"Nová" Elektra proběhla bez úspěchu

"Nová" Elektra proběhla bez úspěchu

15. 10. 2007  |  Autor: Ondra  |  Komentáře (7)
Tak nevím, kde při psaní tohoto reportu začít. Z Elektry, která se konala 12. října v Roxy a jejiž hlavním headlinerem byl německy electro floutek Richard Bartz mám velmi smíšené pocity. Více v reportu.
Tohle datum jsem měl ve svém diáři zakroužkované už od té doby, co se v programu Roxy objevilo jméno Richard Bartz. Německý electro producent, vydávající na labelu International Deejay Gigolos, či na svém Kurbel je jedním z důvodů, proč jsem před lety začal poslouchat electro. Pokuď chcete jasnou definici toho, co to electro je, doporučuji poslechnout například jeho skvělé album "Midnight Man".

Nepsané pravidlo pražských klubů je takové, že do půlnoci zejí prázdnotou, protože lidé se začínají scházet teprve až po úderu dvanácté hodiny. Bohužel se mě potvrdilo v momentě, kdy jsem si po jedenácté hodině prošel poloprázdnou Roxy. Zvuk, světla projekce, vše hrálo a svítilo tak jak by zřejmě mělo a u gramofonů, vlastně cd playerů - Weki! Kdo alespoň trochu sledoval bulvární kauzy na české taneční scéně, ví jistě jak je to s klubem Roxy a dnes už bývalým rezidentem pražské Elektry Orbithem. Nemá cenu to rozpitvávat, o tom všem bylo napsáno myslím až dost. Takže neoficiální konkurz na nové rezidenty? Možná ano, dalším v pořadí jsou prý "zahraniční" duo Bon Finix a Tripmain. Věřím, že pokaď si chce Elektra zachovat ještě trohu své "electro" důstojnosti, přikloní se pro prvně jmenovaný pár. Weki, ačkoliv po většinu času hráli pro prázdný parket, odvedli dobrý výkon a všechny přítomné připravily na hlavního tahouna noci.

Oproti plánované jedné hodině, začal Richard Bartz své live vystoupení o cca půl hodinky déle. Snad se ještě čekalo, zdali se parket více nezaplní, k mému zklamání se zde pohybovala necelá stovka tanečníků - z větší části zahraničních turistů. Bylo mi až líto, že já a pár spřízněných jedinců jsme jediní vědeli, proč tu jsme a kdo to hraje. Bez jakéhokoliv zbytečného "haló", kdesi v rohu pódia se objevila postavička s blond mikádem a začala ze svých mašinek kouzlit opravdu old school electro sound. Richard Bartz hrál jak své věci, tak i převzaté a zeditované skladby jeho kolegů ze stáje Gigolo Records. Nebál se industriálního electra ani svižného techna. Chvílema přibrzdil, aby mohl navrstvit další zvuky a následně je vygradovat v electro kolosy, útočící na naše ušní bubínky. Tenhle pán prostě nezklamal. Jenže co je to platné, když návštěvnost, která měla velký vliv i na atmosféru, nebyla ten večer vůbec slavná. Většina lidí si ani nevšimlo, že za gramofony nikdo nestojí a že někdo někde v rohu se snaží co může, aby alespoň těch pár desítek jedinců udržel na parketě. Zatím jediný oficiální rezident Elektry Airto měl tak po třetí hodině ráno nelehkou úlohu. Se skladbou "Aerodynamik" od Kraftwerk, kterou začal svůj set jsem se já rozloučil s Roxy.

Čekal jsem asi moc. Těžko říct, zdali je jméno Richard Bartz pro většinu čecháčků stále velkou neznámou, nebo jestli ta pražská Elektra, díky Orbithově neúčasti, ztrácí na lesku. Snad se příště tahle párty vyvede líp. Chuť si budu moci spravit 7.12. na Elektře v Brně, kde se jako hlavní headliner představí francouz Oxia.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA

Pátek 12. 10. 2007
Vstup: do 23:00 vstup 100Kč, poté 200Kč
Vystupují:
special guest: richard bartz (kurbel.com) live!, resident dj: airto (roxy booking), guest djs: weki (wega & kim pixa), chill out djs: bo.dan (roxy booking) & tazz (progressive session)
Další informace
7 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
tomas
19. 10. 2007 | 16:16:57
+0 | -0

Martinovi

Orbithem to ztratilo duši? Pak už jen zbývá říct, že "duší" Zenu je Michael Burian..Lidi proberte se...
Martin
18. 10. 2007 | 22:30:34
+0 | -0

lol

Na Elektru do Roxy jsem chodil od jejich zacatku a byla skvela a hlavne se chodilo na Orbita, pan redaktor predpokladam ani na prvnich dilech nebyl, tak nemuze srovnavat - novou a starou. Pro mne elektra v roxy orbitovym odchodem skoncila a stoji za jic, nema to zadnou dusi. Ted mi nezbyva nic jineho nez jezdit 200 km do Brna.

max
16. 10. 2007 | 23:10:09
+0 | -0
me neprijde nic zvlastniho ze se v klubech realne zacina neco dit az po pulnoci... napriklad v berline se zacina jeste pozdeji, ukaz mi misto kde to v 10 vecer zije a klub je plnej:)
lol
16. 10. 2007 | 20:17:40
+0 | -0

2 orbis pictus

no nevim jestli orbith je ten hlavni tahoun elektry. mozna v brne, kde je doma, ale tady bych mu zas tak moc nefandil ;o)
ar
16. 10. 2007 | 15:39:12
+0 | -0
ono tech duvodu bylo v patek asi trosku vic
orbis pictus
16. 10. 2007 | 11:49:52
+0 | -0
elektra bez orbita jde do ..................se kukni na elektru do brna do klubu fledy a uvidite :-)
katka
16. 10. 2007 | 10:21:43
+0 | -0

pravopis

ve slově "rozpytvávat" by mělo být měkké "i"
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika