Morcheeba vystoupí v Praze i v Brně

Morcheeba vystoupí v Praze i v Brně

28. 01. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Morcheeba je pojem, který je znám každému domácímu posluchači, respektive posluchačce, jako partička, prezentující se příjemným mixem triphopu, funku a blues, zahaleným do melancholických melodií. Letos si to namíří také do České republiky a to hned dvakrát. V Praze proběhne koncert ve velkém sále Lucerny a v brně vystoupí v hale Vodova.
Hlavním motorem kapely jsou bratři Paul a Ross Godfreyovi. Ti položili základní stavební kámen formace v roce 1995, krátce poté, co spoluvytvořili 6 skladeb pro Davida Byrna na album „Feelings“. Nejdříve obeslali nahrávací společnosti v Londýně mixem svých instrumentálních skladeb, ovšem bez velké odezvy. Krátce po doplnění sestavy o zpěvačku Skye Edwards přišla regulérní smlouva a zakrátko realizace dvou „ípíček“ („Trigger Hippie“ a „Music That We Hear“). Debutové album na sebe nenechalo dlouho čekat , dostalo název „Who Can You Trust“ (1996), přineslo i první velký hit „Trigger Hippie“ a trio jej podpořilo na světovém turné ve společnosti třeba Fiony Apple. Většina skladeb z tohoto alba se nese ve velice příjemném triphopovém duchu doplněném o posmutnělé

morcheeba

Po dvou letech od úspěšné prvotiny vydala Morcheeba nahrávku „Big Calm“ a hity jako „The Sea“nebo „Let Me See“ si upevnila svoji oblibu u převážně mladého posluchačstva. Kapela byla na vzestupu a nahrávka navíc ukázala příklon k žánru popovému žánru, najdeme tu však i hip-hop nebo disko.. Album „Fragments Of Freedom“ slavil úspěch u publika napříč žánry, kapelu posunulo do společnosti velkých popových hvězd – skladba „Rome Wasn‘t Built In A Day“ slavila úspěch v nejednom hitparádovém žebříčku. Obdobně si vedla i následující singlovka „Be Yourself“. Další nahrávku vydala Morcheeba až o čtyři roky později pod názvem „Charango“(2002), ovšem již s menším ohlasem hudební veřejnosti. Na desku byli přizváni různorodí hosté - mezi nimi Kurt Wagner ze skupiny Lambchop, nebo rapper Slick Rick. Celou svoji dosavadní tvorbu zrekapitulovala Morcheeba na kolekci největších hitů pod názvem „Parts of the Process“ (2003). Zakrátko opouští kapelu zpěvačka Sky, aby se mohla věnovat rodině a svým projektům. Zbylé bratrské duo však brzy povolalo náhradu v podobě vokalistky Daisy Martey, která působila v kapele Nooday Undegroond. Zanedlouho vyšla nahrávka „Antidote“(2005) – víceméně akustická nahrávka s nádechem psychedelie.

A co přinese nová nahrávka Morcheeby, která se bude jmenovat „Dive Deep“ a vyjde 4.února 2008? Jak už úvodní singl „Enjoy The Ride“ naznačil, můžeme očekávat příjemnou, zvukově průzračnou hudbu ve středním tempu s dokonalým tanečním tahem. Vše za doprovodu celé řady hostů. Mezi nimi například: zpěvačka - skladatelka Judie Tzuke, Thomas Dybdahl z Norska, nebo rapper Cool Calm Pete. Nesmíme zapomenout ani na francouzskou zpěvačku Mandu, která kontaktovala Paula a Rose prostřednictvím stránek Myspace.com a její největší sen byl zpívat právě ve skupině Morcheeba.
Repertoár z desky a všechny zásadní skladby představí Morcheeba v rámci svých dubnových koncertů v České republice. Kromě Prahy se Morcheeba představí i v brněnské hale Vodova, o tři dny dříve pak našim sousedům na Slovensku.

Sestava : The Godfrey Bros., Manda (zpěv) Bradley Burgess (zpěv & basa) Andy Nunn (klávesy) a Andy Robertson (bicí).

www.morcheeba.co.uk
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: MORCHEEBA

Úterý 29. 4. 2008
Vstup: 690 Kč
Vystupují:
Morcheeba live
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

16. 04. 2008 | 17:35:42
+0 | -0

dobrá recenze

Ahoj posluchači Morcheeby, natrefil jsem na dobrou recenzi Dive Deep, mrkněte na to, máte-li zájem, ať se ještě víc natěšíte na konzert, je tam i skvělej klip. Je to na: http://jdem.cz/acj41

Zdraví G
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika