Wehbba: Brazílie se stává nudnou

Wehbba: Brazílie se stává nudnou

18. 12. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) Před dalším dílem nové exluzivní funky techhousové klubovky v klubu 7. Nebe tu máme rozhovor s headlinerem akce. Ten se představí ve společném setu back to back on 4 decks s Djane Anali, navíc okořeném speciálními efektory od Korgu.
Ahoj, jsi z daleké teplé Brazílie, momentálně je u vás dokonce léto…jak snášíš evropskou zimu?
Není to tak hrozné, více mi dělají problémy tropy u nás doma. Tropy a smog v Sao Pulu, je příšerný.

Takže jsi ze Sao Paula, kromě smogu, je tam něco zajímavého?
Je to největší město v Jižní Americe a jedno z největších na světě. Jako ostatní megalopole má problémy s dopravou, špatným počasím, bláznivými nebezpečnými lidmi, extrémně bohatými a extrémně chudými částmi, ale je to nejdůležitější město v zemi a je ideální pro rychlý dynamický život.

Proč jsi se rozhodl přesunout do Evropy?
Začal jsem dostávat více nabídek na hraní v Evropě, dokonce více než v Brazílii. Styl který hraju ztratil hodně na popularitě – techno – a přesunul se více do undergroundu. Také spolupracuji se spoustou hudebních producentů v Evropě a dostal jsem nabídku na přesun tak sem přijal. Mnoho jiných producentů z mé země činní totéž a tráví v Evropě většinu času.

wehbba

Kdybys srovnal brazilskou taneční scénu s evropskou, jaké zde nacházíš rozdíly?
Brazílie se stává nudnou myslím, většina klubu hraje electro, house a komerci, prog. house, všude je to stejné, žádné techno, žádný trance. Tady v Evropě je přece jen větší rozmanitost, na východním Slovensku jsem například měl možnost hrát nejrychlejší techno co jsem kdy hrál a mohl jsem si s chutí vychutnat svůj oblíbený hardgroove a funky techno

Kolikrát jsi již vystoupil v Evropě?
Zatím jsem byl v Evropě 5 krát na turné, Francie, Portugalsko, Švýcarsko Ukrajina, kde byl zrovna zátah policejního komanda takže nás vyvedli v poutech a málem mě i zavřeli. Bylo to příšerné, policie tloukla lidi na zemi a hledala drogy…Teď po přesunu do Evropy mám hraní hodně ve Španělsku, ale i na Slovensku a také u vás v Brně na Aphrodisii.

Je to Tvé první hraní v Česku?
Ano, první a moc si od toho slibuju :o)

Představíš se s djane Anali, jak si se k ní dostal?
Potkal jsem ji před 2 lety, máme spoustu společných přátel a hráli jsem mockrát na stejné party, pak jsem začali randit a už to bylo Vyzkoušeli 4 gramce a moc nám to šlo tak se chceme předvézt v tom nejjasnějším světle!

Kolikrát jste již spolu vystoupili? Dává to vašemu vystoupení nějakou speciální šťávu?
Už mockrát, nevím přesně počet, ale děláme to tak často jak je to možné)) Je to sranda, ale zároveň nás to oba velice spojuje a rozumíme si moc jak za gramci tak mimo ně.

Jsi velice aktivní producent, kolik releasů už máš na kontě?
Myslím, že asi 50, včetně remixů, digital releasů a dalších bočních projektů…

Kdy si začal s tvorbou hudby? Máš nebo měl si nějaké „heroes“?
Hudbu dělám již velmi dlouho, hrával sem na basu, kytaru, bubny, měl sem rockovou kapelu, nahrával hudbu a dokonce sem spolupracoval se slavnou brazilskou skupinou Sepultura. Elektronické hudbě sem propadl v roce 2002, hned po dokončení vysoké školy sem koupil počítač. Vlivů na mě bylo hodně, ale rád zůstávám sám sebou

Kteří jsou Tví oblíbení producenti a djové?

Wow, těžká otázka, je jich hodně, ale abych jmenoval aspon pár je to Spiros Kaloumenos, Axel Karakasis, Dusty Kid, Hertz, Tiago S, Tom Hades, Chris Liebing, můj kámoš Dj Murphy, Dj Preach, Valentino Kanzyani, a tak dále…

Kdo je podle Tebe největší bavič?
Rozhodně Carl Cox, nebude jiná lepší odpověď na tuto otázku.

Věděl si které národnosti byl zakladatel hlavního města Brazíle Brazilia? Byl i brazilský prezidentem, víš jak se jmenoval?

Jistě :o) Juscelino Kubitschek, byl Brazilec, ale jeho matka byla Češka a příjmení je poněmčený originál českého příjmení Kubíček.

Byl jsi někdy v tomto vašem novém moderním hlavním městě? Jaké to je? Co architektura?
Několikrát jsem tam hrál, je to velmi zajímavé město, geniálně navržené na rozdíl od ostatních brazilských měst a architektem tohoto světového unikátu je slavný Oscar Niemayer.

Aphrodisia je více funky techhouse party, chytáš se předvést právě něco takového?
Jako vždy, budu hrát hlavně svojí produkci, lidé to ode mne vyžadují a čekají, ale také se chystám ukázat co mne zrovna zaujme z novinek v hudbě..takže se dá očekávat Wehbba produkce dohromady s tím nejfunky kořením kolem :o)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APHRODISIA

Úterý 25. 12. 2007
Vstup: 99 Kč, dívky do 22h zdarma
Vystupují:
Wehbba, Anali, Michal Poliak, Bon Finix, Hydrophonic, Holy, Cuba 6, Misa Salacova
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika