Filmasia

Filmasia

25. 11. 2007  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
Masivní filmová produkce a neomezená variabilita Honkongu bude v hlavním záběru letošního asijského filmové festivalu filmasia. Třetí ročník dramaturgicky unikátní akce se uskuteční od 29. 11. - 2. 12. v pražských kinech Světozor a Aero.
Filmasia 2007 uvede v české premiéře řadu novinek z celé Asie (sekce Nové filmy) a zmapuje především „ostrov filmu“ Hongkong. Kromě novinek festival promítne i některé klasické snímky hongkongské kinematografie a pozornost bude věnovat i výročí deseti let od předání Hongkongu Číně. „Zmapujeme vlastně to, jak se atmosféra doby promítá do zábavy a umění v tomto velmi specifickém regionu,“ říká k tomu Karla Stojáková, ředitelka Filmasie. „Stejně jako v minulých letech v případe Koreje a Tchaj-wanu přinášíme kolekci mapující intenzivní dění v oblasti, a to pomocí děl režisérů s velmi výrazným autorským i žánrovým rukopisem.“ 
 
Na přípravě festivalu spolupracují dramaturgové Filmasie s Hong Kong Trade Development Council a vybírají i z aktuální programové nabídky festivalů přímo v Asii. Celkem se Filmasia 2007 chystá nabídnout během čtyř dní na 30 filmů ve třech sálech oblíbených pražských kin Světozor a Aero. O víkendu poběží projekce ve Světozoru už od dopoledne!
 
Osobností, které Filmasia věnuje tradiční páteční den v hlavním sále Světozoru, bude Johnnie To. „Tento režisér a producent je rozhodně jedna z nejvýznamnějších osobností východoasijského filmu,“ říká dramaturg Jiří Flígl. „Točí jeden film za druhým. Sotva za ně stíhá sbírat domácí i evropské ceny. V oblibě má kriminání témata, ale v našem profilu poukážeme na jeho schopnost originálně pracovat s jakýmkoli žánrem od komedie přes romanci po film s bojovým uměním.
 
Filmasia také naváže na noc děsivých asijských specialit, která proběhne v sobotu. Je určena divákům, kteří se nebojí, nebo se naopak chtějí nechat vyděsit.
Filmasii 2007 připravuje společnost Axman Production ve spolupráci s kiny Aero a Světozor a akce se koná za podpory Hong Kong Trade Development Council a Ministerstva kultry ČR. (Tisková konference k festivalu je plánována na druhou polovinu listopadu a budete o ní včas informováni.)
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika