Unique 3 v rozhovoru

Unique 3 v rozhovoru

18. 09. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již tento pátek zavítá na Flédu oblíbený breakbeatový večírek Join Session. Jeho headlinerem tentokrát bude londýnská legenda zlámaných beatů Unique 3. Trochu z minulosti, současnosti i plánované budoucnosti Unique 3 se dočtete v exkluzivním rozhovoru.
Mohl by jsi ve stručnosti popsat svoji hudební karieru, co bylo před Unique3, jak jste se dali dohromady?

Když mi bylo 17, pracoval jsem jako ochranka v klubu. Dj, který tam hrával 5x týdně se většinou tak opil, že nebyl schopen hrát. Jednou dokonce usnul na gramofonu. Majitelé klubu mě požádali, abych šel hrát jeho desky když se to stane. A tak jsem začal s Djingem :-)

Vídáš se ještě s klukama, se kterými jsi vystupoval dřív jako Unique 3, jak vnímají tvůj comeback?


Stále spolupracuji se dvěma vokalisty z dřívějších Unique 3 a jim se nové album moc líbí.

Unique 3 - Music Melody (1990)

Všeobecně se váš projekt označuje jako revoluční, který ovlivnil mnoho nastupujících stálic dnešní taneční hudby. Rád bych věděl, kdo ovlivnil vás, příp. Co jsi poslouchal když ti bylo sedmnáct :)?

V 17-ti jsem poslouchal Ska, 2-Tone, Reggae, Disco a počátky Electra. Asi jsem byl ovlivněn všemi těmito styly, no vlastě pořád jsem.

Život Djs, motání se kolem parties a festivalů je přece jenom trochu odlišný od klasického způsobu života. Ty se v tomto prostředí pohybuješ už pěknou řádku let. Zvolil by jsi stejnou životní dráhu, kdyby si věděl, co všechno tato práce a zábava obnáší?

Ehmmm...Nejsem si jistý. Je to obrovská zábava, ale bojím se že moje tělo to jednou nezvládne. Už za ty léta zažilo hodně...:-)

Z tvé hudby je stále cítit „syrovost“ elektronické hudby devadesátých let, přitom však se současným zvukem? Jakým způsobem Tě ovlivňujě vývoj techniky kterou se dneska hraje a tvoří elektronická hudba, a jak k ní přistupuješ.

Musel jsem se naučit nové studiové techniky abych dokončil nové album Invasive signals a taky nový software. Není to moc těžké, ale strávil jsem na tom 3 měsíce. Technologie se hýbe dopředu a pokud chceš uspět, musíš se učit.

Překvapilo tě, že se tvým singlům příp. Zdařilým remixům tvých singlů vede tak dobře. Myslím, že např. Na Beatportu jsem je pravidelně vídal v top 10?

Tak to jsem absolutně nečekal. Jsem moc vděčný, že se lidem nové desky Unique 3 líbí a že jsou v Top 10 a v playlistech. Muj label Fat! Records je skvělý!Udělal obrovský kus práce

Byl jsi někdy v ČR? Máš představu, co Tě čeká?

V ČR jsem nikdy nebyl a jsem nedočkavý. Moc se těším na Vaše studené pivo a krásné slečny (Ale neříkejte to mé ženě :-)

A naopak, co můžeme očekávat my?

Hutný elekrický Dj set co rozseká střechu klubu!!! Bude plný breaků , bassů a dirty electra!!!

Poslední otázka. Co plánuješ dál? Máš ještě nějaké vlké skryté cíle nebo už se chceš prostě jen bavit hudbou?

Právě sestavuji materiály na nové tracky a také připravuje Live show na léto 2008. A skryté cíle? Dále jezdit po světě a pít studené pivko a okukovat holky jako v ČR.

Unique 3

Odkazy:
www.unique3.info
www.myspace.com/uniquethree
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

JOIN SESSION

Pátek 21. 9. 2007
Vstup: Předprodej 120 Kč, na místě 150 kč
Vystupují:
Unique 3, Deadly Vipers(Akira, Anakin), Naturprodukt(Live), Manack, Flesback, Yak, Miky, Dworak
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika