Mayla: Postrádáte dobré, slovenské techno?

Mayla: Postrádáte dobré, slovenské techno?

30. 09. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Djane Mayla se dostává na Apokalypsu po 7 letech svého vystupování. Velmi často jí můžete vidět a slyšet v battle setech s Tokym, Loktibradou či českou Nikou 77. Mayla prezentuje typické slovenské breakz techno, a to podané s ženskou elegancí a noblesou.
Začnu zlehka... V jednom rozhovoru ke tvému vystoupení u nás v Jižních Čechách jsi mluvila o svých plánech sjíždět Vltavu. Tak co, klaplo to? Jaké jsi vlastně měla léto?
Ahoj…vidím, že se na své hosty poctivě připravuješ tak tedy, splavování bylo super jako vždy, jen škoda, že se i tato skromná a pohodová záležitost stala už natolik komerční, že sebou přináší kopec lidí (nezasvěcených do vodáckého života), kteří si toho hodně odnáší (lodě, pádla, osobní věci). Léto bylo výborné, nejraději bych ho měla 365 dní v roce.

Jsi jednou z mála djek, ať už budeme mluvit o slovenské, nebo československé scéně. Neodpustím si otázku, mají to slečny v této branži všeobecně lehčí? Pokud ano, proč vás není trochu víc?
Tato otázka mě asi nemine při žádném rozhovoru. A ano, tvrdím, že možná mají jednodušší start, ale o to je na ně vynaložená větší kritika. Možná proto, že ne každé ženě je technika blízká, ale setkala jsem se i s tím, že jsme v djingu brané jako atraktivní konkurence, kterou je třeba držet bokem.

mayla

Můžeš se prosím blíže představit? Zajímá mne, kdo se o tebe stará, jaký styl hraješ, kde všude jsme tě mohli slyšet a podobné PR informace :o)
Ujal se mě Standa booking pod vedením Braňa Krča. Vidět a slyšet jste mě mohli v České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Polsku, nebo na Ukrajině. A hraji (nejen) dynamickou, rytmickou a hlubokou slovenskou produkci.

23.11.vystupuješ na Apokalypse v Brně. Znáš tuto akci? Jak se těšíš?

Znám, jakby ne! Dobrý prostor, atmosféra a vytříbený line-up. Už se moc těším na všechny lidi, co přijdou.

Co říkáš na line-up tohoto dílu? Chris Liebing, Tube tech, Boris S... Koho z nich si chceš určitě poslechnout?
Line-up je opět lákavý. Těším se na Chrise, ale i na Borise S., kterého jsem nestihla v Trenčíně. Tube Tech mě také nenechává chladnou.

Když jsme u toho poslouchání, jak si užíváš party, pokud na ní hraješ? Jsi profík, který si odehraje svůj set a zmizí v backstagi, nebo si užíváš s lidmi? Kdy naposledy jsi se na akci opravdu bavila?
Party, na kterou se chystám, si samozřejmě snažím co nejvíce užít. Bylo by to nepochopitelné, vždyť je to hlavně o zábavě. Profesionalita DJe není v tom dohrát a „zalézt“, ale být na akci pro lidi, kteří ho přišli povzbudit. Na tvoji druhou otázku odpovídám – jak kdy. Roli v tom hraje moje konkrétní fyzické rozpoložení, ale tak…většinou to střídám. Chvíli v backstagi a v tišším prostředí komunikace s kolegy, no, nevyhýbám se ani tancování v davu lidí na parketu, navíc, když DJ dobře hraje.

Pověz mi ještě, jak jsi se dostala ke hraní. Měla jsi nějaké vzory? Někoho, kdo tě výrazněji ovlivnil? Co třeba legendární Slováci Toky, Dalo, Tibor, Boss?
Můj bývalý přítel pracoval a příležitostně hrál v jednom elektronickém klubu. Často jsem ho z nudy pozorovala a brzy, i v rámci zvědavosti, jsem se o hraní pokoušela. No, když se mi v jednom momentu (a ani nevím jak) spojily dva beaty v jedno…celkem mě to uchvátilo. To bylo i podnětem přijít tomuto „hudebnímu nástroji“ blíže na kloub. Jasně, že mě ovlivnili a byli mi vzorem. Jsou to přesně ti, které jsi uvedla v otázce.

Nebudu se tě ptát na první hraní, ale zajímá mne tvá úplně první party. Vzpomínáš si? Napadlo by tě tenkrát, že bys někdy stála na druhé straně?
No, je to už deset let, ale pamatuji si, jako by to bylo dnes. Na seznámení s tak kouzelným hudebním stylem se jen tak nezapomíná. Své v tom zahrálo i atypické (katakombové) provedení klubu, který dal této hudbě a mému poznání celkově nový rozměr. A že jednou budu stát za pultem by mě tenkrát určitě nenapadlo.

Čím to je, že jsi se objevila v line-upu Apokalypsy?
Neměla bych ti takovou otázku spíš položit já? :o) Buď to bude tím, že v Čechách postrádáte dobré slovenské techno…? A nebo je to tím, že ti nejlepší Slováci už na Apokalypse hráli, tak jsem teď na řadě A i kdyby to nebyl ten pravý důvod, tak to nevidím jinak, než že jste si mě pozvali kvůli mé samotné šikovné maličkosti.

Kdybys měla vystoupit na akci, která je pro tebe hodně důležitá, ale přišla o desky, byla bys ochotná zahrát z cizího kufru? Pokud ano, zvládla bys jakýkoliv styl?
Pokud by nebyl pořadatel proti, tak určitě ano. Je to jako s jízdou na kole - když umíš míchat, umíš zahrát cokoliv.

Co je vždy charakteristické pro tvé sety? Máš nějakou desku, která by jejich momentální zvuk nejlépe vystihla?
Když hraju na začátku akce, tak hraju „prázdnější“ desky a postupně zvuk zhušťuji. Tak, aby to pro mě bylo charakteristické. Lámavost, dynamika, hloubka … Mad Eye – Adam Beyer & Henrik B, Olga+Jozef atd.

A na závěr taková trochu osobnější otázka. Jsi zvyklá využívat své ženské zbraně? V komunikaci s publikem, s ostatními djs a podobně:) Jaké to je být slečna za gramofony?
Ne, nemám to v povaze, to už musí teprve něco být, když nějakou zbraň vytáhnu. Je to jako být bohyní na Olympu
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA LET´S GO TECHNO

Pátek 23. 11. 2007
Vstup: Online předprodej 369 Kč, na místě 479 Kč
Vystupují:
Chris Liebing, Tube-Tech, Brian Sanhaji, Boriqua Tribez, Boris S, Mayla, The Keeper & Steen, Michal Poliak, Jerry, Misa Salacova, Golpe,Roman Hyde, Adam N, Martin Gredner, No Money, Ringo, Ian Void
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
mun
01. 10. 2007 | 14:15:56
+0 | -0
ne
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika