Tube-Tech: V hudbě se pohybujeme asi 20 let

Tube-Tech: V hudbě se pohybujeme asi 20 let

21. 09. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (3)
Sami sebe tito tři zkušení hudebníci označují za pravé „pankáče“ techno music. Jejich nejznámější hity The End (vydali jej jako poctu klubu Palazzo, který byl uzavřen), či Riders On The Storm, vychází dodnes, a to ve více než 25 zemích světa. Přečtěte si rozhovor.
Slyšeli jste už někdy skutečnou techno kapelu? Máme tím na mysli zpěváka, kytaristu a soundmakera. Bývalí produkční slavného techno klubu Pallazo, zpěvák Alex Denton, kytarista Joachim Muno a soundsystemer Udo Niebergall, jsou známí hlavně díky hitům The End, Riders On the Storm či Walk the Line. Na Apokalypsu si připraví směs skladeb jak starších, tak i těch nejnovějších, které jsou zařazeny na jejich posledním albu Electric Wildness, které vyšlo teprve před pár měsíci. Na speciálně upraveném podiu se vám představí kapela, jejíž show a profesionální live koncert není třeba zbytečně dlouho vychvalovat.

tube-tech

Ahoj, Apokalypsa Let´s Go Techno se již blíží a proto je čas vyzpovídat vás z několika otázek. Můj první dotaz bude již tradiční – jak se máte, na čem momentálně pracujete a vůbec, co je u vás v tuto chvíli nového?

Muno: Ahoj. Máme se skvěle a jsme doslova nadšení, že můžeme vystoupit na Apokalypse.

Denton: Opravdu z toho máme radost, už jsme o této akci hodně slyšeli, všichni kolem nás na ní hráli a my pořád nic… Fakt nás pozvání moc potěšilo a vážíme si ho. A hlavně – už se nemůžeme dočkat listopadu!!!

Udo: V současné době často vystupujeme, ale děláme si i prázdniny. Přece jenom už to také potřebujeme Já jsem se před několika dny vrátil z Los Angeles, také jsem navštívil Burning Man Festival v poušti v Nevadě, bylo to naprosto neskutečné!

Léto už máme za sebou – jak jste ho strávili, kde všude jste vystupovali?

Muno: V srpnu jsme hráli na Love Parade v Essenu v Německu. Byl tam více než 1 milion lidí, bylo to skvělé, ale nejlepší vystoupení, které jsme toto léto měli, bylo v Sopronu na Volt Festivalu. Vystupovali jsme zde společně s Prodigy, Korn a mnoha dalšími víceméně rockovými skupinami – to pro nás bylo trochu nezvyklé, ale publikum bylo naprosto fantastické a myslím, že se mu naše show líbila.

Denton:
Také jsme hráli ve Španělsku, Rakousku, Itálii a v Maďarsku. Mezi hraním jsem si jinak užíval léto, cestoval jsem na svém Chopperu po Německu… Teď když přichází zima je mou novou „hračkou“ (tedy vedle mé přítelkyně) XBOX360.

Zkuste mi v krátkosti říct něco o vaší skupině – jak jste se dali dohromady, jak dlouho už společně vystupujete a kdo vlastně přišel s myšlenkou založit „techno kapelu“?

Udo: Tube-Tech má tři členy – Dentona (zpěv), Muna (kytara) a moji maličkost (soundsystem) Muno: Udo a já se v oblasti elektronické hudby pohybujeme asi od 20 let, i když z počátku se naše činnost více než na vystupování soustředila na práci ve studiu. Mimochodem, název „Tube-Tech“ pochází od názvu zesilovače, který jsme v našem studiu používali. A myslím, že název docela sedí, protože stejně jako zesilovač, tak i my se snažíme přinášet ten „maximální sound“, který dokážeme vytvořit.

Denton: Já se dříve pohyboval v trochu jiném hudebním odvětví, a to v oblasti metalu a rocku. Ale nikdy jsem se nebránil zkusit něco nového, tedy pokud jsem viděl, že to má smysl a že by to mohlo mít úspěch. A takový pocit jsem u Tube-Techu měl. Líbila se mi myšlenka zkombinovat rock a techno.

Jak by jste definovali svůj sound – pro někoho, kdo vás nikdy neslyšel, může být možná obtížné představit si „techno kapelu“. Co tedy od vás můžeme na Apokalypse očekávat? A jaké nástroje a technické vybavení ke své show používáte?


Udo: Ve studiu používáme velmi široké spektrum technického vybavení, software i hardware. Je to téměř všechno, co dnešní trh nabízí – Apple, Ableton, Logic, Plugs atd… Vše je pak doplněné o kytaru a zpěv Dentona, což si myslíme, že dělá náš sound ojedinělým.

Muno: Náš sound jednoduše charakterizujeme jako „Independent techno“, tedy jako určitou nezávislou podobu techna – specifický, melancholický zpěv Dentona za doprovodu kytary a pumping techna.

Vaše hity „The End“ a „Riders On The Storm“ jsou skutečné legendy a určitě mi dáte za pravdu, že je zná snad každý. Co vám tyto skladby přinesly z hlediska posunu v kariéře?


Muno: Většina skladeb, které vznikly z naší společné produkce, jsou skutečné originály. Ale naše výše zmíněné dva hity (The End a Riders On The Storm) byly už hity ve svých původních podáních. Když jsme tyto dvě skladby předělávali, bylo pro nás podstatné, abychom nezničili základ těchto skladeb, ale abychom z nich vyzdvihli jejich půvab. Prostě jsme jenom ke staré skladbě přidali více elektronický sound.

Denton: Já jsem měl tyto dvě skladby rád už velmi dlouho, ještě mnohem dříve, než vznikly jejich Tube-Tech remixy. Originály od The Doors jsou prostě klasika. The End je velmi depresivní a smutná píseň, plná temných pasáží. Naše verze je také poměrně temná a smutná, ale lidi baví a to je pro nás podstatné. A je skvělé, když víme, že mnoho DJ´s si naši skladbu oblíbilo a používá ji třeba jako ukončení svého setu.

Vaše album „Electric Wildness“ vyšlo v květnu tohoto roku – chystáte teď nějaké další album? Jaké jsou vlastně vaše plány do budoucna?

Denton:
Album „Electric Wildness“ je směsí několika různých stylů, které nás během naší kariéry ovlivnily. Toto album je zkrátka shrnutím určitého období naší práce. Do budoucna máme mnoho nápadu a myšlenek, které bychom rádi zrealizovali, ale chce to čas. Ono jen vytvořit jeden dobrý track trvá dost dlouhou dobu. Nové album tedy určitě vydáme, jen v tuto chvíli nemůžeme přesně říct, kdy to bude. V tuto chvíli momentálně pracujeme na house remixu naší skladby „Being Boiled“.

Udo: Po vydání alba „Electric Wildness“ jsme se rozhodli dát si krátkou pauzu s produkcí – přece jenom příprava tohoto alba nám zabrala více než jeden rok. Ale další nový track nám má vyjít už příští měsíc a na začátek příštího roku chystáme vydat novou verzi „The End“, takže myslím, že rozhodně nezahálíme.:)

A moje poslední otázka, která bude vaše fanoušky na Apokalypse určitě zajímat.:) Zůstanete po vašem vystoupení na party a budete se bavit s ostatními? Co vlastně rádi pijete?

Udo:
Samozřejmě, že zůstaneme na party – that´s the way we live until – The End – my friend!!!:) Muno a

Denton: A co rádi pijeme? Jack Daniels – a prosíme víc, než jen jednu láhev ;)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA LET´S GO TECHNO

Pátek 23. 11. 2007
Vstup: Online předprodej 369 Kč, na místě 479 Kč
Vystupují:
Chris Liebing, Tube-Tech, Brian Sanhaji, Boriqua Tribez, Boris S, Mayla, The Keeper & Steen, Michal Poliak, Jerry, Misa Salacova, Golpe,Roman Hyde, Adam N, Martin Gredner, No Money, Ringo, Ian Void
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
M.E
24. 11. 2007 | 19:37:45
+0 | -0
Nejhorsi zazitek v mem zivote
cool m
23. 09. 2007 | 21:05:58
+0 | -0

soulbass

hm, pro me bylo teda vystoupeni tube-tech na tdk 05 uplne nejluxusnejsi zazitek :))
soulbass
23. 09. 2007 | 19:39:55
+0 | -0
jako nezní to špatně,ale jako provedení koncertu bylo na TIME WARP 05 pěkná nuda :x
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika