Bubbles: Párty o bublinkách a bubíncích

Bubbles: Párty o bublinkách a bubíncích

04. 10. 2007  |  Autor: Ondra  |  Komentáře (7)
Proč takové divné označení? Za prvé Olomoucká párty Bubbles měla s bublinkami opravdu co dočinění a za druhé se zde jako hlavní hvězdy představily Filterheadz - belgické bratrské duo, které si zas perfektně rozumí s elektronickými bubínky. Jak jsem tuhle párty viděl já se dočtete v reportu.
Olomouc je od Prahy sakra daleko, o tom žádná. Jenže když je auto a chuť, navíc jako hlavní hvězdy hrají live belgičtí Filterheadz (vím, druhý den měli hrát v Mecce, jenže Morava je Morava), i těch několik stovek kilometrů se dá zvládnout. Byl čtvrtek 27. září a druhý den byl státní svátek. Neznám lepší kombinaci pro takovou malou moravskou exkurzi .

Je fajn vidět, že mimo Prahu to v klubech začíná žít již od brzkých večerních hodin. Původně jsem měl naplánováno, že do Olomouce dorazím už na devátou hodinu, bohužel dvě těžké autonehody na dálnici zapříčinily, že jsem dveřmi haly Envelopa prošel až po desáté hodině večerní. Z půlky zaplněná Envelopa (na první dojem působí toto místo velice sympaticky), lidé většinou postávali u barů, na hlavní stage se o tanec pokoušelo pár jedinců. K tomu jim svým trance setem pomáhal DJ Revolt. Hlasitost zvuku zatím na odpovídající úrovni, bohužel ne tak tomu bylo celý večer, ale o tom až později. Nevím, zda jsem se zrovna trefil do časového harmonogramu místních, ale ihned po mém příchodu se začal parket plnit, u vchodu se začaly tvořit menší fronty a lidé se na Bubbles hrnuli snad ze všech stran. Ideální čas projít ostatní stage.

Kolem barů jsem se dostal před schody, které stoupaly na druhou "Warm Up Elektra" stage. Zde se zatím spíše posedávalo, většinou na pohodlných gaučících. Představe si obrovský podkrovní obývací pokoj, tak na mě tato stage působila. Moje oblíbené elektro zrovna ze svého počítače servíroval mladík říkající si Hatori. Zvuk se mně zdál o něco lepší, než dole na hlavní, ale bylo to zřejmě dáno velikostí prostoru. I zde se začaly pomalu tvořit hloučky lidí, parket se začal plnit, a tak ještě po schodech zpátky dolů, kde byla za rohem umístěna třetí "DnB" stage. Zlomené beaty mají na Moravě velkou podporu a tomu odpovídala i atmosféra. Prodírat se celkově mezi lidmi, kteří Envelopu zaplnili až po okraj, začínalo být čím dál složitější. Po jedenácté hodině už to nebylo téměř možné. Potěšila mě návštěva baru, kde jsem byl při objednání jedné vodky automaticky místní barmankou dotázán, zdali chci dvojitou. Holt, jiný kraj...

Na hlavní jsem se vrátil při konci setu DJe Zygyho. Po návštěve ostatních stageí mě zde zvuk připadal celkem slabý a nedokázal pokrýt absolutně plný parket natěšených lidí. Bavil jsem se o tom i s organizátory, naštěstí se tento nešvar brzy odstranil a při setu Michala Poliaka to hrálo už mnohem lépe. Atmosféra samozřejmě houstla, na lidech bylo vidět, že přijeli především kvůli Filterheadz, kteří mimojiné už na Moravě vystupovali a to na ne přílíš povedeném Cybertronicu. Michal Poliak dráždil hutnými beaty a čím více se blížil závěr jeho setu, tím více přitvrzoval. Na řadu přišly i zmiňované bublinky, které z předem připravených strojů poletovaly mezi tancujícími lidmi. Rychle jsem odběhl ještě na Elektra stage, kde zrovna hrál Orbith. Tak nějak jsem ještě zaslechl jeho novou desku "Videolover" v remixu od Christophera Justa, následovanou dalším velkým hitem Samim - Heather, abych se při pohledu i na zde skvěle se bavící dav vrátil dolů na hlavní tahouny Filterheadz.

Ti začali něco málo po jedné hodině, kdy jim celý přeplněný parket aplaudoval. Belgičánci zahráli z jednoho laptopu a jednoho sampleru všechny svoje hity, hecovali dav a bylo vidět, že se skvěle baví. Jejich live vystoupení trvalo bezmála hodinu a půl, mělo spád, občas došlo na pořádně tvrdé techno, které se však publiku zamlouvalo. Asi nebyl nikdo, kdo by byl z jejich vystoupení nespokojený. Trochu mi jen opět vadil zvuk, který byl naopak až moc přebuzený a celé vystoupení Filterheadz nepatrně zkresloval. Po nich nastoupivší Orbtih, který se z Elektra stage přesunul právě na hlavní, nepodcenil situaci a zahrál svižné techno plné nájezdů a překvapivých zvratů.

Přeci jen, měl jsem před sebou zpáteční cestu a tak jsem během jeho setu musel Envelopu a s ní celou Olomouc a vlastně i celou Moravu opustit. Zůstali ve mě ale především kladné dojmy, už při faktu, že párty nepořádala žádná zavedená agentura, ale parta mladých kluků, kteří dokázali malou klubovku pozvednout až na obří párty se třemi pódii.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BUBBLES

Čtvrtek 27. 9. 2007
Vstup: Předprodej 100 Kč, na místě 120 Kč
Vystupují:
Filterheadz, Orbith, Michal Poliak aka BB Mike, Michael Scuberman, Leo Lycra, Zygy, Revolt, Dixent, No Money, Shade, Paolo Mercy, Shede, Gotia vs AHZ, Bon Finix + Tripmain, Wolscha, Axiom, Ibe, Ikebara, Hatori
Další informace
7 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
hanule
08. 10. 2007 | 15:22:09
+0 | -0

mohlo bejt lip

ja jsem tam byla od 11 do 3 do rana. hudba v poho zatancovala jsem si slusne,ale je fakt ze chvilema bylo to techno hrozne jednotvarny, ale celkove hudba.v pohode. horsi to bylo s celkovym pohodlim-u baru jsme cekali na piti pul hodiny,pak nam natocili teply pivo fakt bájo!a to tam fronty nebyli, taky tam bylo nechutny horko hlavne na dnb, tesila jsem se jak si tam zaparim ale hustota lidi me naprosto odradila. kazdopadne by bylo dobry takovy akce delat jen pro limitovanej pocet lidi aby si to uzili v pohode a nemuseli se furt nekde tlacit. kde jsou doby kdy byla v sidii revolution, tam aspon bylo místo na tancovani.....
orbis pictus
07. 10. 2007 | 12:31:23
+0 | -0
Tato párty se moc vyvedla:-)Doufám že bude další pokračování:-)
Pájuškaa
06. 10. 2007 | 10:00:14
+0 | -0
Já sem tedy byla taky hodně zklamaná z filterheadz ... zahráli první a poslední dobrou /profláklou) hitovku, ale jinak nepředvedli nic ... pro mě to bylo velký zklamání ... a takovéhých názorů bylo mnohem víc ...

05. 10. 2007 | 23:56:12
+0 | -0
No respektuji nazory ktere jsem zde precetl, kazdopadne na tenhle mejdan jsem se tesil od te doby co jsem se dozvedel ze tady filtri budou. Kazdopadne filtri me mile prekvapili svym tvrdym setikem. Vubec mi nevadily hitovky na zacatku a na konci set byl svizny hodne tanecni. Co ja jsem sledoval atmoska byla super. tak ze jsem byl maximalne spokojen. Vytkl bych jen ten zvuk, ale zas takova fajnovka nejsem a extrem to nebyl tak ze mejdan byl super a uz se tesim na dalsi bublinky!!
Mara
05. 10. 2007 | 19:24:08
+0 | -0

ONDRA

Já sem vůbec nechtěl nějak z nevažovat tvůj názor, jen si myslím, že to co předvedli Filterheadz bylo hodně pod očekávání. Myslím si, že tvrdé, nudné techno, které produkovali většinu svého setu snad jen mimo dvou největších tísíckrát slyšených hitů Yimanya a Sunshine od nich opravdu čekal jen málokdo.
Ondra
05. 10. 2007 | 16:00:28
+0 | -0

Mara

v pohode, ja nerikam, ze tam byla ta spravna klubova atmoska, ale vychazim jen z toho, co jsem videl... a ja tak ynepochazim puvodem z prahy, takze vim, jak to chodi jinde.:-)
Mara
05. 10. 2007 | 14:20:18
+0 | -0
Kamaráde tak to se asi pleteš. S vystoupením Filterheadz nebyl spokojen já ani všichni mí kamarádi (min. 30 lidí). A jesli považuješ za spokojenost, že lidé u prvního a posledního mají ruce na hoře, jinak stojí na parketu spíše jen protože v celém klubu není jiné místo, kde by mohli přebývat, tak to jste tedy patrně v Praze asi niky nezažily opravdovou klubovou atmosféru.
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika