko jednou zmáčkneme, tak se aktivuje funkce „auto cue“, což v praxi znamená, že když nám jedna skladba dohraje, automaticky se „cue“ bod nastaví na začátek další skladby, což je sice hezké, ale ne vždy praktické. Pokud tlačítko „single“ zmáčkneme podruhé, aktivujeme funkci „continuous“ což není nic jiného, než že nám skladby hrají plynule jedna za druhou. Samozřejmě pokud je ale na cd na začátku nebo konci skladby ticho, tak se zahraje i to. A pokud ho zmáčkneme potřetí, tak se vracíme do základního nastavení.

C-dj Gemini ICDJ

Co se týče zobrazování na displeji, tak zde vidíme číslo tracku+celkový počet tracků, velikost nastavení pitche a čas. U zobrazování času si můžeme vybrat klasicky mezi „normálním“ během času, odpočítávání do konce skladby a nebo odpočítávání do konce CD. Asi jediná funkce která je tu tak nějak navíc než má úplně základní c-dj, je funkce „loop“. Což jsou tří tlačítka: loop in, loop out a reloop. Loop in označuje začátek smyčky, loop out konec smyčky a reloopem ji můžeme opakovaně přehrávat nebo ji nechat ať se automaticky přehrává sama a pomocí tlačítka loop out z ní vyskočit. U pitch kontrolu máme již standardní táhlo nebo tlačítka + a -. Zde si můžeme vybrat mezi rozsahem +-4, +-8 a +-16%. Bohužel musím říci, že když jsem zkoušel mixovat, tak mi přišlo, že jak jog wheel, tak pitch reagovali trošku opožděně, takže jsem měl trošku problém, ale dá se předpokládat, že jde o zvyk a člověk se s tím naučí pracovat. Samozřejmě na scratchování z tohoto přístroje můžeme zapomenout, tuhle funkci to prostě neumožňuje a jog wheel slouží pouze k dolaďování rychlosti při mixu nebo při hledání „cue“ bodu. Asi poslední věc o které bych se zmínil je číselná klávesnice, která je mezi displejem a jog wheelem. Nejdříve jsem si myslel, že si budu moct z přehrávače zavolat, ale nemohl jsem najít sluchátko a tak jsem se podíval do návodu a zjistil jsem, že to slouží buď k přímé volbě tracku a nebo k naprogramování pořadí po sobě hrajících tracků. Takže žádný volání do ciziny zadarmo, škoda. Abych nevynechal co je zde za výstupy, tak tu máme jeden chinchový line out a jeden digital out a to je vše.

Co říci závěrem? Pokud se podíváme na poměr výkon/cena, tak to asi tak zhruba odpovídá. Kdyby si někdo chtěl koupit c-dj na „blbnutí“ doma a nebo úplný začátečník na učení, tak můžu doporučit. Bohužel ale pro profesionální použití bych to příliš neviděl a musím říci, že zde rozhodně zvítězil design na kvalitou.

C-dj Gemini ICDJ with CD

Gemini ICDJ je možné zakoupit za akční cenu 8 049,- v prodejně Maxistore . Další recenze dále najdete na www.maxistore.cz, www.shadowbox.cz a www.techno.cz Uvedenou techniku je možné vyzkoušet přímo v prodejně nebo koupit (i na splátky) v Maxistore ,Bořivojova57, Praha. Email: x@maxistore.cz Tel.: 222 722 999

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika