Famufest 2007

Famufest 2007

07. 11. 2007  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
Ve dnech 8. - 11. listopadu proběhne v divadle Archa další ročník Famufestu. V letošním roce bude tvorba studentů FAMU představena několika způsoby - vedle klasických projekcí v obou promítacích sálech, bude program rozšířen o výstavu videoartu, zvuková cvičení, interaktivní instalace a fotografickou výstavu.

     V rámci odpoledního doprovodného programu proběhnou v Arše workshopy a přednášky, jejichž cílem je také sblížení studentů AMU a dalších uměleckých škol v Praze. Na programu je například komentovaný blok nových analogových videoklipů, přednáška o filmových titulkách a plakátech nebo diskuse o současném českém videoartu doplněná o ukázky přítomných autorů.  
   

    Velmi zajímavou částí festivalu je večerní doprovodný program, který byl vytvořen ve spolupráci se Sperm Festivalem a Starcastic. Po slavnostním zahájení vystoupí americká kapela The Deerhunter (USA), která svým noise-popem pomalu ale jistě dobývá nejen svou vlast, ale i Evropu. V průběhu dalších dnů se představí nadnárodní projekt Al Haca (De), elektroničtí MIDI LIDI (Cz) a v neposlední řadě komorní Noel (De), kteří svými intimními písničkami Famufest zakončí.
   

     Prostor Divadla Archa bude v rámci scénografie obohacen o interaktivní projekce, jež tento rok zastoupí několik funcí, a především nabídne studentům širší pole působnosti, včetně prezentace videa, filmů a animací. Famufest 2007 je poprvé plně otevřen spolupráci mezi pražskými uměleckými školami, poukazuje na propojenost filmového umění a profesí s ním spojeným, což potvrzuje spolupodílení studentů VŠUP na organizaci a koncepci festivalu

www.famufest.cz

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika