Diome: V Brně se většinou dobře bavím

Diome: V Brně se většinou dobře bavím

24. 09. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Možná tím úplně nejúspěšnějším vývozním artiklem Plzně je DJ Diome. Ten se v Brně představí během krátké doby hned 2x - za týden na Elektře na Flédě, v polovině října v Perpetuu na nové klubovce Musikfarben. O létu, vlastní akci, hudebních snech a o Brnu je následující rozhovor.
Ahoj Vašku, během jednoho měsíce si Tě Brňáci užijí ve dvou klubech, na dvou akcích. Jaké máš vůbec vzpomínky na moravskou metropoli?
Ahoj.. Je to pro mne poměrně vyjímečná věc, zahrát si v Brně dvakrát v jeden měsíc. Z toho je jasné, že do Brna až tak často nejezdím, ale když už tam jsem, tak se většinou dobře bavím. Musím ale také dodat, že ne vždy jsem měl štěstí na dobré párty. Ale nevzdávám to.

Festivalová sezona je za námi. Jak sis ji letos užil?
Upřímně.. Letos nic moc. Jednak jsem si na moc festivalech nezahrál a druhak mne ani jeden tolik nelákal, abych se dokázal zvednout od počítače a jel se podívat. Z těch co jsem letos navštívil, budu asi nejdéle vzpomínat na Festiwal Nowa Muzyka v polském Czieszině.
 
Je mi jasné, že Tvému vkusu se tady nepodařilo vyhovět asi nikomu. Co za jména by do Česka například musela přijet, abys opustil počítač? :-)
Uff, je toho moc. Namátkou nastřelím pár jmen. Potěšil by mistr Lindström i s kolegou Prins Thomasem, opět bych si dal Herberta, klidně i s Big Bandem, Erlend Oye s kapelou i bez. Když zalovím v dalších vodách, tak bych ocenil Erola Alkana, Justice, slibované Digitalism, etc. Jak říkám, je toho fůra. Díky bohu aspoň za Spirit Catcher v Roxy.


diome

Hezké, snad se tedy dočkáš. Jak bylo už napsáno, vracíme se do klubů. Ty v jednom plzeňském (PH+) pořádáš večírek Fresssh!, kde zahrála už spousta kvalitních jmen. Co plány do budoucna? Chystá se nějaká novinka? Neplánuješ někoho z Tebou zmíněných jmen?
Mnoo.. Rád bych jednou v PH+ někoho z nich viděl, ale obávám se, že rozpočet by to nedovolil, alespoň prozatím. :-) Co se týká plánů, tak hodlám pokračovat v tradici party Fresssh!, tedy vozit do Plzně lidi, kteří tu ještě nebyli a snažit se tak osvěžovat hudební povědomí místní mládeže. Netuším, zda se to daří, ale návštěvnost neklesá, a to považuji za pozitivní ukazatel.

Když už mluvíš o plzeňské mládeži. Co u ní momentálně hudebně vede? A jak vůbec Plzeň celkově? Je pořád kam vyrazit?
Víš, že sám nevím. Plzeň je teď taková rozpolcená. Pryč jsou doby, kdy se masivně chodilo na techno a kdy na house party přišlo 200-300 lidí co věděli, na co přišli. Tato generace se už vybouřila a teď se to hodně rozmělnilo a každý poslouchá něco jiného.

Ok, pojďme tedy na východ. 28. září se představíš na brněnské Elektře po boku rezidenta Orbitha a headlinera ze Slovinska, Valentina Kanzyaniho. O Elektře už jsi, předpokládám, slyšel. Co říkáš na koncept této akce, klub Fléda, hosty minulé i aktuální?
Jistě že slyšel.. Elektra je jedna z mála nocí, kterou pravidelně sleduji, byť jsem ještě ani jednu na Flédě nenavštívil. Je to z Plzně malinko z ruky. Koncept je myslím velmi dobrý, jinak by si asi Elektra nevytvořila takové renomé. Co se týče hostů, pak pro mne byl asi nejzajímavější Vitalic, ale rád bych si poslechl i Da Fresh. Valentino Kanzyani je pro mne momentálně velká neznámá, pamatuji si ho ještě z dob, kdy dělal takové to techno pro mladé kluky. Jeho současná produkce mne míjí, ale tipuju, že bude hrát něco jako electro-minimal-techhouse.

Myslím, žes to trefil naprosto přesně. Elektra konečně nabírá na obrátkách, co se zahraničních hostů týká. Ty jako odborník, bys určitě mohl nějaká jména doporučit. Kdybys byl ty dramaturgem noci, koho bys pozval i s ohledem na to, aby akce neprodělala? Mně přijde celkem těžké, skloubit obě stránky - jistotu plného klubu a osvětu v lineupu zároveň.
Určitě je to velmi těžké. Osvěta většinou moc nevydělá a naopak. :-) Netuším, jak je na tom Elektra s rozpočtem a jaké hosty si může dovolit, každopádně bych si troufl oslovit již zmiňované Digitalism, kteří už u nás mají slušné jméno a zároveň by ještě potřebovali trošku té osvěty. A nevím proč, ale taky mne napadl skotský monoprojekt Mylo, který by z Flédy zaručeně udělal jedno z nejšťastnějších míst na zemi. Od věci by nebyly ani projekty jako Boys Noize, Rex the Dog nebo dj Busy P a jeho parta z Ed Banger.

Uvidíme. :-) Teď se přesuňme o několik ulic blíže hlavnímu nádraží. V Perpetuu 19. října zahraješ na nové klubovce Musikfarben se zástupcem labelu Sonar Kollektiv, projektem Skwerl (a o den pozdeji v opavském klubu Mrkev). Sám vím, že zmíněné vydavatelství také patřím k tvým oblíbeným. Setkal už ses se Skwerlovo produkcí, popř. víš, co od klubovky hudebně čekat?
Vím, co čekat, protože tam budeme hrát my dva. U Skwerla už si nejsem tak jistý, ale pokud mám vycházet z jeho produkce, pak to bude inteligentní deep house, říznutý detroitem a jazzem, a to je moje krevní skupina.

Podruhé trefa! Pojďme do závěru.. Víš o některé ze svých desek, že ji vezmeš na oba dva večírky?
Nedávno jsem přesedlal na Serato Scratch, takže už u sebe nosím všechno a kamkoliv, což mi maximálně vyhovuje. Ale skoro s jistotou můžu říct, že na obou akcích zahraju Third Knife od The Youngsters, sedne jak na Flédu tak do Perpeta a s velkou pravděpodobností dojde i na Galactica od Tam Coopera v remixu od Jimpstera.

Fajn, nezbývá, než se těšit :-) Díky za Tvůj čas!
Já díky za fajn otázky a budu se těšit na obě akce.

Ptal se Click Joe
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA

Pátek 28. 9. 2007
Vstup: Předprodej 200 Kč, na místě 250 Kč
Vystupují:
Valentino Kanzyani, Orbith, Diome, Fedor, Tommy, Tommi Vega, Shala, Louis Elio
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
vector
26. 09. 2007 | 13:20:57
+0 | -0
držím palce a ať se tě to pořádně roztáčí Vašku.
SOUTĚŽTE
Soutěž s Elektrou - 28.9.
1. cena: 1 x Parfem Fahrenheit nebo Sunheat, Triko Elektra a 1 x 2 vstup, 2.cena: Triko Elektra a 1 x 2 vstup, 3.cena: 1 x 2 vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika