Jonty Skrufff: Mám rád divoké a šílené věci

Jonty Skrufff: Mám rád divoké a šílené věci

01. 12. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Před olomouckým warm-upem k Cybertronicu, tu máme celkem povedený promo rozhovor s headlinerem akce, extravagantním Djem a publicistou, Jonty Skrufffem. Warm-up proběhne 15.12. v klubu Envelopa. Více info zde.
Hodně se mluví o tvém věku. Ty sám o sobě říkáš, že jsi 102 let starý Dj, tak co je na tom pravdy? :o)
Nejsi první kdo se mě na to zeptal a musím připustit, že mi samozřejmě není 102, nejsem vůbec tak starej. A vlastně, když se mrkneš na můj myspace, tak uvidíš, že je mi 99. Taky tam uvidíš, že nejsem z Uzbekistánu. To je další detail, ze kterého bývají lidi překvapeni.

Vypadáš divoce a šíleně. Rád provokuješ lidi?
Rád potkávám divoký a šílený lidi a mám rád divoký a šílený věci – hudbu, experimenty, senzace – takže mě těší, že si myslíš, že vypadám divoce a šíleně. Přesto to nedělám, abych provokoval lidi, obvykle ne, spíš je to, že se rád oblíkám individuelně a nesnáším uniformitu. Svůj život žiju v hudbě a klubech, kde taky neplatí žádný pravidla, jak se v těchto světech oblíkat. Prostě mě to baví, oblečení pro holky na klukách, prostě se nebrat vážně. Miluju mít na sobě make-up a hodně, je to pak zábavnější vylízt ven a provokovat lidi – nejlepší sou reakce od holek. Obecně můžu říct, že čím víc extrémě, tím je pak větší sranda.

Další tvojí významnou aktivitou je tvůj e-zin Scrufff-E. O co vlastně jde?
Psaní a tisk je to co dělám přes den, mám vlastní PR agenturu a týdně publikuji e-zine Skrufff-E. Skrufff-E je o sexu, drogách, hudbě a politice a také o elektronický hudbě a dalších liberálních věcech. Přispívají také Judge Jules, Dave Clarke, Princess Superstar a Taoist life guru the Barefoot Doctor a je to bez reklamy, nezávislý a zadarmo (na Skrufff.com). Zaměřuje se to na DJe, umělce a producenty, co žijí alternativně, nezávisle a co produkují hudbu, kterou miluju, a taky ji hraju.

jonty skrufff

Vrátím se k tvým aktivitám. Jsi DJ, publicista, žurnalista atd. Co tě baví nejvíc?
Rozhodně si nejvíc užívám Djing. Je to prostě stimulace, vzrušení, zpestřuje to život, bývá to sranda atd atd. Prostě to miluju a jsem na tom závislej.

Máš vlastní show na rádiu Ministry Of Sound. Jak tvé show aktuálně probíhají?

Show je každou neděli večer od 21:00 do 22:00 hodin. Uslyšíte v ni nové věci a každý týden mixy od spřátelených DJs - od rocking electro-tech scény- jako Larry Tee, Princess Superstar, Peter Pixcel, Jim Warboy a dalších. Já tam hraju širší záběr desek než normálně v klubech, více minimal a také retro věci.

Slyšel jsem o menší aférce ve spojení s posíláním hlasů DJům v DJMAGu, můžeš mi říct, co tam probíhalo a co s tím máš společného?
Někteří ze superstar DJs byli nařčeni z podvádění, přesto musím říct, že top 100 pro mě vůbec nic neznamená, nemám s většinou těch jmen nic společného, většina z nic pokračuje v tom, že hrají ten samý nudný trance, house a techno co kdy dělali a vypadá to spíše jako výcuc z mainstreamové klubové kulturu roku 1999.

Tvoje hudební spektrum je velmi široké, co si myslíš o nové vlně "english guitar music" a minimal, který zahltili svět?
Mám rád nějaký tracky z obou žánrů-a hraju je ve svých setech- přesto ten minimal co hraji není skutečnej minimal a anglický kytarový tracky jsou vždycky taneční remixy, nikdy originály. Mám rád hudbu co má prostě něco v sobě, ať už je to zabijáckej bass, nebo monstr sešup, nebo sborová melodie. Myslím, že se znovu otevřely dveře mixování a spojování a taneční hudba a kultura se otevírají po dlouhý stagnaci.

A co tvoje vlastní produkce? A s kým nejradši spolupracuješ?

Udělal jsem svůj první pořádnej remix tracku (‘Keep It Cool’) od litevského umělce, který si říká Andy Lau, je to energickej, hlučnej taneční track, já to označuji jako ' Alter-Ego-meet-Justice-in-an-alley-and-beat-them-to-death-techno-punk'. Dostává se mi skvělých reakcí od lidí jako Pet Shop Boys, Boys Noise a Pedro Winter a zrovna jsem nažhavenej na produkci pár dalších projektů.

V Čechách už jsi hrál hodněkrát. Co si tedy chystáš pro návštěvníky Waem-upu speciálního ?
Hraní u vás miluju, hudbě rozumíte, jste přátelský a vždycky si to užíváte. Udělám co mohu, abych hrál tu nejčerstvější, nejšpinavější, rockovou electro-disco-tek co můžu: hodně energie, bassy, abyste na place ztratili mysl.

Hraješ po celém světě. Kde to bylo nejlepší, jak hraní, tak lidi?
Miluju hraní v Brazílii, protože lidi tam sou divoký a šílený (a sexy), takže je tam vždycky neuvěřitelná energie. Pak se mi tenhle rok taky líbilo v Černý Hoře na novým festivalu pořádaným lidma, co dělají Exit festival – v Kotoru – jmenuje se to Refresh Festival. Bylo to v klubu pro 3000 lidí a bylo to prostě fantastický – potěšení od začátku do konce. Taky jsem byl před pár měsíci na tour v Brazílii, to bylo super a Ibiza je taky fajn - Judgement Sunday a Pacha. V Londýně hraji v Trailer Trash, tam je to vždycky dobrý. A v Berlíně jsem měl tu čest hrát na obou nocích na otevíracím víkendu v Tresoru. Pak v červnu Roxy, Summer of Love, K4 v Lublani. Byl to dobrej rok.

Co tě napadne, když se řekne Česká republika?
Chci tam zpátky! Česko je země, ke které cítím silný pouto. Od té doby, co jsem tu byl poprvé před dvěma lety, už tu mám pár dobrých přátel a těším se, že si udělám další.

Co si myslíš o tom, že na 99% anglických bankovek byly nalezeny stopy po drogách?

Drogy sou špatný, mám pravdu? Vůbec nejsem překvapenej. Přijde mi, že tu v tom jedou všichni, já přesto ne (a ani nepiju a nekouřím). Každopádně nevidím v tom problem, ať si každej dělá co chce, je to jejich věc a navíc si myslím, že by prostě měly bejt všechny drogy zlegalizovaný a dostupný stejně jako alcohol. Lidi by se měli poučit o riziku a bezpečnym užívání a to je všechno. Mám standartní odpověd, cituju: „Největší újma, kterou drogy způsobují je bezesporu způsobena jejich ilegalitou (kontaminované drogy např., lidi co si zničí svoji budoucnost, protože se s tím nedokáží vypořádat) a válka proti drogám se prostě prohrává.“ Přepisuju, co eminentní ekonomický genium Milton Friedman napsal ve svém sloupku v roce 1972: „Alkohol a tabák způsobují mnohem více úmrtí svým uživatelům než drogy. Dekriminalizace nezabrání tomu, abychom zkoušeli drogy, stejně jako je tomu u alkoholu a tabáku: prohibice prodeje drog minoritám, ilegalizovat reklamu atd. To prostě nefunguje. Navíc, kdyby jen malá část peněz, které se vynakládají na prohibici drog byla použita na léčení a rehabilitaci, jako pomoc, ne trest, tak by snížení užívaní drog a nežádoucích účinků bylo opravdu dramatické.“

Díky za rozhovor!
Taky díky a brzo se uvidíme :o)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

WARM-UP CYBERTRONIC

Sobota 15. 12. 2007
Vstup: 100 Kč, od 22:00 - 120 Kč
Vystupují:
Jonty Skrufff (UK), Laydee Jane, Michael Scuberman, Hydrophonic, TyPhone, Rawent vs. Proovan, Inspiral X62, Gotia vs aHz, Disharmonic, Crackenn, bon finix + wolscha, louis elio + tommy riu, Mr. Hatori + Mr. Hanso
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Warm-up Cybertronic - 15.12. Envelopa, Olomouc
1) 1x vstupenka na Cybertronic + 1x VIP Bubbles, 2) 1x VIP Bubbles, 3) 2x volná vstupenka, 4) 1x volná vstupenka, 5) 1x volná vstupenka
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika