Kaisersoze: Muzika mě baví čím dál víc

Kaisersoze: Muzika mě baví čím dál víc

05. 12. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Před slovenskou party Technotrip (proběhne 15.12. v Piano clubu Trenčín) tu máme deset otázek a odpovědí s jedním z vystupujících, kterým je dnes už tak trochu legenda českého clubingu, nebo třeba pořadatel Orion Hall, Dj Kaisersoze.
Tvoje meno sa na českej techno scéne objavuje skoro tak dlho, ako existuje samotná scéna. Ako vnímaš rozdiel medzi vtedajšou a terajšou scénou? V čom vidíš rozdiely?
Ve vývoji muziky, lidí, akcí. Dřív byla scéna mnohem jednotnější, protože nebylo na výběr z tolika stylů a taky akcí nebylo tolik, jako dnes, ale to je určitě naprosto v pořádku. Takže z pohledu clubbera je to určitě mnohem pestřejší a zajímavější. Z pohledu člověka, který pomáhá s pořádáním některých akcí je to úsměvné a taky trochu děsivé, protože s rozvojem scény (a to platí u všech druhů úspěšné lidské činnosti) se na ni nabalila spousta tzv. promotérů, kteří si mysleli, že pořádáním akcí rychle zbohatnou a zbyly po nich jen dluhy a ostuda. Bohužel stále to zkoušejí další a další naivkové. Pozitivní vývoj vidím jasně v autorské tvorbě, bohužel v Česku moc talentů nemáme, ale Dalo, Toky, Boss nebo Milosh to jsou jména, která už mají ve světě zvuk.

kaisersoze

Nazrime teraz do tvojej minulosti...Čo ťa priviedlo k rozhodnutiu, že sa chceš stať DJ-om? Kedy a za akej príležitosti si sa postavil za gramce prvýkrát?
Touha podělit se o muziku, která se mi líbí, s ostatními. Už na večírcích na základce jsem se pořád motal kolem kazeťáků a vybíral „zaručené hity“. Za gramofony jsem poprvé stál (seděl) u sestřenice (DJ Reeha) v Praze asi před dvanácti lety. Poprvé před lidmi to bylo v olomouckém S-klubu asi o rok později.

Vzpomínaš si na svoje prvé hranie na party? Aké ťa pri tom sprevádzali pocity?
Před lidmi jsem poprvé hrál v olomouckém S-klubu asi před jedenácti lety. Hrál jsem z CD a nejvíc jsem si spolu s lidmi užil disky Sven Vätha „Accident in Paradise“ a Emmanuel Topa. Vzpomínám si, že to bylo opravdu extatické 

Ako vznikol nick tvojho DJ-skeho mena?
Výpůjčkou z amerického filmu The Usual Suspects.

Počas svojej DJ-skej kariéry si už navštívil mnoho krajín, klubov a veľkých akcii. V ktorej krajine podľa teba vládne na parties najlepšia atmosféra? Mohol by si zdôvodniť prečo?
Z těch zemí, které jsem navštívil je to jednoznačně Španělsko. A proč? Určitě kvůli lidem, kteří se chtějí a umí skvěle bavit.

Ktoré svoje vystúpenie považuješ za „životné“?
Ještě na něj čekám 

Čo je podľa teba dobrá party? Vnímaš napríklad atmosféru, reakcie ľudí, alebo sa sústredíš len na svoj výkon?
Dobrá party je luxusní muzika na perfektním zvuku s výbornými lidmi kolem, kteří udělají strhující atmosféru. Reakce lidí vnímám, někdy se ale soustředím jen na hraní, protože podmínky často nebývají 100%

Kde berieš inšpiráciu pre svoju tvorbu? Ovplyvňujú ťa aj iné hudobné smery?
Tak já především žádnou tvorbu neprodukuji, jen se sem tam o něco snažím a samozřejmě mě ovlivňují různé hudební směry, protože pokud posloucháš muziku, nemůžeš se ubránit vlivu té, ktérá se Ti líbí a oslovuje Tě.

Máš vo svojom hudobnom vývoji ešte nejaký nesplnený sen? Niečo, čo by si chcel dokázať?
Nemám nějaký vysněný, konkrétní cíl, muzika mě baví a to čím dál tím víc, takže snad jen přání, neohluchnout 

Na Apokalypse I love Techno si hral rýchlo a tvrdo. Čo môžu od teba ľudia očakávať na party Technotripe, ktorá sa bude konať v Trenčianskom Piano Clube?

Budu hrát rychle a tvrdě, protože si myslím, že to tak mají lidi v Trenčíně rádi.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TECHNOTRIPE

Sobota 15. 12. 2007
Vstup: Předprodej 150 Sk
Vystupují:
Kaisersoze, Agent, Boss
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika