Apokalypsa Lets Go Techno: Ano i ne!

Apokalypsa Lets Go Techno: Ano i ne!

29. 11. 2007  |  Autor: Wajdak  |  Komentáře (29)
Celkem rozporuplná, co se týče mých pocitů, proběhla 27. Apokalypsa. Ptáte se proč? Na jednu stranu po delší době opět parádní hudební zážitek, na tu druhou některé celkem závažné chyby a nedostatky, které nejen mě celý večer průběžně znepříjemňovaly pobyt.
Tříhodinová cesta vlakem z Prahy uběhla jako voda. Aby ne, když máte kolem sebe skupinku šedesáti lidí a většinu z nich znáte osobně. Příjezd k Boby centru tak proběhl opět hladce a před osmou hodinou jsme vstupovali do Laser hall. Mayla už roztáčela první desky a mě bylo jasné, že tenhle večer si všichni užijeme. Poslední vystoupení Mayly jsem měl možnost slyšet na Techno Terroru v Trenčíně, ale tentokrát vzhledem k lineupu nezvolila tak drsný kalibr, ale nebylo si na co stěžovat. Padesátiminutové sety mi však přišly možná až příliš krátké a než jsem se dostal do správných otáček, přišla změna v podobě dalšího DJ.

apokalypsa

Steen & The Keeper a jejich 4-gramcová bitva přilákala na parket další skupinky zvědavců a pomalu, ale jistě se začala celé Laser hall probouzet k životu a tanci. Prohlédl jsem si nově zavěšený sound systém, který mě po celý večer velice mile překvapoval svým čistým a silným zvukem. Trochu mě ale zklamala světelná show, která mnohdy až příliš přesvěcovala a na main stagi tak bylo chvílemi opravdu až moc vidět. Naopak laserů bylo pomálu, s příštím dílem se však můžeme opět těšit na osvědčené Ministry SK a jejich Lasershow a přibudou prý i nějaké ty dekorace.

Než jsem se stihl porozhlédnout všude, kde jsem chtěl, už se opět střídalo za mix pultem. Michal Poliak velice mile překvapil nabitým techno setem, přeci jen jej mám v podvědomí spíše jako tech-tranceového Dje, ale tato jeho proměna nikomu z nás očividně nevadila. Nastupující rezident Jerry už jen udržel rozehřátou půdu na nadcházející libůstku v podobě Tubetech.

tube tech

Techno kapela na živo? Ano, i to jsou Tube-Tech. Zpěvák, kytarista a soundmaker rozpoutali hodinový techno koncert jak jinak než znělkou od Erica Snea – Let´s go techno. Alex Denton se ujal mikrofonu a společně s celou halou uvedl intro pro jejich set. Spousta návštěvníku dorazila na Apokalypsu právě kvůli nim a musím uznat, že se jim absolutně nedivím. Tubetech byli pro mě velkou novinkou a příjemným překvapením, jejich hodinové vystoupení jsem si užil a při hodně profláklém songu Riders On The Storm mi dokonce běhal chvílemi mráz po zádech.

Následoval dvou a půl hodinový set headlinera celé akce. Chrise Lieblinga netřeba představovat už jen z důvodu, že bychom tu o něm mohli psát půl dne – prostě techno osobnost. Hodnotit celé Chrisovo vystoupení je pro mě ale hodně velký oříšek. Nemohu zde mluvit o technu jako takovém, ani o minimalu, který mi jeho set místy hodně připomínal. Ale je to právě ten osobitý a nezaměnitelný zvuk a styl, který děla Chrise opravdovým umělcem a skvělým Djem. Možná bych jeho set pojmenoval něčím jako „progressive-minimal“ nebo „energy-minimal“. Chvílemi do groovy techna, pak zase zklidnit, šup tam nějakou melodii a teď zase nájezd, jeho set byl opravdu prošpikován experimenty a lidé si jeho exhibici užívali, ačkoliv nebylo na taneční ploše absolutně k hnutí, teplota dosahovala snad ke čtyřicítce a na barech a záchodech byly neuvěřitelné fronty.

apokalypsa

Sedmadvacátá apokalypsa byla totiž dle mého názoru přeprodaná a i organizátoři museli omezit prodej vstupenek na místě. Opravdu, až na set Chrise bylo jasně vidět, že je zde až příliš mnoho lidí pro Boby centrum. Laser hall praskala ve švech, La Grotta již z dálky přeplněná a stejně to vypadalo všude okolo. Obsluha na barech naproti hlavní stagei opravdu chvílemi nezvládala a místy mi i přišlo, že si z nás někteří dělají srandu, když přijmou objednávku a potom si na pět minut odběhnou neznámo kam. K ránu samozřejmě začaly docházet některé nápoje, ale to už k větším akcím bohužel patří. Velice mě ale mrzí, jak to vypadalo na WC. Pár centimetrů „břečky“ na pánských i dámských záchodech, v ní poházený toaletní papír – nic příjemného, pokud se vám opravdu chce. Chápu, že lidí bylo opravdu moc, ale stálo by za to mít alespoň nějakou „úklidovou četu“ a v průběhu večera uklízet nejen WC, ale i sál. Jak už to tak bývá, všude jen samé odpadky. Na zemi, na stolech, všude kam se podíváme. Je ale otázka, jak tento problém vyřešit. Přeci jen by musela být hala nafukovací, aby mohly být všude odpadkové koše a aby se dalo v průběhu večera uklízet.

Těchto nedostatků jsem si vlastně všiml až při Chrisově setu, kdy jsem se snažil prodrat davem z jednoho konce na druhý. Dvě a půl hodiny bylo na mě opravdu moc a tak jsem se zhruba na poslední půlhodinu odebral ke stolu, abych si odpočinul. Místy již ten speciální sound byl na mě moc a to ve chvílích, kdy Chris přimixovával něco jako policejní sirénu. Říkal jsem si, že místo Boriquy Tribez mohl hned zahrát Brian Sanhaji, abychom ten „inteligentní“ zvuk měli za sebou, ale bohužel.

apokalypsa

Boriqua mě opět postavil na nohy úžasným funky technem, byl to pro mě opravdu skok z jedné pohádky do druhé, ale tato mi vyhovovala daleko víc. Opravdu radostné techno nám ale nevydrželo příliš dlouho, přijít měl totiž další zlom a změna stylu.

Nebudu se tu rozepisovat, jak jsem od Briana Sanhajiho čekal něco extra, věděl jsem už od letošního SOLu, na co se mám „těšit“ a ani tu nebudu jeho hudbu shazovat, i když se mi jeho set opravdu nelíbil. Nevím, čím to je, ale i když miluji elektronickou muziku, ke stylu jako je minimal jsem si nevybudoval absolutně žádný vztah a zůstává pro mě „vařením z vody“. 95% publika netančí, pouze se vlní a pohupuje do pomalejšího rytmu – takhle podle mě nevypadá taneční akce nehledě na to, že publikum absolutně nevytvářelo tu správnou atmosféru, čehož si i sám DJ všiml. Uznávám, chvílemi i Sanhajiho sound měl něco do sebe, ale většinou hned následoval přechod někam jinam. Někdo určitě namítne, že Sanhaji nehrál minimal, ale v tom případě se rád nechám poučit, co že to bylo za styl.

S vidinou pekelného konce, jakým pod taktovkou Borise S. a Golpeho rozhodně byl, jsem přečkal i Briana a těšil se na uvolněnou taneční plochu, na které se poslední dvě hodiny vyřádím. Nic takového se ale k mému překvapení nekonalo, většina lidí zůstala a já jsem za to velice rád, vzhledem k minulému úprku na 26. Apokalypse před Weichentechnikkem a jeho hardtechnem. Borisův set odstartovaný jak jinak než singlem Viper XXL - Hardtechno Anthem (Boris S. Remix) rozvášnil do té doby tichý dav a pro mnohé z nás nadešla chvíle, na kterou jsme čekali. Perfektní efekty, skvělý výběr tracků (i když pro někoho se hrály až moc „hitovky“), komunikace s publikem – tím vším nás Boris nadchl a já jsem velice rád, že se mu „u nás“ líbilo a svoje vystoupení si užil. Hodinka je jako voda a my už netrpělivě vyhlížíme jednu z nejnadějnějších českých HT hvězdiček, aby si odbyla svojí premiéru na Apokalypse.

Golpe se během posledního půlroku proměnil v ostříleného Dje a já jsem zvědavý, jak se o něm bude mluvit třeba za rok, až si ho všimnou i v ostatních zemích a doufám, že bude sbírat zkušenosti po světe. Už od začátku se s tracky nepáral a chvílemi nás dováděl skutečně až do pomyslného omezovače. Prostě závěr, jak má být. Něco mi říká, že i na příští Apokalypse budeme moci Golpeho znovu slyšet.

apokalypsa

7:20 – sobota ráno, jak jsme již v Čechách zvyklí, žádný přídavek na konec a Golpe se s námi úsměvem na tváři loučí. Taky se loučíme a vyrážíme zase do Prahy. Počkat, ještě batoh z šatny… ????? Málem mě křísili, při pohledu na neuvěřitelnou tlačenici u všech oken určeným k výdeji věcí. Rozepisovat se o tomto chaosu nebudu, kdo nezažil, neuvěří. Ale hodinu a čtvrt dlouhé čekání na věci mě po ránu opravdu otrávilo, snad se příště tento další nedostatek odstraní, uvidíme. Nebyli jsme určitě jediní, komu tak ujel vlak. Když si dám ale všechno dohromady, pořád je pro mě Apokalypsa svátek, který s menšími problémy proběhl opět hladce a ze kterého jsem si něco odnesl. Tímto chci tedy nejen Dalinovi, ale i všem ostatním, kdo se podíleli na Apokalypse za páteční „večer“ poděkovat.

Na další, 28. díl máme slíbena již dvě jména – Joris Voorn a Pet Duo, o dalších účinkujících přineseme další informace již brzy.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA LET´S GO TECHNO

Pátek 23. 11. 2007
Vstup: Online předprodej 369 Kč, na místě 479 Kč
Vystupují:
Chris Liebing, Tube-Tech, Brian Sanhaji, Boriqua Tribez, Boris S, Mayla, The Keeper & Steen, Michal Poliak, Jerry, Misa Salacova, Golpe,Roman Hyde, Adam N, Martin Gredner, No Money, Ringo, Ian Void
Další informace
29 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
abc
11. 12. 2007 | 03:01:57
+0 | -0
tak holt musi najit jiny prostor - je blbost, aby v cesku nebyl ekvivalentni prostor geckam
soulbass
06. 12. 2007 | 00:38:35
+0 | -0
nee Orionka v luxus halách G1+G2,chtěl bych se zas projet po eskalátorech :D bohužel to je pouhá fikce,poněvadž co vím,BVV už nechce pronajímat po úmrtí slovenský fetky na Orionce s Prodigy na tyto akce :x jo btw Toky mě bral max do 2001
huddy
04. 12. 2007 | 22:06:15
+0 | -0
S Natashou Urman .
huddy
04. 12. 2007 | 22:04:19
+0 | -0
Udelejte anketu co se ma usporadat znovu-JEDNOZANCE ORION HALL V TOVARNE
Pulik
04. 12. 2007 | 21:53:22
+0 | -0
Toky rulez možná před 8 rokama .... už dávno ne ..... jojo všichni zhyneme na techno :)
Sasha
02. 12. 2007 | 18:43:32
+0 | -0
Gabo udělej prosím už ten Orion Hall!! Už mám toho smradlavého schranzu nebo vůbec co to je za hovno dost!! Chtěl bych jednu šláplou kvalitní halovku se starým dobrým kvalitním technem, což Orion Hall vždy byl:-))).......A samozřejmě Toky rullleeezzzzz:-)))))))))))))
lol
02. 12. 2007 | 16:17:41
+0 | -0

2 wajdak

mne zase prijde usmevny, jak tady ze sebe delas ubozaka, kterej se lidem nezavdeci :)) nemyslim, ze by tady do tebe nekdo prudil, az na tvoji malou vymenu nazoru s finchem :) co tak koukam, tak vsichni spis nadavaj na to, co je jasne dany, a s cim ty nemas nic spolecnyho, coz jsou satny, fronty a vedro. jinak koukam, ze sou spis pozitivni ohlasy na tento tvuj report :) tak neprud :o))) btw taky chvalim, libi se mi :)

2 gabo: njn, samozrejme, ze lidi budou spise nadavat, nez chvalit. to je bohuzel ta nase povaha ceska :((

01. 12. 2007 | 23:27:12
+0 | -0
2 gabo: ja to chapu, neboj, jen mi to obcas prijde lehce usmevne :).
Gabo
01. 12. 2007 | 22:05:56
+0 | -0

wajdak

zavdeci to urcite ale pochop ze lidi v diskuzi umi jen prevazne kritizovat!!!:-)




01. 12. 2007 | 19:00:03
+0 | -0
Vam se clovek vazne nezavdeci nicim, co? :))
lol
01. 12. 2007 | 08:27:32
+0 | -0

2 wajdak

souhlas se soulbassem, acko je proste takovy a nezbyva, nez si na tyhle speciality jako je vedro, plno, fronty u saten a baru... zvyknout a naucit v tom chodit :)



2 fnop: no pan je chirurg, proto ty bily rukavice :))))
soulbass
01. 12. 2007 | 02:43:47
+0 | -0
ses posral s 6tisicema ne? ty tam byly jen před 6lety na Citadele a to bylo otevřený chillout Cafe de Paris nad La Grottou,tady bylo max 5litru zas nešil a nenadávej-já šel za muzikou a známejma a ostatní negativa sem očekával,člověk se musí naučit v tom chodit a zorganizovat to,třeba my sme čekali na šatnu jen pět min o šesté-já s tamějšími šatnáři nikdy neměl problém
fnop
30. 11. 2007 | 23:19:17
+0 | -0

jo a k čemu jsou ty bílý rukavice?!

...
fnop
30. 11. 2007 | 23:17:58
+0 | -0
minimal že je vaření z vody? to bych netvrdila..

ale je fakt, že si ho nedokážu představit na halovce typu ..tohoto.

kde jsem naštěstí v životě nebyla. a nebudu.
Fenix
30. 11. 2007 | 21:19:53
+0 | -0
Tak akce to nebyla vylozene spatna jen to horko a neporadek byl sileny jinak sem se hodne dobre bavil!!! priste zas:)

30. 11. 2007 | 21:04:42
+0 | -0
2 krtecek: nj kdyby jsi na nas nekaslala jak na placatej kamen ;). Uz abys byla zpatky...
Krtecek
30. 11. 2007 | 20:42:25
+0 | -0
Supr reportáž, aspoň pro ty, kteří chyběli žééé:o(((:Příště to Majkle napravim:o)

30. 11. 2007 | 20:41:54
+0 | -0
No...pro me to byla nejhorsi Apo jakou sem kdy zazila....co se tyce osvetleni,hudby,baru a saten....proste to promoteri moc nevychytali s tema lidma,bylo jich na muj vkus az moc!Doufam,ze se to do priste zlepsi...


30. 11. 2007 | 20:19:46
+0 | -0
2 gabo: no me nijak nenadchl, letos na SOL, tak uvidime :(
Gabo
30. 11. 2007 | 19:05:36
+0 | -0
Joris Voorn.....cha nic proti nemu !skveli! dj a producent ale lidi moc asi nenadchne!!

30. 11. 2007 | 18:42:11
+0 | -0

OAP

Zlaté open air parties
finch
30. 11. 2007 | 17:25:37
+0 | -0

@wajdak

jinak report je dobrej, dobre se cte, takze za to pochvala ;)



jo a golpeho na pristi apokalypse necekej ;)
finch
30. 11. 2007 | 17:17:19
+0 | -0

@wajdak

ja ti reknu co sanhaji hral. bylo to techno pomalejsiho razu, misty jemne rizle minimalem. takze zadnej minimal se prakticky nekonal ;) to samy liebing, techno, nic nez techno, takze vyrazy typu „progressive-minimal“ nebo „energy-minimal“ si nech pro deti do skolky ;) :)
S
30. 11. 2007 | 16:33:17
+0 | -0

+/-

jo,souhlasim. organizatori by si meli vychytat maximum prodanzch listku a nemyslet jen na vlastni kapsu, zajistit nekoho na uklid by se taky siklo, ty WC u la grotty byly fakt enchutny..., satny no comment, pro 6 000 liid 5 satnaru je fakt smesny. na barech to kupodivu jeste docela slo...,hudba ok az na nudnej Sanahjiho set. Tribey bzl prefketni, Liebing nejelpsi,napravil si u me reputaci po letosnim Summeru. A dalsi Acko?? I kdyz budu rika t ze ne,uz ted vim ze jo, Joris Voorn - toho si nesmim nechat ujit:)!
n@rez
30. 11. 2007 | 15:42:32
+0 | -0
a co si cekal s tou satnou?? je jasny kdyz se vypne hudba tak je tam narvano....musis si chodit pro veci tak pul hodiny pred koncem...ja cekal tak 5-10min

30. 11. 2007 | 14:43:46
+0 | -0
Navstevu bych odhadnul nekam k sesti tisicum... Ale radeji bych znal presny pocet prodanych vstupenek, ktery se ale asi z pochopitelnych duvodu nedozvime :).
Rishule
30. 11. 2007 | 11:25:06
+0 | -0

Sypy

přibližně ti to řeknu tak, že bylo opet zarváno až to hezke neni. nastesti sem byl tou dobou ouplně jinde
sypy
30. 11. 2007 | 11:12:34
+0 | -0
kolik bylo priblizne lidi ??

wex
30. 11. 2007 | 11:09:05
+0 | -0
áááááámen :D
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika