Roisin Murphy jako nejlépe oblékaná osobnost roku

Roisin Murphy jako nejlépe oblékaná osobnost roku

09. 01. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
(Promotion) Fanoušci Róisín Murphy se konečně dočkají: tato bývalá zpěvačka kapely Moloko přijede 24. ledna do pražského klubu Roxy, aby představila živě svoji zatím poslední desku „Overpowered“.
Koncerty Róisín Murphy podobně jako u Moloka spojují elektronickou taneční hudbu, trip hop, acid house i P-funk s lyrickými vokály a chytlavými melodiemi do velmi nápaditého a vzrušujícího celku. České publikum se dle mnoha nadšených ohlasů na toto turné a celé album může těšit na výborný a velmi zajímavý koncert plný fascinujících převleků a tanečních rytmů. Róisín přijíždí do Prahy (a dalších osmi měst v Německu, Polsku, Litvě, Estonsku a Finsku) s více než dvouměsíčním „zpožděním“ oproti listopadovém evropskému turné. Odklad byl způsoben zraněním oka, které Róisín utrpěla při koncertě v Moskvě. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketpro. Koncert, který je již ze dvou třetin vyprodán, začíná ve 20 hodin a uvádí jej Transmusic Booking East Europe.



Britský list The Independent se například v reakci na její podzimí koncert v Londýně rozplývá, že „Róisín Murphy je při svých vystoupeních neskutečně vynalézavá, krásná, chytrá a obdařená vynikajícím hlasem… Dokazuje, že patří k nejzajímavějším britským pop hvězdám současnosti“. The Guardian píše, že „zpěvačka neztrácí srdce a touhu uprostřed své fascinující show.“ Podle stejného listu je navíc Róisín Murphy „Nejlépe oblékanou osobností roku 2007“, což určitě dokáže i v Praze. Dle recenze na serveru Yahoo! Music se totiž zpěvačka při koncertu „pro téměř každou píseň převléká na jevišti do jiného oblečení – od klobouku, který vypadá jako talíř, až po lepenkovou mexickou masku na obličej, kapuci a dlouhé červené plastové rukavice.“ Stejný zdroj vyzdvihuje „její koncerty jako tisíckrát silnější než nahrávky“. List Scotman o koncertu v Glasgow píše: „Její elektro-disko show je perfektně zvládnutá a vzbuzuje velké nadšení. Róisín nestojí pasivně na jeviště, ona v ní aktivně účinkuje. S každou novou písní získává novou image, novou podobu…. V ideálním světě by Róisín Murphy byla stejně velkou hvězdou jako Björk.“ Diváci se kromě skladeb z aktuálního alba „Overpowered“ mohou těšit i na několik „hitovek“ z debutu „Ruby Blue“ a také z doby kapely Moloko.

Aktuální deska „Overpowered“ vyšla 15. října 2007. Róisín je spoluautorkou a koproducentkou tohoto, v pořadí druhého sólového, alba. Spolupracovala na něm s celou řadou producentů a tvůrců – např. Seiji, Andy Cato (Groove Armada), Jimmy Douglas, III Factor, Parrot & Dean a Richard X.

Róisín Murphy se narodila v irském Dublinu. Když jí bylo 12 let, její rodina se přestěhovala do anglického Manchesteru. Na začátku její hudební kariéry stálo setkání s hudebníkem Markem Brydonem v jednom sheffieldském hudebním klubu. Tato dvojice pak pod jménem Moloko vydala čtyři velmi úspěšná a oceňovaná alba: od debutového „Do You Like My Tight Sweater?“ v roce 1995 až po „Statues“ v roce 2003. V létě 2005 vydává Róisín ve spolupráci s Matthew Herbertem, který do té doby remixoval několik skladeb Moloka, svůj první sólový projekt – album „Ruby Blue“. Moloko hrálo v Čechách několikrát – na festivalu Go Planet Roxy 2003 a ve stejném roce ve velkém sále Lucerny. Róisín se pak objevila sólově s doprovodnou kapelou v rámci turné k desce „Ruby Blue“ v pražském Veletržním paláci, kde sklidila velké ovace u diváků i hudebních kritiků.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: ROISIN MURPHY

Čtvrtek 24. 1. 2008
Vstup: vstupenky zustavají v platnosti
Vystupují:
Roisin Murphy live
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
soulbass
11. 01. 2008 | 02:00:15
+0 | -0
a co na to Sonja? :p
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika