Charismatická Roisin Murphy vyprodala Roxy

Charismatická Roisin Murphy vyprodala Roxy

28. 01. 2008  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (5)
Po dvou letech těšení se na druhé sólové vystoupení Roisin Murphy v České republice jsme se konečně dočkali a za dvouměsíční prodloužení čekací doby způsobené zpěvaččiným zraněním se nám Roisin odměnila hudebním zážitkem, který z paměti jen tak nevymažeme.
Roisin Murphy jsme prvně v Čechách mohli slyšet jako zpěvačku kapely Moloko na festivalu Go Planet Roxy v Táboře, kde vinou techniky vystoupení netrvalo tak dlouho, jak měla kapela v plánu, ovšem i to stačilo na to, aby nás svým hlasem a šarmem okouzlila natolik, že jsme dychtivě očekávali další “opravné” vystoupení Moloka u nás. To na sebe naštěstí nenechalo dlouho čekat a pár měsíců po festivalu jsme si vychutnávali Moloko ve velkém sále Lucerny.

Teď už dávno netruchlíme nad rozpadem Moloka, v kinosále Veletržního paláce nám v listopadu roku 2005 Roisin dokázala, že i bez Marka Brydona nám má co nabídnout. Je ovšem k nevíře, že do doby než ho poznala, znaly její hlas pouze stěny koupelny.

roisin murphy

Musím se přiznat, že mě tentokrát poněkud nepotěšil výběr místa konání koncertu, neboť v Roxy při konzertech bývá opravdu “teplo” a těsno. Jsem si jista, že Roisin se svou kapelou by zaplnila daleko větší prostor, který by byl i pro návštěvníky poněkud pohodlnější. Zpočátku to sice nevypadalo nijak drasticky, ovšem zdání klame a já se sama přesvědčila, že opustit své lukrativní místo na parketě v blízkosti podia byla obrovská chyba. Po několikaminutovém věznění v davu jsem se sice dostala ven, abych navštívila v tuto dobu toalety zející prázdnotou, ovšem na své místo jsem se už zpět nedostala a konzert sledovala za ztížených podmínek od spodního či horního baru za zády početného davu, kde každý převyšoval mých pouhých 165 centimetrů výšky.

Nade vše jsem se ale povznesla a myslím, že se mnou i celý přeplněný sál, když Roisin před půl devátou zahájila konzert skladbou Cry Baby z desky Overpowered, kterou nám přijela osobně představit a na níž s ní mimo jiných spolupracoval například Andy Cato.

Následovalo You know me Better a dav šílel jen když když zpěvačka odhalovala zpod černého kabátu svůj bílý uplý svršek, nám všem známý z jejího klipu, nebo si nasadila sluneční brýle. Mužům učaroval i fakt, že Roisin není zřejmě vyznavačkou podprsenek, všechny ovšem okouzlila svou bezprostředností a šarmem snoubícím se s roztomilostí. Kdo zná její vystoupení, ví přesně o čem mluvím. Její charisma a energie prostě sálá na míle daleko a možná i proto bylo v Roxy jako v peci.

roisin murphy

Během konzertu se stihla několikrát v levé části podia převléknout, to vše za pomoci svého asistenta. Některé z těchto oblečků všichni dobře známe z klipů a Roisin si je speciálně necháva navrhovat. Perfektně sladěna byla i se svými dvěma sboristkami, jak módně tak pohybově. Při skladbě Owerpovered na sebe nechala foukat větrák v jehož vánku na ni vlál dlouhatánský plášť, který během chvíle proměnila jednoduchým trikem v kalhoty s kapsami, při skladbě Movie Star zazpívala procítěně část muzikálové písně Somewhere over the Rainbow, posadila se na židli a do rytmu vykopávala svou útlou nožkou, svou garderobu poté ještě vyměnila za zlaté nepadnoucí šaty, což byl zřejmě záměr, nechyběl ani klobouk s peřím a další ulítlé k Roisin padnoucí módní doplňky. Zaznělo i Forever More od Moloka a srdce publika zaplesala. Během této skladby běžela komiksová videoprojekce s texty písně v bublinách, takze si od hrdla zazpívali i ti méně znalí. Vítr z plachet nám vzala i svou rapovou vsuvkou. Při Let mi know dostal příležitost i kytarista s dlouhým funkovým sólem. Nic nebylo standardní, jestli jste mohli mít pocit, že jste některých skladeb přeposlouchaní, tady jste je dostali naservírované tak jak jste to rozhodně nečekali.

Během konzertu zaznělo celkem 16 skladeb (převážně z nového alba) a každý mi dá za pravdu, že takhle dlouhé vystoupení kapely nebývá zvykem. Publikum to ocenilo a Roisin ocenila nás jako publikum nejen svým vystoupením ale i verbálně. Nebyl to jen konzert, u této zpěvačky je prostě zvykem, že její výjimečný, pro mě opravdu nejlepší ženský hlas jaký jsem kdy měla možnost slyšet je provázen i skvělou podívanou a mě by zajímalo, jestli se opravdu najde někdo, komu při tomhle zážitku neběhal mráz po zádech.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: ROISIN MURPHY

Čtvrtek 24. 1. 2008
Vstup: vstupenky zustavají v platnosti
Vystupují:
Roisin Murphy live
Další informace
5 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Filip
29. 01. 2008 | 14:34:18
+0 | -0
je to smutný zatim co vy se potíte v roxy já mrznu ve špindlu. ale jináč fajné

PS stav se v silvru :-)))))

Gill
29. 01. 2008 | 13:50:45
+0 | -0

Reporty na poslouchej.net

Reporty na poslouchej.net mam nejradeji - vazne;-)
Lucka
29. 01. 2008 | 12:46:36
+0 | -0
Jsem kuřačka ale tady jsem prvně myslela na to, že zákaz kouření v klubech by měl něco do sebe. Ne každý tam byl kuřák a ne každý stál o to mít propálené oblečení, nebylo totiž před poskakujícím a mávajícím žhavíkem kam uhýbat. Ono se vlastně vůbec nedalo hýbat, příště prosím Roisin do většího prostoru.
Jedi
29. 01. 2008 | 12:28:58
+0 | -0

fanynko

milej reportík.. ;)

29. 01. 2008 | 11:30:31
+0 | -0

setlist

1. Cry Baby

2. You know me Better

3. Checkin´On Me

4. Dear Miami

5. Primitive

6. Sow into you

7. Footprints

8. Pandora

9. Movie Star

10. Scarlet Ribbon

11.

12. Forever More

13. Let me know

14. Overpowered



Přídavky: 15.Tell everybody

16. Ramalama

SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika